Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile kosztujeee remoont

Koszt remontu mieszkania 40 m?POMOCY

Polecane posty

mam szanse miec swoje M2.Ale jest potrzebny remont.Ile kasy potrzeba na wyremontowanie.To jest lista rzeczy do zrobienia: -centralne ogrzewanie ( grzejniki sa)+ 1 grzejnik do łazienki. - wymiana okien(3 duze i 1 male do łazienki) - wymiana drzwi wejsciwych - wymiana drzwi wewnetrznych ( 3 pokojowe i 1 od lazienki) - malowanie -wymiana kontaktow - wymiana wc i zamiana wanny na brodzik -wymiana bojlera W mieszkaniu jest wilgoc, widoczne na scianie w duzym pokoju, czy da sie to zlikwidowac?????????

wszystko zależy od materiałów np okna są po 400zł, (małe, plastikowe), i po 3 000zł itp. i od tego czy sami bedziecie robic remont czy wynajmiecie firme. Firma bierze tyle, co koszt materiałów.

Gość a1project
od 5000zł do 15000

Gość a1project
a sorry nie zauważyłem okien do wymiany, z 10000 wyjdzie all z w miarę dobrymi materiałami

a co do wilgoci... trzeba ocieplić ścianę, na której występuje grzyb- tylko tak trwale można sie pozbyć grzyba!!!! My mamy dom, więc ocieplamy ściany jeszcze, mimo, że jest drewniany, a w bloku to nie wiem, chyba tak samo

W sumie w tym mieszkaniu jest piec centralny tylko do bani.Strasznie sie w nim kopci.I ktos wczesniej zrobil tak ze rury od centralnego szly przez futryny drzwi i cale drzwi sa zardzewiale. A jesli chodzi od osuszanie i odgrzybianie mieszkania? Czy da sie zlikwidowac grzyba ze sciany???????

To jest mieszkanie w kamienicy.Przdzielili mi takie mieszkanie do remontu z urzedu miasta.Mam tydzien czasu na powiedzenie czy biore je do remonty czy nie. Najgorsze ze te mieszkanie jest na parterze i to bardzo niski parter.Okna sa ok.60-80 cm od ziemi.

Napisałam już! Ocieplić ściane! Prócz tego usprawnic wentylacje, nie zastawiać grzejników, nie zastawiać ścian meblami

Nawet sie nie zastanawiaj jak dają. Chyba, że musisz placic wysoki czynsz lub kaucję.

Mieszkanie jest w centrum miasta, to jest stara kamienica.Z czego co wiem miala isc do rozbiorki ale zdecydowali ze zrobia generalny remont budynki. Ja mieszkam w malym miescie i czynsz ok.200zł miesiecznie za to mieszkanko.

Od kilku lat staramy sie o mieszkanie i w koncu nam sie udalo.Za mieszkanie nic nie musimy placic.Jeden warunek taki ze musimy zrobic remont.Mamy na to 6 miesiecy.Potem przychodzi komisja i sprawdza.Jesli wszyzstko bedzie dobrze podpisujemy umowe najmu. Po jakims czasie mozemy zamienic te mieszkanie na nowe w nowo budowanych blokach. Moja znajoma tak zrobiła

No to nieźle. Myślę, że w dzisiejszych czasach, kiedy ludzie stają na głowie, zapożyczają się, toną w długach przez całe życie, żeby kupic mieszkanie, warto wziąć to nawet w kamienicy. Może kiedyś Ci je odsprzedadzą. Moi rodzice tak mieli, placili czynsz pół życia, a potem wykupili na własność to mieszkanie za 5 000

Gość z grzybem bedzie ciężko
konieczne dobre ogrzewanie i wentylacja . Niski parter - kanał .... zimno od piwnic , niebezpiecznie ale z drugiej strony jak nie masz gdzie mieszkać to bierz

W tym budynku była piwnica ale ja zasypali. Czemu zle ze niski parter??

nie zdecydowałabym sie na taki niski parter, a jeśli mieszkasz na ślasku to za parę lat możesz schodzić do swojego mieszkania jak do piwnicy. Jeżeli to stara kamienica to remont wyniesie Cie bardzo dużo bo wiele rzeczy wyjdzie w trakcie prac. A podłogi? Ściany w jakim są sanie? Okna standardowe czy może konserwator zażyczy sobie identyczne jak poprzednie? Poza tym z parterem w kamienicy jeśli to jakiś zabytek to niemożesz mieć krat itp.

