Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asik 31

jobsseker allowance w uk

Polecane posty

MOŻE KTOŚ BORYKAŁ SIĘ Z TYM SAMYM PROBLEMEM CO JA.MIESZKAM W UK OD 2.5 ROKU MÓJ PARTNER PRACOWAŁ 2.5 ROKU TERAZ OBECNIE STRACIŁ PRACE. ZAREJESTROWALIŚMY SIĘ W JOB CENTER I PO DWÓCH MIESIĄCACH PRZYSŁALI NAM DECYZJE ODMOWNĄ O NIE PRZYZNANIU ZASIŁKU Z POWODU NIESPEŁNIENIA HABITUALLY RESIDENT.W JEDNYM MOMENCIE ZOSTAŁ NAM WSTRZYMANY HAUSING BENEFIT I CONSIL TAX.NA DZIEŃ DZISIEJSZY MAMY 80 F CHAID BENEFIT CHAID TAX CREDIT 200 F .ZA MIESZKANIE LANDOR CZEKA 2 MIESIĄCE.JA OBECNIE JESTEM W 6 MIESIĄCU CIĄŻY I MAMY 6 LETNIEGO SYNA KTÓRY CHODZI DO SZKOŁY.NIE ROZUMIEM PRZECIEŻ SPEŁNIAMY WSZYSTKIE WARUNKI PARTNER PRZEPRACOWAŁ NIEPRZERWANIE 2.5 ROKU NA PEŁNY ETAT.ZGŁOSILIŚMY SIE O POMOC DO CITIZENS ADVICE BUREAU MAMY SPOTKANIE Z PRAWNIKIEM WE WTOREK .MOŻE KTOŚ MIAŁ PODOBNĄ SYTUACJE CZY SPRAWA JEST DO WYGRANIA?ZACZYNA MNIE TO PRZERAŻAĆ !!

Gość ASIK31
MAMY HOME OFFICE PARTNER ZŁOŻYŁ OD RAZU JAK ROZPOCZĄŁ PRACE.

Gość moj mąż
a ty nie jesteś na macierzyńskim? czy od poczatku się nie pracowało i na benefitach.. Przecież tu jedno dziecko można z palcem w doopie utrzymać jak dwie osoby pracują:/

Gość moj mąż
sorry nie doczytałam że on stracił pracę. Jestem bardzo wyczulona na leniwych beneficiarzy..

rozumiem ze jak rozpoczal prace do zglosil home office i od tamtej pory nie zmienial pracy? bo jezeli zmienisz w ciagu roku prace to musisz zglosic to do home officu

sorki teraz doczytalam ze pracowal nieprzerwanie dziwne powinien dostac hmm jak nie bedzie innej rady to proponuje otworzyc swoja dzialalnosc np sprzatanie i wszystkie benefity dostaniecie lacznie z working tax credit tylko musicie zadeklarowac okreslona ilosc godzin w tygodniu dokladnie nie wiem czy 16 czy 30 h na tydzien lub szukac jakiejs pracy nawet i na kilka godzin w tygodniu

DZIĘKI ZA PODPOWIEDŻ TEŻ O TY MYŚLAŁAM .A CO DO BENEFITÓW TO PRACOWAŁAM DO STYCZNIA TEGO ROKU OD NASZEGO PRZYJAZDU ALE BEZ UMOWY BO NIECHCIAŁ MI WYPISAĆ PRACOWAŁAM CODZIENNIE NAWET SOBOTY IWEEKENDY MÓJ SYN CHODZIŁ PO SZKOLE ZE MNĄ DO PRACY I CZEKAŁ NA MĘŻA O GODZINIE 19 DOPIERO BYLI W DOMU .TAK WIĘC WIEM CO TO PRACA. A JESTEŚMY TUTAJ SAMI BEZ RODZINY I ZNAJOMYCH.MÓJ PARTNER PRZEZ TE 2.5 ROKU PRACOWAŁ CODZIENNIE, WSZYSTKIE WEEKENDY I PRAWIE CODZIENNIE NADGODZINY OD ŚWITU DO NOCY W POLSCE BYŁ TYLKO 2 RAZY NA ŚWIĘTA A TERAZ DOSTALIŚMY PODZIĘKOWANIE OD PAŃSTWA PRZECIEŻ WSZYSTKO MIAŁ OPŁACONE :-(