Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Billie Jean

Praca w Niemczech

Polecane posty

Czy ktos z Was tak jak ja jest w niemczech ponad 2 miesiace i nadal nie ma pracy ? Jak zyjecie jak sobie radzicie , myslicie o powrocie do Polski ?

Gość Nie martw sie
Ja mieszkam prawie 20 lati nie mam pracy:O Pewnie juz nie znajde:(

Jakiej pracy szukasz? Jakie masz kwalifikacje? Jak znajomosc jezyka? Jak z pozwoleniem na prace? Od tych rzeczy b. duzo zalezy. Odpowiadajac na pytanie: ja jestem w Niemczech juz 8 lat, wlasnie staram sie o obywatelstwo, prace od poczatku mam bez problemu, ale zaczelam od studiow tutaj.

Gość kumpela kasii
jest duzo firm typu persona, gdzie prace dostaniesz za 5eu, nawet cie zawioza do pracy, co ty agdasz praca jest tylko ludzie wola na socialu siedziec, bobardziej im sie oplaca:-) TAKIE SA REALIA

Gość kumpela kasii
white.apple Jakiej pracy szukasz? Jakie masz kwalifikacje? Jak znajomosc jezyka? Jak z pozwoleniem na prace? Od tych rzeczy b. duzo zalezy. Odpowiadajac na pytanie: ja jestem w Niemczech juz 8 lat, wlasnie staram sie o obywatelstwo, prace od poczatku mam bez problemu, ale zaczelam od studiow tutaj. ----------------a po co czy raczej na co ci potrzebne niemieckie obywatelstwo, wiedz ze majac polskie obywatelstwo wygodniej ci jest yzc w de, wrazie jakis praoblemow w panstwie niemieckim,mozesz powiedziec ze nie rozumiesz i masz bilet ulgowy,a zawsze polska cie bedzie bronic,nie wypieraj sie ze jestes Polak-a, i tak nia zostaniesz,a dla kolegow z pracy to i tak mimo de, pass bedziesz ten ,,Ausländer aus Polen,,heee JAK MOZESZ SIE SWEGO KRAJU WYPRZEC MASZ TAKIE SAME PRAWA W DE; JAK KAZDY MIESZKANIEC EU; O CO CI CHODZI BY KUPIC SE PASS; ZA 1000 eu, czy co?? I TAK ZOSTANIESZ kim jestes ;-P

Gość jol..
kumpela kasii-- o co chodzi z tym socialem mozesz wytlumaczyc buziaki

Kumpela Kasi, masz jakis problem? Bede miala podwojne obywatelstwo i nie rozumiem Twoich glupich komentarzy, ze zostane kim jestem. Czy ja napisalam, ze chce sie zmieniac? :o

I jeszcze tak na marginesie: na bilet mnie stac, nie musze kantowac zeby jezdzic na ulgowe (jesli juz w ogole jade autobusem - na co dzien przemieszczam sie rowerem, przy niepogodzie samochodem, a po imprezie taxi). Glupio tlumaczyc sie, ze sie nie rozumie moze kazdy...

z tego co zauwazylam kumpela kasii to czesto ma jakis problem :O to wlasnie ten typ co by na socjalu siedzial :O no ja tez nie rozumiem co niby w tym zlego , ze ona stara sie o obywatelstwo :O jakbys miala mozliwosc pewnie to samo bys zrobila. dostajac niemieckie papiery przeciez nie musi sie zrzekac polskich :O

Gość vin_
Ja jestem zadowolona z wyjazdów z Perfect Care. Oni mają siedzibę w Wodzisławiu Śląskim. Do tej pory jeszcze nie miałam z nimi jakiś kłopotów. Umowę zawsze dostaję przed wyjazdem, na miejscu mam kontakt do koordynatora jakby coś się działo, także luz. Praca jest całkowicie legalna, a jak sobie porównasz ile oni proponują na rękę, a ile inne firmy to zobaczysz, że tu jest dużo lepiej. Doceniają pracowników, nie tak jak inni

Gość dsda
Jeżeli chcesz zarobić w szybkim tempie spore pieniądze jako opiekun osób starszych to polecam Ci firmę www.interjob.com.pl . Są naprawdę solidni, dobrze płacą i pomagają we wszystkich formalnościach i w zorganizowaniu wyjazdu.Byłam z nimi na szteli nie jeden raz i nie było jakiś niedomówień.

Gość sssd
Z firmą www.interjob.com.pl współpracuje mi się wyśmienicie. Jakiś czas pracowałam w Niemczech, a obecnie załapałam się na pracę w kraju. Są solidni i najważniejsze, że nie ma żadnych opóźnień czy innych tego typu rzeczy z wypłatą. Warto się do nich zgłosić.

Gość gossdd
Przerabiałam chyba wszystkie możliwe firmy zajmujące się opieką osób starszych w Niemczech, i tylko www.interjob.com.pl była naprawdę uczciwa. Poleciłam ją mojej siostrze i ona również jest bardzo zadowolona. Trzeba też przyznać, że nieźle płacą.Pracowałam wczesniej na czarno i teraz wiem, że to był stracony czas.A człowiek taki durny czasem da się naciągnąć na jakieś własne działalności czy wyjazdy na czarno a to wszystko o kant tyłka rozbic.

Gość gość
w niemczech jest kupa albo robisz za każdą pracę po 400 euro w tygodniu musisz mieć takich akieś 4 aby tu przeżyć albo zdychasz , nikt ci nie pomoże takie są przepisy