Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskaderka...

Ząbkowanie,problem z jedzeniem.

Polecane posty

Gość kaskaderka...

Drogie mamy. Mam problem.Mój synek ma 8 m-cy.Ogólnie jest niejadkiem:( Teraz wychodzi mu 2ka na dole.Nie chce butli,napewno z powodu dziąsełek:(Karmiłam go dziś tylko łyzeczką.Gęste jedzonko jakoś "idzie",ale np.jogurt,kaszka z mlekiem wypływa bokiem i przestaje jeść po 3-4 łyżeczkach. Mam do Was pytanie:czy któraś z Was mająca też niejadka miała potem nadal problem z jedzeniem po wyjściu ząbka.?I jak rozwiązać problem łyżeczki.? Dodam że mały ma już 2 jedynki na dole które wyszły w 4m-cu ale nie było problemu.Jadł jeszcze dobrze. Boję się że przez tak małą ilość jedzenia będzie jeszcze wiekszy problem,że będzie mi tak mało jadł:(

Gość taka sobie 8777777
U mnie było tak,że od początku Synuś był niejadkiem,pierwszy ząbek wyszedl mu na 7 miesiąc.Przed zabkowaniem już uregulowal sobie w miare jedzenie,nauczyłam go jeść kaszek,choć za nimi nigdy nie przepadał.A przy ząbkowaniu dopiero się zaczęło,trzydniowka,gorączka,biegunka i zero jedzenia,dosłownie ZERO!Po tym jak już wyszedło mu ten zabek i minęla choroba był ogromny problem z jedzeniem,kaszek nie jadł w ogóle,pluł,odwracał glowe na widok butli,Teraz ma już 6 zabków,ale niedawno mu wyszly cztery na górze i też je tylko lyżka,kaszki owocowe mu daje.Po mleku ma odruch wymiotny...Taki z niego gagatek,może nie wpychaj mu butli,karm go łyżeczka,zagęść troche mleczko kleikiem i jakoś może pójdzie

Gość kaskaderka...
Bardzo dziekuję za pomoc.Własnie najbardziej obawiam sie niechęci do butli po ząbkowaniu:(