Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bgrty

Kiedy mogę się zacząć kochać bez zabezpieczenia ?

Polecane posty

Gość bgrty

W piątek jestem umówiona na wizytę u ginekologa żeby przepisał mi tabletki anty.I moje pytanie brzmi , czy gdy od razu po wizycie kupię zalecone tabletki anty i w sobotę z rana wezmę pierwszą to czy już wieczorem w sobotę będę mogła kochać się spokojnie bez zabezpieczenia ?Czy te hormony w tej tabletce już będą w pełni działać? Dodam , że dziś okres mi się skończył.

Gość bgrty
Czy ktoś odpowie????

No niby od pierwszej tabletki jestes zabezpieczona,ale ja pamietam jak zaczelam brac to odczekalam 1 cykl nie wiem dlaczego chyba sie balam poczekaj chodz tydzien lub 2

Gość ginekologa
było się pytać,a nie nas!

Gość blebleka
Nie bedziesz mogla uprawiac seksu bez zabezpieczenia, bo tabletki nie zaczynaja dzialas po godzinie. Poza tym tabletki nalezy zaczac brac pierwszego dnia okresu lub w niektorych przypadkach mozna tez zazyc pierwsza tabletke/plaster w osmym dniu cyklu.

Gość bgrty
Ja dopiero się zapytam:) bo w piątek dopiero wizyta. Trzeba je brać od 1 dnia miesiączki czy obojętnie w którym dniu cyklu???

Gość blebleka
Napisalam wyzej,ze pierwszego dnia cyklu.

Gość bgrty
Ok dzięki

Gość blebleka
I nie zaszkodzi przeczytac ulotke.

Gość bgrty
Jak tylko je kupię to na pewno przeczytam :)

Gość bgrty
Po co mi wysyłasz link do strony z pastą do zębów???

Gość niebisko okaaa
1 tabletke zaczynasz brać w pierwszm dniu okresu,więc jeśli piszerze ze teraz masz okres to musisz poczekac do nastepnego,nie mozesz wziaść sobie tabletki w byle którym dniu! i wtedy dzialaja juz od pierwszego dnia jeśli weźmiesz w pierwszym dniu okresu!

Gość jeśli teraz masz okres
to przełóż wizytę, bo jak ten lekarz ma cię zbadać w potokach krwi? :o A pierwszą tabletkę się bierze od pierwszego dnia okresu, więc będziesz i tak musiała poczekać. Ja współżyłam bez zabezpieczenia od pierwszej tabletki i wszystko było w porządku.

Gość gfufvguycvfuitgyutf
jesli wezmiesz tabletke pierwszego dnia cyklu to od pierwszego dnia jestes zabezpieczona, chyba ze w ulotce pisze inaczej jesli wezmiesz tabletke w innym dniu niz pierwszy dzien cyklu musisz sie zabezpieczac dodatkowo przez 7 dni, chyba ze w ulotce pisze inaczej. dokladnie zapytaj lekarza i przeczytaj w ulotce co jest na ten temat napisane