Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

monisiiia

dewiacje seksualne

Polecane posty

Czy swing to dewiacja? Jesli dwoje stalych partnerow lubi zaprosic do zabawy erotycznej dodatkowa osobe to jest to dewiacja? Bo przeciez dla osob o krystalicznym swiatopogladzie, nawet seks oralny miedzy dwojgiem malzonkow to juz dewiacja...wiec ?

Gość hahaha PIERWSZY

do West..red.100 ale w Polsce zalicza sie do dewiacji, zreszta nie tylko to ;P W Polsce jest duzo dewiacji... bo dla mnie osobiscie dewiacja to seks ze zwierzetami, dziecmi i trupami...reszta chyba raczej jest po prostu zdrowym podejsciem do seksu ;) No moze za wyjatkiem gwaltow (ale tych nieudawanych). Czyli nazwalabym dewiantem osobe , ktora czerpie przyjemnosc z prawdziwego gwaltu (znecanie sie nad ofiara , ktora z tej czynnosci nie czerpie przyjemnosci) ale jesli ludzie sie lubia tak zabawic to to juz chyba nie jest dewiacja ;)

Gość sedzia zgred
kamecha nie manic do pokazania bo narzad nieuzywany zanika;)

Gość iczi
to nie dewiacja ale swiadome niszczenie tabu, byl nidawno film w TV . Opwiadala kobieta jak w ten sposob stracila swoja milosc zycia i tego teraz bardzo zaluje, po prostu facet odszedl do innej. Zabawa w tabu, a wlasciwie jego niszczenie jest bardzo niebezpieczne, zawsze to sie zemsci

Gość Ciekawska Kobitka
Stąpanie po cienkim lodzie... Może się podobać, bo w końcu dostarcza mnustwo adrenaliny, ale łatwo się utopić - psychika ludzka jest niezbadana - można się w kimś zakochać, poczuć zazdrość... Nie wszystko człowiek jest w stanie przewidzieć i błędem jest twierdzić, że zna się siebie w 100%, bo czasem sami siebie potrafimy zaskoczyć...A tym bardziej nie można mieć pewności jak partner zareaguje... Przede wszystkim jeśli już ktoś się chcę w coś takiego bawić to musi być szczery sam ze sobą i nie robić niczego wbrew sobie... Trzeba być świadomym ewentualnych konsekwencji...

Z tym sie akurat zgodze :) Nie moge sobie wyobrazic, ze mialabym uprawiac z kims seks na sile :) No i oczywiscie partnera tyczy to samo ;) Ale czy to jest dewiacja? Czy chec wspolzycia z dwoma partnerami jednoczesnie jest dewiacja, ktora sie leczy? Pamietam jeszcze z pierwszych marzen i fantazji, ze zawsze rajcowalo mnie wlasnie 2+ iles i tu juz bez znaczenia byla plec. Nigdy tego nie zrobilam i mozna powiedziec, ze czuje sie nie spelniona wlasnie dlatego. Czas ucieka i juz niewiele lat mi zostalo na swobodne spelnianie fantazji erotycznych ;P No i tak sie zastanawiam, czy jestem dewiantka ;P

Gość Ciekawska Kobieta
Polecam książkę "Pytania do seksuologa" dr Andrzeja Depko ( plus jeszcze kilka innych ciekawych pozycji by się znalazło) :) Ogólnie dewiacją seksualną nazywamy wszystkie odchylenia od ogólnie przyjętych zachowań, które sa regulowane systemem wartości panujących w danym społeczeństwie.Przy czym zachowania które w jednym społeczeństwie będą odbierane jako dewiacyjne, w innym mogą być normą w zachowaniu. Podejście do różnych zachowań seksualnych może się również zmieniać w tym samym społeczeństwie, ale w różnym czasie. Według takiego założenia na chwilę obecną, w polskim społeczeństwie, swing jest dewiacją. Natomiast ja bym się na Twoim miejscu nie wpędzała z tego powodu w poczucie winy , bo nie ma powodu;) Ważne, żebyś świadomie podejmowała decyzję i nikogo przy tym nie krzywdziła. :)