Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wene na wypracowania

studiuje ktos dziennikarstwo

Polecane posty

jestem w 3 klasie technikum, odkad piszemy wypracowania, reportaze, wywiady zrozumialam ze mi sie to podoba ;D w podstawowoce i gimnazjum zawsze mialam 4 i 5 ;P teraz w technikum 2 i 3. czasem sie zdazy 4 ale to nasza babka jest wymagajaca. Chcialam sie zapytac czy na dziennikarstwie jest ciezko? i na ile trzeba miec polski zdany?

Gość po technikum bedzie ciezko na
dziennikarstwo :P

dlaczego?

Gość dziennikarstwo
Ja jestem na dziennikarstwie, ale na zaocznym. Nie dlatego, że na dzienne się nie dostałam, ale dlatego, ze na zaoczne tylko składałam. Zdałam polski na maturze na 77%. Czy jest ciężko? Hmmm, ja raczej zawsze liczę na szczęście na egzaminach :D Szczerze to mało dość się uczyłam na pierwszym roku, a wszystko spokojnie pozaliczałam, no ale to zależy od osoby i od ocen jakie się chce mieć :)

u naszej babki co by sie nie napisalo dostanie sie 2 albo 3 ... zadnych piatek nie ma i jest tylko jedna cwórkowa laska co ma srednie 4,9 ;/

Gość dziennikarstwo
Też dostawałam dwóje z wypracowań na polskim, ale to dlatego, że babka była stronnicza :P Pewnie by się teraz zdziwiła, że jestem na dziennikarstwie :D :classic_cool:

heh mojej by oczy z orbit wyskoczyly ;D ale na razie musze zdac mature! polski wysoko.. starczy 50%? bo ja nie wiem czy dam rade na wiecej jak teraz takie oceny mam ;P ale jak ty zdałas na 77% to moze ja na te 50% tez zdam ;P i strasznie maty sie boje :/

Studiuje drugi rok dziennikarstwo. Moja frekwencja na zajeciach jest zenujaca. Nie prowadze praktycznie zadnych notatek. Tak bylo tez na pierwszym roku (podobno najtrudniejszym, odsiewy itd.) i dalem rade, nawet z bardzo przyzwoitym wynikiem. Wiec moja odpowiedz brzmi - nie, dziennikarstwo nie jest trudnym kierunkiem. Przynajmniej w Bydgoszczy, nei wiem jak w innych miastach.

Gość dziennikarstwo
Hehe, ja Olsztyn i to samo co turysta :classic_cool:

ja z rudy slaskiej, ale dojeżdżac bede do katowic ;D coraz bardziej sie nakrecam na te dziennikarstow! ale ta matura mi spokoju nie daje ;P tez bym chciala miec takie szczescie ;D i co zamierzacie dalej robic? przyjadź sie do jakies redakcji? telwizji czy co;D?

przyjąć... sorry za ten rażący bład haha

Mialem praktyki w lokalnej gazecie przez miesiac czasu. Myslalem, ze zmienia moj stosunek do dziennikarstwa i zlapie bakcyla (w sumie wybralem ten kierunek w ostatniej chwili, o tak, bo podobno mam "lekkie pioro"), ale sie rozczarowalem. Mit dziennikarza-sepa sie potwierdzil: szukanie sensacji tam, gdzie ich nie ma, wymyslanie tematow na sile, zapychanie tym samym stron. Duzo naginania faktow. Nie bawi mnie to w ogole. Ale zeby nie bylo, poznalem kilku wykladowcow majacych bogate doswiadczenia w zawodznie, kilka wydanych ksiazek na kontach itp. i sluchajac ich, czlowiek ma wiare, ze ta profesja moze byc wykonywana zetelnie, profesjonalnie i z pozytkiem dla odbiorcy. Ja jednak, jesli w ogole mialbym pracowac w zawodzie, wybralbym dziennikarstwo radiowe, najlepiej muzyczne, lub sportowe (tv, gazeta).