Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brodafee

problem z cerą

Polecane posty

Gość brodafee

dziewczyny pomóżcie doradźcie bo ja już wychodze z siebie mam problem z cerą w strefie T a najbardziej na brodzie wychodzą mi bolące wielkie ropne zmiany od 2 tygodni używam effeclaru K i zelu do mycia twarzy tej samej serii i jest coraz gorzej raz w tyg maseczka mikrodermabrazja+zielona glinka ziaja pro czasem jak mi sie chce maska z alg i zauważam ze im wiecej używam tych chemikaliów mam coraz wiecej pryszczy mam 26 lat porażka byłam u kosmetyczki powiedziała mi ze mam dość "twardą" skórę ale to dobrze ze niby sie wolniej zestarzeje ale co z tego jak mam pełna pryszczy na brodzie i to gigantycznych płalać mi sie juz chce zastanawiam sie czy nie przerzucic sie na zwykłe szare mydło :(

Gość i właśnie tak zrób
Też miałam wielkie problemy z cerą jak używałam całych serii niby specjalnych kosmetyków. W końcu kupiłam sobie w Rossmannie mydło siarkowe za 4,50zł i ... bingo! Niedoskonałości zaczęły dość szybko znikać :) .... Teraz nie używam ni innego ... tylko rano i wieczorem myję twarz tym mydłem i nakładam krem nawilżająco-matujący z serii Perfecta (taki gruszkowy krem) ... i jest super :)

Gość nie wiem czy ci to
pomoże, ale jak zrezygnowałam z połowy kosmetyków, to u mnie z cerą lepiej... Nie używam już toników, wymyślnych maści, maseczek. Myje twarz zelem nivea (ale żadnym antybakteryjnym) i na noc smaruje się czasem kremem nawilżającym. Tez mam 26 lat i od kilkunastu problemy z cerą... Do makijażu stosuję puder mineralny sypki (taki prawdziwie mineralny:), zaden loreal czy max factor). U mnie ogólnie jest lepiej, czasem cos wyskoczy, ale bez dramatu.. I znaczną różnice zauważyłam po urodzeniu dziecka:)) moze to hormony tez sa problemem (bo u mnie troche szalały wczesniej, stad mialam przepisywane tabletki). Teraz, jak wyzej, staram sie uzywac mniej kosmetykow, zwlaszcza takich, ktore sa przeznaczone dla cer tradzikowych (z mojego doswiadczenia wynika, ze po nich było tylko gorzej). A szare mydlo jest ok:))

Gość brodafee
dzięki dziewczyny chyba zrobie jak mówicie ogranicze te "cuda kosmetyczne" bo z nich wiecej szkód niż pożytku a i budżet mi sie podreperuje w tym zakresie ;)

Gość nie wiem czy ci to
"cuda kosmetyczne" są tylko w reklamach. Kiedyś wierzyłam, że każdy z kosmetyków na trądzik czy błyszczącą cere działa. Przetestowałam tego na sobie tyle, że moge kazdemu spokojnie odradzac... Czasem proste sposoby sa najlepsze. Wbrew pozorom bywa tak, ze cera tradzikowa potrzebuje nie wysuszajacych kosmetyków antytradzikowych, a nawilżenia (u mnie to sie sprawdzilo..). Najlepsze sa najprostsze sposoby. Jesli maseczka to np z drożdzy, owoców (jeśli jest sezon), natomiast w przypadku gdy chcesz i musisz uzywac jakichs kosmetykow kolorowych polecam te mineralne. Moja skora naprawde lepiej po nich wyglada... No i tak jak pisalam wczesniej, moze to wina hormonow... Warto zbadac, jesli tego nie robilas, albo zdecydowac sie na dziecko (zartuje:):):)) Moja kumpela, ktorej skora wiecznie sie przetluszczala wyrzuciła wszystkie kosmetyki do mycia, oczyszczania itd. Zaczela myc sie...wodą:) tylko wodą... Stwierdzila, ze nigdy nie miala lepszej cery:)

Gość yoasia23
Witam Proponuje myc twarz wylacznie szarym mydlem(ja uzywam Bialy Jelen)Dla oczyszczenia i gojenia twarzy glinki bentonitowe:blekitna lub zielona(poszukajcie w internecie)prosze zwracac uwage na zawartosc bentonitu(substancja czynna) i czy posidaja wszystkie badania(jesli sa obecne w aptekach to napewno tak)

Gość mi się
ja też miałam podobny problem, na brodzie, czole,a parę razy nawet w okolicy oka :o wyskakiwały mi takie okropne chrosty. Teraz mi się uspokoiło z tym, może samo z siebie... nie wiem. A twarz zaczęłam myć płynem do hig. int. , tonik zrobiłam z octu jabłkowego. Jak mi coś wyskoczy to smaruje żelem Davercin.