Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

_cytrynka_

Yasminelle - pominięcie tabletki

Polecane posty

Witam, biorę Yasminelle pół roku, we wtorek zapomniałam wziąć 18 tabletkę(3tydz.). Przeczytałam ulotkę i rozpoczęłam natychmiast 7-dniową przerwę. W czwartek dostałam okres. Nowe opakowanie zacznę we wtorek. Piszę, ponieważ chciałbym upewnić się czy dobrze zrobiłam? Czy może jednak nie powinnam robić przerwy? Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość mala_mimi
tez biore te tabletki, zalezy ile godzin minelo od tej pominietej tabletki, bo jak mniej niz 12 to lepiej bylo brac to opakowanie do konca

Gość mama_mimi
nie wiem jakie inne dziewczyny maja doswiadczenia z yasminelle i yaz(sa to te same tabletki ale przyjmuje sie je w innym systemie) ale wiem ze jak sie je przyjmuje tak jak nalezy , nie zapomina sie to jest super, a jak sie zapomni tabletki bierze sie ta pominieta i nie robi przerwy albo odstawia sie je i zaczyna po 7 dniach brac , albo jak chce sie sobie zrobic dobrze i przesunac krwawienie z odstawienia poprzez nie robienie przerwy to sie zaczynaja jaja, totalnie rezrogulowany organizm , krwawienia po miesiac czasu, krwawienia w srodku opakowania ktore nie mijaja szybciej niz po 3- 4 opakowaniach dalej moje kolezanki nie sprawdzaly bo najzwyczajniej mialy tego dosc i zmienialy tabletki, ja biore yasminelle ale sie pilnuje, nie robienie przerw itp nie wchodza w gre

Gość mala_mimi
no to zycze Ci powodzonka, bo naprawde kilku moim kolezankom(bralysmy te same tabsy we 4) po takiej "przygodzie" w organizmie powstalo totalne kongo, musialy zmienic tabletki na mocniejsze bo yasminellki przestaly im trzymac cykl

Gość justinex
Witajcie, mam pytanie dotyczące yasminelle mianowicie zapomniałam wziąć 4 tabletki w niedzielę, wziełam dopiero o 8.30 w poniedziałek (zwykle biorę między 18 a 21), w sobotę miałam stosunek. Na ulotce napisane jest aby poradzić się lekarza w takim wypadku, jednak lekarz powiedział, że mam jedynie się zabezpieczać dodatkowo przy kolejnych tabletkach i że nie muszę brać tabletki "po". Czy któraś z Was miała podobny przypadek, czy mam obawiać się ciąży??