Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SNap

Na dzienne wyzywienie wieznia wydaje sie 12 zl, a chorego 5

Polecane posty

Gość SNap

Co za porabany kraj! Wiezniowie powinni sami placic za swoje zarcie, a jezeli ich nie stac, to powinni otrzymywac bochenek chleba dziennie i jakos sie tym najesc

Gość a na dziecko w przedszkolu
4,30 :) to dopiero nędza

Tak to już jest u nas, że więzienia przypominają sanatoria... wiem, wiem, zaraz odezwą się głosy, że u według prawa karą jest pozbawienie wolności, a nie zsyłka na ciężkie roboty, ale to jest właśnie chore! :O

po cholerę zabijali,gwałcili,molestowali i kradli?? Uważam że sami powinni się utrzymywać,niech rodzinka na nich łoży a jeśli nie mają rodziny to niech sami zapierdalają.Jeśli nie będą mieli co do gęby przez tydzień włożyć to moiże im to da do myślenia... Taaa chyba jak tu jedzienie skołować :O Dla mnie to jest śmieszne że pracując po 8-10 godzin dziennie muszę tych kryminalistów utrzymywać! Niech wróci kara śmierci.

no wlasnie i teraz np pani ktora glodzila swoje dziecko bedzie sobie przez 25 lat grzała dupe i napelniala zoładek za nasze pieniadze:) ehh niech zyja prawa czlowieka!

dokładnie! a najbardzie rozbrajają mnie obrońcy praw człowieka! Banda idiotów,nic tylko biega w kólko i pikietuje że kara śmierci jest ble i że więźniów należy lepiej traktować... Ciekawa jestem co te patałachy robiły w momencie kiedy zabijano niewinnych ? No co?! NIC! popijali wieczorne pifko i zastanawiali się nad dniem jutrzejszym! Najchętniej to bym ich wszystkich w kosmos wyeksportowała.

Gość ratatataw
hej ....nie mówcie że Polska to pojebany kraj! To nie wina kraju ale rządzących. Gdybym ja rządziła, więzniowie sami pracowaliby na swoje jedzonko. Sprzątali ulice albo myli kible itd. pod opieką policji oczywiście. Ci skazani za gorsze przestępswa codziennie czyscili by kible w wiezieniu. Nie byłoby też zadnej tv ani radia! Niestety nasi ukochani rządzący wolą dać kasę na więzniów niż na głodne biedne dzieci. Dlatego ja nie głosuję, bo jeszcze nie trafił mi się odpowiedni kandydat!

pozbawienie wolności to wystarczająca kara? Przecież niektórzy specjalnie coś ukradną albo zabiją by przez całe życie być utrzymywanym przez podatników, uczciwych ludzi! Ogladają tv, zażrą, pospacerują i tak całe życie....to ma byc kara za zabójstwo?????? Nie jestem za karą śmierci ale , chciałabym aby więźniowie sami pracowali na swoje jedzenie i jeszcze opłacali policje, za to że ich pilnuje! ciekawe czy w te 12 zł jest wliczona obsługa tego więźnia?

Gość to jeest choore
owszem, w sumie zależy jeszcze za co siedzi, kryminaliści, a zwłaszcza zabójcy, pedofile czy gwałciciele nie zasługują na takie 'rarytasy' suchy chleb i woda z kranu i tyle, czytałem kiedyś, ze niektórzy biedni czy bezrobotni specjalnie popełniają przestępstwa, żeby trafić do pudła, bo więdzą, że będą mieli przynajmniej zapewniony tam dach nad głową i dobre żarcie - chore

Osobodoba w polskim zakładzie karnym kosztuje mniej więcej tyle, ile osobodoba w trzygwiazdkowym hotelu poza wielkimi miastami. Skoro państwo prowadzi polityke karną w oparciu o izolacyjne środki, to musi je finansować. Proste.

Gość supperhero
dokładnie tv to już przesada, a może jeszcze laptopy im będą fundować i będą razem z nami pisać na kafe?

Gość dffdfdsheh
hehe jak sie wiezienia przepełnią i beda za dużo kasy ciągnąc to nasi lalusiowaci rządzący utną im koryta, żeby dla siebie mic co nieco naprawde żal mi tych patałachów, cojeden to grubszy spaślak! i pomyśleć że kiedyś ludzie umierali za ojczyzne, żeby teraz jakies tępaki ją rozkradali

14:35 [zgłoś do usunięcia] Dziewczyna Ladacoo Bodajze w Danii placa jeszcze wiezniowi za prace a ja jestem zaszyfrowana w Polsce tez się płaci więźniom za pracę :O a żeby było śmieszniej to mają w celach i komórki i komputery... niech gniją mendy w 4-ech ścianach i patrzą cały czas w sufit! A co do biednych i bezdomnych: to fakt, specjalnie kradną i zabijają, bo wiedzą że w więzieniu będą miali zapewniony wikt i opirunek :O

Gość madzikkkk
A na dziecko w domu dziecka 3,5

Gość trzezwyyyn
no to co ze w przedszkolu na utrzymanie jest 4,5 powinno nic nie byc, chcialo sie miec dzieci to placic teraz na nie, a nie chore jest ze jebane nieroby stoja pod mopsami i zebraja ja bym im na poczatek zabrala nierobom pierdolonym, a nie wszyscy w wiezieniach to gwalciciele i mordercy a wszyscy pod mopsami to jebane nieroby

Gość wowwowwow
15 000 zł w miesiąc !!! Jak? -jest to sposób udowodniony matematycznie,wejdź na: http://twojatajemnica.orangespace.pl i przekonaj się,że było warto poświęcić minutę czasu na wejście na tą stronę!!!

No i o co chodzi? Więźniom trzeba okazać miłosierdzie, to osoby, które bardzo gorąco pragną przyjąć Boga :) Poza tym dorosły człowiek potrzebuje więcej zjeść niż dziecko :)

Gość Luulay
Kochani - więźniowie głosują, są wyborcami, w zakładach karnych są normalne obwody wyborcze... Dzieci nie są wyborcami. Proste

Gość hr. Rozpór-Trzepiekoński
więzień ma przyszłość, wyjdzie z pierdla , zamorduje kogoś i od razu mają zajęcie policjańci, prawnicy, przede wszystkim, a taka chora mizerota, żre za friko, prawnicy nic nie zatobią, i na dodatek wykituje i zmarduje się tyle kasy, a można by emerytury generałom powiększyć, za nędzę stanu wojennego....