Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeszcze 3 miesiace

pare pytan do obenych mam

Polecane posty

Gość jeszcze 3 miesiace

1. co wziasc do szpitala? 2.ile paczek husteczek nawilzajacych? 3.czy nowe ciuszki ze sklepu tez trzeba prac? 4. po jakim czasie moge wyjsc z mała na spacer? 5.w co ja ubrac na wyjscie ze szpitala? to bedzie marzec 6.jaka musi byc tem pokojowa? przpraszam za tyle pytan ale jestem mloda mama i jestem zagubiona

siebie i dziecka, pieluszki, pampersy (był juz taki temat) telefon, jakies gazety przez rozwiazaniem do czytania, cieple skarpetki, bielizna, wkladki, smoczek, butelka, 2. Jedna ci powinna starczyć, kup dużą. 3. Tak trzeba. 4. po ok. 2 tygodniach możesz ubrać jak na spacer i wystawić do ogordu lub na balkon na 10 minut żeby się zaklimatyzowała, potem normalny spacerek nastepna dnia ok. 15 minut na sam poczatek potem stopniowoo przedłużaj. 5. rajstopki sukienka body lub skapetki spodenki body bluzeczka 6. ok. 24 (ja taka mam) Możesz pytać o więcej chętnie ci pomogę :)

Gość Vietta1000
1. 3 koszule nocne podpaski połogowe wkładki laktacyjne 3 staniki skarpety (bo noca moze byc zimno) odziez na wyjscie kubek i sztućce rolka papieru jednorazowego wszystkie przypory do higieny osobistej dla dzidzi: 3 kaftaniki 3 pajacyki badz spioszki 3 czapeczki 3 pary skarpetek i do tego łapki na raczki recznik dla maluszka ubranie na wyjscie kocyk rozek pieluszki tetrowe okolo 5 1 opakowanie chusteczek nawilzających pampersy mydełko zasypka i chyba to wszystko 3 - tak nowe ciuszki ze sklepu tez trzeba wyprac i najlepiej specjalnym proszkiem dla dzieci np. lovella lub yelp po wypraniu trzeba dokladnie wyprasowac rzeczy 4-po 2 tygodniach nalezy pierw przystawiac maluszka do okna badz przy balkonie ,ubranego jak na wyjscie , wyjsc z nim na spacer mozesz po 3 tygodniach jesli pogoda bedzie dopisywac najlepiej zeby bylo sucho i zeby nie bylo wietrznie na dworzu 5 - wystarczy ubrac skafanderek na to co juz bedzie mial zalozone do tego czapeczke i dodatkowo skarpetki , zreszta polozna ci powie co ma przygotowac Twoj partner na wyjscie :) 6- najlepiej nie mniej niz 22 stopnie

1 poszukaj ja już pisałam chyba z 10 razy na ten temat, inni pisali jeszcze więcej, a w necie są całe spisy ciuchów. 2 jedną paczkę 3 nowe ciuszki tez trzeba prać bo nie wiesz kto je dotykał, kto je szył, kto pakował itd. Najlepiej je tez wyprasować po lewej stronie tam gdzie się stykają z ciałkiem - nie mowie żeby wszystkie ale te na pierwsze dni warto bo wysoka temp żelazka zabija bakterie. 4 wychodząc ze szp9itala małą będzie już na swoim pierwszym spacerze. Następny według uznania i pogody albo następnego dnia albo po tygodniu- sama ocenisz. 5 body, pajac albo śpiochy i kaftanik, czapeczkę grubszą i cienki kombinezon - zobaczysz jaka będzie pogoda jak zimno to nakryjesz kocykiem. 6 temp pokojowa to 21 stopni i taka może być, możesz ją podnieść do 24-5 stopni na pierwsze dni, ale moim zdaniem nie warto przegrzewać.

Gość jeszcze 3 miesiace
dziekuje wam bardzo za pomoc :*