Nie slask.Pomorze zachodnie.Sama niewiem. Czekam az przyjdzie maz z pracy i wtedy zdecydujemy sie co dalej.

Gość syskaa87
Ameryki nie odkryję jeśli powiem, że wszystko zależy od jakości materiałów, jakie wybierzecie...ale że kilka remontów mam za sobą to jedno jest pewne - one zawsze kosztują nas wiecej niż sie tego spodziewaliśmy...:/ Ale co do malowania - czy nie zastanawiałaś się nad położeniem tapet? Jeżeli zrobiłby to ktoś z Twoich znajomych to wyjdzie taniej, niż kupić farbę i zapłacić malarzowi. Ja poważnie rozważam taka możliwość - na wiosnę robimy remont kilki pokoi i zastanawiam się nad zamówieniem tapety...oglądałam sporo zdjęć na decorations.pl i ten pomysł coraz bardziej do mnie przemawia....

Gość jarecki89
A ja teraz jestem w trakcie zakładania pompy ciepła. Dobrze ze nateo szybko sie za to zabiera.

Gość bobthebuilder
co do wilgoci proponuje najpierw skuc tynk na zawilgoconej scianie, odgrzybić, potem zastosowac injekcje parafinowa (wilgoc podsiaka, w starych domach nie stosowano izolacji poziomej) potem ocieplic jak kolega z forum powiedzial ale od srodka o tego proponuje bloczki thermoblock firmy ytong.

Gość nuca
witam ja tez mam problem z plesnia w domu. dom jest stary ok 25 lat. wyremontowany - sciany od zewnatrz ocieplone, wentylacja zrobiona. sciany byly psikane juz kilka razy srodkiem grzybobujczym, ale nadal plesn powstaje. juz nie wiem co z tym robic..:(

Gość nuca
*grzybobojczym

To zależy, co w tym mieszkaniu chcesz mieć? Ale wydaje mi się, że taki normalny remont, na dość wysokim poziomie zamknie się w okolicach 30 - 40 tysięcy złotych. Ale to tylko moje skromne oko tak szacuje. Zależy też, czy będziesz go robić samodzielnie, czy wynajmiesz ekipę remontową? Wszystko zależy.

Gość RudaHera
No cóż, to zależy, jak chcesz mieć urządzone mieszkanie. Np. jeśli skonsultujesz się z biurem projektowym, lub profesjonalne biuro projektowe zajmie się Twoim mieszkaniem, to z pewnością możesz poprosić o kosztorys. Wiem, że właśnie takie podejście jest w n-design. I wtedy naprawdę warto się o takie biuro pokusić, bo wiesz, ile wydasz.

Gość malwina barecka
Taki remont to pikuś... Wiesz ile jest problemów przy remoncie? U nas wstawiali schody 4a - http://www.schodyprudlik.pl/site/galeria Zabawy co niemiara, a efekt? Normalnie szok...

Gość sowwwwwwa
Ja polecam robuć zakupy w takich miejscach http://www.psbprofi.krakow.pl/ Ograniczymy dzieki temu koszty remontu i na pewno bedziemy tez mogli troszke zaoszczedzić na materiałach.

Gość alina maksik
Najwięcej kosztuje łazienka, ale jeśli będziecie rozsądnie szukali, to wcale aż tak kosztowna być nie musi. Zainteresujcie się tym - http://e-inclusive.pl/ Jeśli przeglądasz, robisz porównania i analizy to kupujesz wyposażenie za naprawdę małe pieniądze...

Gość Anna Lyncz
Sugeruje skorzystać z serwisu www.remontomat.pl który automatycznie wyceni koszty remontu w stosunku do potrzeb, metrażu i materiałów można tam również znaleźć firmy które przyjęłyby zlecenie.