Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość estta

doradzcie!!!

Polecane posty

Gość estta

kochani nie wiem czy jestem w ciązy czy nie ale boje sie zrobic testu a mam dziwne objawy zauważyłam że mam pasek brazowy od pepka do łona aha okres miałam w tym miesiącu ale też jakiś dziwny zauważyłam rozstępy na brzuszku mysle ze to mogłby być jakis drugi miesiac a dzis zauwazyłam rozstepy na piersiach ktos ostatnio mi powiedział ze jestem w ciazy a i czasem mnie mdli. nie wiem co o tym wszystkim myslec czy ja juz popadłam w paranoje albo ciąże urojona a moze to jest fakt wtedy bym byla najszczesliwsza kobieta na swiecie

Gość tylko test
jak mozna się bać zrobić test w takiej sytyuacji to strach testu nie zrobic

Gość estta
aha bolą mnie piersi jak nigdy i duzo spie i wstaje ciagle z bólem głowy

Gość lkihgv
kochana pasek brązowy pojawia sie duuużo później mi 7 miesiącu ciąży zrób test i nie wariuj

Gość opiuy
co do rozstępów to możne przytyłaś rozstępy też nie pojawiają sie na samym początku ciąży tak jak pasek brązowy te niektóre dziewuch to czubki

Ten ciemny pasek (linea nigra) pojawia się jeśli w ogóle to w drugim trymestrze (czyli po 4 miesiącu, jednak najczęściej jeszcze później - około 7 m-ca) więc jak u ciebie mógłby pojawić się w drugim??? Natomiast rozstępy na brzuchu i piersiach nie są żadnym objawem i pojawiają się tylko kiedy w czasie już w bardziej zaawansowanej ciązy zwiększy ci się rozmiar tych częsci ciała. Nie tworzą się same z siebie jako objaw ciążowy Zrób test i nie wymyślaj.......

Gość julia1988
witam mam pytanie. troche mi sie poprzestawial okres tak wiec przy braniu tabletek anty mialam 2 razy w miesiacu okres ostatni mialam 26(poczatek) ale nadal bralam tabletki skonczyly mi sie 5 listopada a 8 kochalam si ebez zabezpieczenia i moj nazeczony we mnie skonczyl wtedy mialam dni plodne okresu powinnamm dostac w niedziele i nie dostalam. czy jest mozliwosc zajscia w ciaze? nie ma mnie w polsce i dlatego narazie nie moge isc do lekarza.

Gość julia1988
mieszkam w belgii nie znam jezyka a testy sprzedaja w aptece jak poszlam poprosilam o bejbi test to klientka nie wiedziala o co chodzi

Gość dokładnieeeeeeeeeeeeeee
róbcie test , jesli wychodzi negatywny a objawy utrzymują sie , to test trzeba za parę dni powtórzyc

Gość przed prawdą nie uciekniesz
zrób test poprostu :)

Gość julia1988
napisalam ze narazie nie moge go zrobic. szkoda ze nie mozecie chociaz w jakims stopniu mi pomoc

spróbuje w jakims stopniu pomóc :-) Wiesz po odstawieniu tabletek cykl jest czesto zaburzony Po czym stwierdziłas ,ze 8 miałas dni płodne?

idz jeszcze raz do apteki i popros o PREGNANCY TEST- to jest angielska nazwa,ale moze się kapnie Wejdz na google i poszukaj słownika ,pózniej sprawdz jak się pisze test ciązowy

W Belgii sie mówi w trzech językach , francuskim , niemieckim i nederlandzkim ( holenderskim) Poszukaj w google słownika ,któregos z tych trzech krajów, wbij hasło ciąza lub test ciązowy , spisz na kartce i zanies babce z apteki

Gość głęboki pełnyy
ale jak ci mozemy pomóc, zrobić ci usg przez myszke i monitor?

pisałas ,ze 8 miałas płodne dni,ale po czym to stwierdziłas , bo jesli tylko po obliczeniach to byc moze wcale nie były wtedy płodne Zazwyczaj po odstawieniu pigułek pierwszy okres się spóznia Zmierz rano temp w pochwie ,jesli bedzie niska to nie ciąza i nie było jeszcze owulacji ( skutek odstawienia pigułek ) Moze to cie uspokoi Jesli będzie wysoka ok 37 to najwyrazniej doszło do owulacji , czekaj na @ i kup test , bo byc moze doszło do zapłodnienia

Gość julia1988
no po obliczeniach tak stwierdziłam.co do języka tak ich jezyk to jest holenderski niemiecki i angielski tylko nik tutaj nie uzywa innego jezyka niz niderlandzki. pytalam droge po niemiecku kiedys oni wzruszali ramionami i mowili ze nie rozumieja po angielsku podobnie nawet w urzedach nie chca tutaj gadac w innym jezyku niz w niderlandzkim. a slownika polsko niderlandzkiego nie ma w internecie.dodam ze mam duzy apetyt i czasami pobolewa mnie podbrzusze i mam zmiany nastrojow wczoraj bez przyczyny plakalam i bardzo duzo sikam

jesli po obliczeniach to chyba nie masz się co stresowac Dopiero co odstawiłas pigułki , po odstawieniu nie zawsze okres przychodzi jak w zegarku, jak podczas brania pigułek Ja obstawiam ,ze to raczej nie ciąza,twój organizm potrzebuje troche czasu i stąd to opóznienie Oczywiscie ciąza nie jest wykluczona ,bo faktycznie mogłas miec wtedy płodne dni,ale zazwyczaj po odstawieniu pierwsze cykle trwają długo Idz do apteki , pokaz na migi wielki brzuch i dodaj test - to juz powinni zrozumiec Słowo "test" jest stosowane w wielu językach , ma to samo brzmienie i oznacza to samo Albo narysuj kobietę w ciązy dodaj test i pokaz im. Przeciez to juz powinni zrozumiec :-0

Gość no jasne jasnee
zaraz się okaże że tam sami głusi i ślepi. Ludzie, to nie plemie w afryce tylko belgia. Bez przesady. Muszą znać język urzędowy i podstawy angielskiego. Ale dziewczyno ściemniasz. Nie chce ci się iść do apteki i tyle