Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewelina123321

Słabe nasienie,zmęczenie

Polecane posty

Gość Ewelina123321

Hej. Mój mąż ma bardzo słabe nasienie, w sensie,że ma mało plemników o prawidłowej budowie. Teraz, po 3 miesiącach zamierzamy badania powtórzyć, po braniu przez niego (zaleconego przez mojego ginekologa) Androvitu. Nie wiem, czy to pomogło (raczej nie,bo nadal nie jestem w ciąży), lekarz mówił,że jak to nie pomoże to da mu jakieś hormony. Mój mąż poza tym ma bardzo słabe samopoczucie,jest strasznie ospały i zmęczony i nie ma za bardzo ochoty na zbliżenie. Czy to ma w ogóle związek-senność ze słabym nasieniem? Jakie badania trzeba by było jeszcze zrobić,nie wiem,morfologię... Pytam Was, bo lekarz na razie nie kazał się martwić.Zastanawiam się,czy o dobry pomysł chodzić tylko do ginekologa,czy nie lepiej udać się do jakiegoś specjalisty... Co Wy na to?

Gość Pomoże ktoś

Gość Jest tu ktoś

Gość Turquoise 26
zrobic posiew na bakterie w moczu, zbadac czy nie ma zylakow powróżka, witaminy nie pomogą zeby nie wiadomo co, jezeli nie ma bakterii to niczym tego nasienia nie wyleczysz, jedyny plus to to ze plemniki się odnawiają każde 3 miesiące, moj mąż miał bardzo słabą morfologię ( ciężka teratozoospermia) , po kolejnych 3 miesiącach wyniki byly swietne, później znowu trochę gorsze, a teraz lekarz ocenił je na 4, staramy się o dziecko juz prawie 2 lata, lekarze mowią że wszystko z nami ok, a ja i tak wiem i czuje ze cos nie tak..

Gość Turquoise 26
jeszcze jedno, moj mąż brał macę (tab ziolowe) i l-karnitynę na ruch,

Gość Ewelina123321
Turquoise 26 -> Dlaczego lekarze sami nie podpowiadają,żeby zrobić jakieś badania? Przecież człowiek, który nie zna się na tym,nie wie,o co chodzi i ufa lekarzom,a oni mają nas w d... Byle dalej, byle następny pacjent. Mi nikt o tych badaniach,co piszesz nikt nie mówił. staramy się o dziecko półtora roku, ciągle nic. Najpierw lekarz stwierdził,że mogę mieć cykle bezowulacyjne (bez jakichkolwiek badań), dał mi lekarstwa na rośnięcie pęcherzyka i na owulację, skoro nic nie wyszło, to stwierdził,że może by zrobić badanie nasienia męża. A tu klops. Więc mnie przestał faszerować lekami i dał mężowi witaminki. Oj, jak mi się to nie podoba!

Gość Turquoise 26
ja wszystkiego dowiedziałam się z forum, i stron medycznych, na twoim miejscu poszłabym do zwykłego lekarza zeby dal ci skierowanie na badanie krwi, zbadac twoj progesteron i prolaktynę, to podstawa, trzeba zrobić monitoring cyklu i zobaczyc czy do owulacji dochodzi a jezeli dochodzi to czy pęcherzyk pęka, no i czy nie zapozno, kiedys gdzies przeczytałam ze owulację po 20 d.c są bezwartosciowe, ale nie wiem ile w tym prawdy, zdania na ten temat są podzielone, u mnie przez ponad rok owulacja byla kolo 22 , 23 dc, odkad biorą clo owulacje mam 14 d.c , wzorowy progesteron i nic, od następnego cyklu przeżucam się na zioła ojca Sroki, mam dosc tabletek..podobno te ziola dobrze stymulują jajniki i mozna podawac je panom na poprawę jakosci nasienia, ale to podobno;) zobaczymy..

Gość Turquoise 26
co do badan męża, radziłabym zrobic szczególowe badanie Krugera, jest bardzo bardzo dokladne,

Gość Ewelina123321
Dzięki Kobietko!!! Poczytam na forach co nieco!