Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8r739547253759805

pytanie o cewnik

Polecane posty

Gość 8r739547253759805

czy zakłądanie cewnika boli..pytanie kieruję do kobiet, np. tych pocesarkach....prawdopodobnie będę miała zabieg cystoskopi przezcewkowej (oglądanie pęcherza moczowego od środka) i ciągle się zastanawiam jak oni wkłądają tę rurkę przez taki mały otwór...

Gość do bani z tym wszystkim
no jakos wkladaja ja jestem chlopakiem i mialem cewnik ale mi wkladali jak spalem tylko wyciagali na zywca to troszke za pieklo ale tez mialem od pecherza do nerki i tez to na zywca wkladaja przez cewke moczowa to nie jest przyjemne;(

Gość krzysiek882
czesc. normalny cewnik mialem zalozony 9 razy w zyciu . Mialem 6 operacji i po kazdej mi zakladali ale wtedy bylem uspiony. 3 razy zalozony normalnie , tzn na zywca :) Nie jest to procedura bolesna , tylko nieprzyjemna. Na cewnik zakladany jest krem znieczulajacy i nie czujesz bolu. Wyjmowanie troche szczypie ale tez nie boli. Mysle ze sada z kamerka nie jest grubsza od normalnego cewnika wiec nie masz sie czego obawiac. pozdrawiam

Gość Nie boli
Miałam zakładany cewnik i nie bolało. Więc myślę że jeśli ktoś zrobi to prawidłowo to nic nie poczujesz