Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzynkaaaa

Ile mniej więcej wydajecie miesięcznie na swojego dzidziusia?

Polecane posty

Gość katarzynkaaaa

Witam, mam pytanie. Ile (w przybliżeniu) miesięcznie wydajecie na swoje dziecko? I czy z biegiem czasu na dziecko wydaje się więcej, mniej czy też tyle samo pieniędzy? Pytam się, bo sama niedługo będę miała dzidziusia i chcę więdzieć ile około będę musiała poświęcać na niego pieniążków ;).

Gość Na dziecko prawie dwa lata
Wydaje około 300-400 zł. Na takie nowo narodzone zapewne wydasz mniej bo jeśli będziesz karmiła piersią to w grę wchodzą właściwie tylko pieluchy. I ubranka. Ale tych nie ma co kupować dużo bo dzidzia strasznie szybko rośnie. Jeśli będziesz karmiła butelka to dodaj jeszcze mleko 2-3 opakowania tygodniowo(dokładnie nie pamiętam) no i kosmetyki z którymi też nie należy przesadzać. Ja używam od początku nivea. Mydło około 3 zł szampon 10 zł i mleczko do ciała 15 zł. Ale to nie są co miesięczne wydatki. No i oczywiście krem na odparzenia który też na jakiś czas starczy

Gość katarzynkaaaaaa
Tylko jedna mamusia na tym forum? :(

ja nie mam pojecia ile wydajemy na dziecko. nigdy tego nie liczylam ale mam wrazenie ze wydajemy wiecej niz jak byl malutki. z tym ze wiem ze wiele rzeczy ktore kupujemy nie sa tak naprawde potrzebne ale cieszy nas jak sprawiamy malemu radosc.

Gość orzechowe ciasto
Ja mam 2,5mies maleństwo i wydaje na małą naprawdę niewiele. Karmie piersią więc w grę wchodzą pieluszki 2opakowania po 78szt (nie kupuję oryginalnych pampersów) -ok80zł, witaminki D i K z tym że K podaje się do 3miesiąca ( wit D - 15zł, K - 35zł), szampon (ok 5zl) ,płyn do kompieli (ok 10zł)oraz oliwkę (ok 8zł)kupowałam w rossmannie (babydream) i dopiero w grudniu będę kupowała następne, najwięcej schodzi mi pieluszek nawilzonych bo zużywam 3opakowania po 80szt w miesiącu (ok 16zł)ubrane nie kupuję bo dostałam dużo od rodziny także jeszcze na kilka miesięcy wystarczą poza tym ciągle dostaje nowe a ich wiele też nie trzeba bo dziecko szybko rośnie ja mam ok 6pa pajacyków,3pay śpioszków, z10 body kilka koszulek kaftankiów, rajtek i spodenek. Podliczając na podstawowe rzeczy dla dziecka miesięcznie wydaję ok 150zł zawsze jednak kupi się jakąś grzechotkę czy cokolwiek innego