Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puchaj puszkę

Jak długo po usunięciu zeba utrzymuję sie opuchlizna, ból i krwawienie???

Polecane posty

Gość puchaj puszkę

Dzis o 15 wyrwałam zeba...znieczulenie zeszło i zaczął o sobie dawać znać...tzn jestem troszkę opuchnięta, odrobine krwawie itd...jak długo to potrwa??? co mogę jesc ?? czy np. rosołek z makaronem bez mięsa bedzie odpowiedni? dziekuje za kazda odpowiedz:)

Gość puchaj puszkę
podnosze !

Gość puchaj puszkę
czy ktos mi pomoze??? umieram z bólu...czy moge wziasc jakis lek przeciwbolowy??/

Gość taka tam jedna dziołcha
tabletkę przeciwbólową to możesz wziąć - zresztą lekarz powinien Ci to powiedzieć. Mnie jak wyrwał to powiedział że jeśli znieczulenie zejdzie a ból będzie ogromniasty to mam wziąć coś przeciwbólowego. Po usunięciu tampona zupełnie nie krwawiłam. Może za szybko go usunęłaś albo za słabo uciskałaś skoro krwawisz. opuchlizny w ogóle u mnie nie było o po 6 godzinach już piłam piwo bo lekarz pozwolił jeśli nic się nie będzie dziać. A, i jeszcze jedno - nie kazał intensywnie płukać i dotykać językiem, jeść pozwolił ale jeśli będzie wsio ok.

Tak jak ktoś wyżej napisał. Tylko nie bierz nic co zawiera aspirynę bo krwawienie będzie większe i unikaj zbyt gorących i zbyt zimnych potraw. Nie płucz ust i nie ruszaj bo zrobi Ci się suchy zębodół.

Ja miałem wyrywany ząb i otorzyła mi sie jakaś przegroda,zatoka czy cos tam, i po tym zabiegu trafiłem na stól i miałem szyte dziąsło do policzka ;/ to przez cały dzień mnie bolał strasznie, na drugi spuchłem jak chomik. i dopiero po 3 dniach jakoś wyglądałem. ból utrzymywał sie jeszcze drugiego dnia. chleb z masłem, bez skórki bo nie mogłem pogryźć, rosołki, jajecznice... jadłem co mogłem, tak aby go nie podrażnic.czyli drugą stroną. Pozdrawiam

Gość taki jeden co tam byl
a ja jadlem bulke pokrojona w kostki...