Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jakas załamana

PRZEMOC W RODZINIE

Polecane posty

Gość taka jakas załamana

Nie chodzi mii tutaj o mnie lecz o mojego chlopaka. Gdy tylko wraca do domu ojciec sie nad nim znęca psychcznie a fizycznie sie na nim czasem wyżywa. Pare razy chciałam z nimisc na obukcje ale powiedzial ze nie mam sie wygłupiac ze on sobie sam poradzi z tym probleme. Tylko widze ze ewidentnie sobie z tym nie radzi. Mianowicie zatapia smutki w piwie i to nie jednym tylko kilku.. Gdy jest u mnie jest wszystko ok spokojny opanowany, ale jak tylko przejracza próg własnego domu to jakby szatan w niego wstapił robi sie opryskliwy kłótliwy nie tylko do starego ale do mnie tez. Moze ta zajebista ,, rodzinna atmosfera,, tak na niego dziala. W sumie sie chlopakowi nie dziwie. Pomagam mu jak tylko sie da, na wszystkie możliwe sposoby, ale czy przynosi to jakis skutek? Tego nei weim- moge zniesc wsystko ale nie pijaństwa.. Wiecie może gdzie mozna zgłosić się z taki problemem? Nie chodzi mi o Policję pozdrawiam ciepło

Gość taka jakas załamana
nei wszyscy naraz..:(

Gość BeatkaBobrowska
To po co z nim jesteś ? ja bym się trzymała z dala od takiej rodziny, bo nigdy nie wiadomo co może się tam wydarzyć np. pozabijają się lub przypadkowo coś stanie się Tobie..

Gość taka jakas załamana
nie chce byc z jego rodziną tylko z nim, oni mnie nie interesuja a czy tak chodzę do nich tylko od czasu do czasu czyli raz na miesiac na 10 minut;;]

Gość BeatkaBobrowska gopia pezda
nie ma to jak dobra porad w stylu "on ma problemy, więc go zostaw".... idąc taką scieżką na pewno uda sie jej stworzyć jakis powazny związek...:O Idź do jakiegos ośrodka pomocy społecznej, tam mają ludzi od przemocy rodzinnej, ew. może psycholog niech porozmawia z chłopakiem.

Gość taka jakas załamana
wiesz co powiem ci ze ciezko sie z nim o tym rozmawia nie mam już argumentów zeby go przekonac do czegokolwiek. Zal mi go jest strasznie tak bardzo go kocham i nie moge patrzec jak cierpi.. a z tym psychologiem to dobry pomysł ale czy tak bym musiała go podstępem zaciągnąc..;]

Gość garcowaa
tez mialam taka sytuacje i powiem ci ze glaskanie nic nie daje. szantażem i fochem! i tylko to działa jesli chodzi o picie. jak bd za dobra to on przestanie od siebie wymagac i zacznie sie jeszcze bardziej uzalac nad sobą.

Gość żaneta...
najlepiej byłoby, gdy Twój chłopak wyprowadził się z domu, wtedy doszedłby do równowagi psychicznej, ale widzę, że jeszcze jest na garnuszku rodziców. Powinien skorzystać z pomocy psychologa, by dowiedzieć się, jak ma sobie radzić z tą atmosferą w domu. Najlepiej by jednak było, gdyby to jego ojciec udał się po jakąś poradę, bo to w nim tkwi cały problem :(

Rozwalają mnie takie teksty? a co on ma 10lat? jak bym dostał od ojca to bym mu oddal. wsiadł bym w samochodu pojechał do dziewczyny wynajol bym pokuj ewentualnie caly dom.. i mieszkal bym osobno..