Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magda789

co zrobić żeby włosy się nie przetłuszczały????

Polecane posty

Gość zgadzam sie z toba
myc codziennie

Gość ja też myje codziennie
przyzwyczaiłam się, mam codziennie czyste, swieże, pachnace włosy, jestem w stanie dla tego uczucia wstawać wczesniej rano i się myć i czesać, nic nie kombinuje, bo to bez sensu

Gość magda789
myć można ale suszyc???to jest dla mnie zabójstwo bo mam długie włosy

Gość a czemu chcesz zeby
sie nie przetluszczaly? chcesz je rzadziej myc? ile razy w tyg chciaabys myc glowe?

Gość ja nie susze chyba ze mam zimn
o w mieszkaniu.moze pomaga przesuszenie ich rozjasnianiem?

Gość to sobie je skroc albo kup
dobra suszarke ja mam wlosy do pach i suszenie zajmuje mi maks 7 min

Gość magda789
w połowie 2go dnia już sie zaczynają robić beznadziejne, to chyba muszisz mieć strasznie wysuszone jak tak szybko je suszysz mi conajmniej 20min.

Gość kutyska
unikaj szamponów które mają w składzie:sodium laurent sulfate i sodium lauryl sulfate powodują łojotok.NAjlepsze są szampony francuskie

Gość mokre gacie
umyj wlosy :classic_cool:

Gość magda789
jakie są to konkretnie szampony i czy rzeczywiście jest efekt czy tylko dobra rada:)?? nie chce skracać bo zapuszczam:)

Gość włosow nie mam suchych poprost
u mam dobra suszarke a nie jakis szajs z marketu za 30 zl ... a wogole to zebow tez nie myjesz codziennie? ani pach? bo przecei znie widac ze sa przetluszczona ani brudne?:|

Gość lewicowamotka
lereal,w zależności od potrzeby-włosy farbowane,zniszczone.Szampony dla dzieci nie mają tych składników,ale rzeczywiście włosy po nich to siano ,grzebień można złamać.Najlepiej przejrzeć katalog u fryzjerki z szamponami do włosów,profesjonalne są o niebo lepsze,chociaż droższe

Gość magda789
nie ma innego sposbu??? jakiegoś wynalazku prócz szamponów??

Gość ja tyz tak mialam
musialam myc codziennie suszyc i prostowac bo kazdy wlos w inna strone mi sie wykreca i do tego mam bardzo geste wlosy. mialam lupiez i nic mi nie pomagalo kupilam szampon ziaja biosulfo chyba sie nazywa w bialej butelce z zielonymi napisami kosztuje ok 6 zl dopiero w domu zobaczylam ze jest przciwlupierzowy i do wlosow przetluszczajacych sie za 3 czy 4 razem zaczyna dzialac polecam mozna sprobowac wiadomo po 1 myciu nie widac efektow ja zobaczylam po 3 myciu mam tak wyglada znalazlam http://www.doz.pl/apteka/p7677-Ziaja_szampon_przeciwlupiezowy_biosulfo_250_ml

Gość teraz cos napisze.nie susze
wlosow suszarkami.czekam az same wyschna.potem dopiero rozczesuje i nie trzeba ich drzec.nie zaewijam ich w recznik zeby w reczniku schly bo to zabojstwo dla wlosow...

Gość kolankowa mowa
unikanie słodyczy,wędlin,jeśc produkty bogate w witaminy z grupy B i magnez,można zarzywać preparaty ziołowe,ale od nich się tyje-te w tabletkach.Jak problem jest bardzo poważny,lepiej zbadać hormony

Gość magda789
straszne to wszystko tak trzeba sie strać żebywygladać

Gość jasne hehe ja myje wlosy
codziennie i moja wygladaja gorzej niz twoje mytce co kilka dni;p ja poprostu lubie jak sa swieze i ladnie pacgna tyle.

Gość ZRÓB SE TRWAŁĄ
wysusza jak nic :P

Gość duzo ich mam nawet bardzo

Gość bxcvxvxxcv
Możesz zrobic trwałą albo rozjaśnić włosy, takim na przykład rozjasniaczem w sprayu.

Gość hej jaj maen sam problem
tez co 1.5 dnia musze myc włosy, mam strasznie cienkie wlosy ale gesto, raz wypadaja raz nie ale strasznie sie przetluszczaja a fryzjerki mowia ze włos mam suchy tylko skura sie przetluszcza

Gość kubek z obwodka
a masz tez pryszcze i tlusta skore ogolnie czy tylko wlosy Ci sie przetluszczaja?? jak tylko wlosy to moze szampon z rzepy? i nie uzywaj zadnych odzywek. a jak masz do tego tradzik, to na lojotok rewelacyjny jest aknenormin. tez reguluje prace gruczolow lojowych ogolnie wiec na skorze glowy rowniez

Ja używam świetnej serii Subrina Recept przeciw przetłuszczaniu się. szampon i odzywka z wyciągiem z pomarańczy- świetne rezultaty przynosi stosowanie tego. Myłam włosy codziennie a teraz moge co 2 nawet 3 dni. Nie przesusza włosów!!! Kupicie w aptekach.

Gość lukaszzekq
Seria Subrina ne jest zbyt dobra.. Tutaj kobiety już dyskutowały na ten temat : www.przedluzaniewlosow.com Może się komuś przydać :)

Gość najlepszy towar ...
przestań brać hormony :D

Gość myjcie jeszcze częściej
co najmniej 2x dziennie i najlepiej z mnóstwem chemii, to wkrótce po 12 godzinach będziecie mieć przetłuszczone włosy.

No tak im częściej włosy się myje to one się będą przetłuszczały. Może w tej sytuacji dobrze by było włosy "przetłuścić", czyli nie myć przez kilaka dni. ja czasem tak robię. Ale też dobrze jest stosować kosmetyki, które pomogą w tym, żeby włosy nie tłuściły się tak bardzo. Można też wypróbować naturalne środki, które pomagają w tym problemie. Moim zdaniem bardzo dobrze na włosy działa URT-OIL z naftą oczyszczoną. jest skuteczny, ale najważniejsze, że naturalny.