Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie umiem gotować

czy da radę zrobić jakieś kotlety bez rozbijania ich?

Polecane posty

Gość nie umiem gotować

no właśnie dostałam mięso - filety z kurczaka, a wynajmuje stancje i nie mam tu tłuczka, no i prócz schabowych to nic innego nie robiłam, hmm tak w ogóle prócz soli i pieprzu to nic tu nie mam. co mogę z tego mięsa zrobić, a no i mam tylko patelnię:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ***Stokrotka****
Ja kurczaka nigdy nie rozbijam. Przecinam jedynie pierś - wzdłuż - aby powstały dwa cieńsze kotlety. No chyba, że twoję są cieniutkie, to nie. A potem normalnie, sól, pieprz, mąka, jajko, bułka tarta i na rozgrzaną patelnie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość swinka pepppaa
ja rozbijam ale czasem tez robie jak stokrotka czyli przecinam je wzdłuz na ciensze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nie umiem gotować
o dzięki, czyli jestem uratowana:) aby skocze po bułkę tartą a te jajko to z bułką to się aby żółtko wbijało?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mąka,jajko a na końcu bułka tarta,albo z mąki i jajka zrobione luźne ciasto i w tym panierować a potem smażyć ,najszybciej w głębszym tłuszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość no da sie da
zamiast rozbijać tniesz na cienkie paski, paski na pół i mozna je normalnie opanierować i upiec...lub przepis z jajkiem, majonezem, trochę mąki, przyprawy, wymieszać i upiec- pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×