Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takimmm

czy sambójcy trafiaja do piekieł

Polecane posty

Mam nadzeije , ze w poblizu mojego wegetowania jako drzewo na wiekuistej resocjalizacji będzie osada ludzi a w niej wspaniała muza, w dobrym wykonaniu będzie umilała mi zycie, moze jakos sie da wydolic.

Tylko zeby mnie nie scieli na opał, bo wtedy to niestety wizja piekła ...

Chyba , że zetna na meble to dusza uleci i ponownie sie wgramoli w jakies zywe istnienie w celu odbycia dalszej resocjalizacyjnej męki czyśćcowej. Mozę jako kura , byle nie bura...

Mysle, ze jest wiele sposobów by odbyc katusze za nasze dusze. Tylko jak tu sie wstzerelic w te właściwe odbywanie...Spadam. ps były to wynurzenia świrki czyli mnie.

Myśle, że zaprzyjaźnieni święci maja chody w Niebie i jakos sie z nimi domówie w sprawie odbycia czyśćca.

Sory, ze tak zrzędziłam, musze spadac, bo bym tu jeszcze jakieś dzieło popełniła , takie dla nierozgarnietych..... duchowo? Pomarzyc dobra rzecz.

Gość gloria polo dusze
Dusze Czyśćcowe Powracam teraz do tego strasznego miejsca, w którym się znajdowałam, na skraju tej okropnej przepaści. Musicie wiedzieć, że byłam bezbożniczką, w praktyce ateistką. Nie wierzyłam już w istnienie diabła, a tym samym w istnienie Boga. Tutaj jednakże – w tych okolicznościach – zaczęłam krzyczeć: „O wy Biedne Dusze Czyśćcowe, proszę was, wyciągnijcie mnie stąd, wydostańcie mnie. Proszę, pomóżcie mi!”. Gdy tak krzyczałam, przepełnił mnie dotkliwy ból. Wówczas zauważyłam, jak miliony, wiele milionów ludzi płakało i szlochało. Ujrzałam nagle, że były tu niezliczone rzesze ludzi, młodych, przede wszystkim młodych osób, wszyscy pośród niewymownych cierpień. Pojęłam, że w tym strasznym miejscu, w tym bagnie pełnym nienawiści i cierpienia zgrzytali zębami, i wydawali z siebie takie ryki i wrzaski z bólu, że przyprawiało mnie to o dreszcze, tego nigdy nie zapomnę. Macie pojęcie? To jest nieobecność Boga, to są grzechy, to ich konsekwencje. Czy rozumiecie czym jest grzech? To całkowite przeciwstawienie się Bogu, który jest nieskończoną miłością. Grzech jest czymś tak przerażającym, że ma takie straszne skutki. A my żartujemy sobie z tego. Żartujemy z grzechu, piekła i demonów. Jednocześnie nie zdajemy sobie sprawy z tego, co robimy. Od tamtego przeżycia upłynęły lata, ale zawsze gdy o tym myślę, płaczę z powodu cierpień tych wielu ludzi (Pani Polo wybucha płaczem). To byli samobójcy, którzy w momencie rozpaczy odebrali sobie życie a teraz byli pośród tych mąk i katuszy; otoczeni przez te okropne stwory, okrążeni przez demony, które ich męczyły. Najgorsze w tej całej torturze była nieobecność Boga, jego kompletna nieobecność, bo tam nie czuje się Boga. Zrozumiałam, że ci, którzy odbierają sobie życie, muszą tam tak długo pozostać, tyle lat, ile musieliby żyć na ziemi. Samobójstwem naruszyli porządek Boga, dlatego demony miały do nich dostęp. Dusze Czyśćcowe zazwyczaj są chronione od wszelkiego wpływu zła, są już świętymi Boga i nie mają już nic wspólnego z demonami. Mój Boże, tak wielu biednych ludzi, szczególnie młodych, tak wielu, wielu, płaczących, cierpiących niewymownie. Gdyby wiedzieli, co ich czeka po samobójstwie, z pewnością pogodziliby się z karą więzienia, niż z czymś takim. Wiecie jakie dodatkowe cierpienia muszą znosić? Muszą przyglądać się, jak ich rodzice czy najbliżsi, którzy jeszcze żyją, cierpią z ich powodu, znoszą hańbę, wpędzają się w kompleksy winy: Gdybym go wychował surowiej, gdybym go ukarał, albo: gdybym mu powiedział, gdybym zrobił to czy tamto i na odwrót. Te wyrzuty sumienia są przytłaczające i bolesne, stanowią piekło na ziemi. Konieczność przyglądania się temu cierpieniu ich najbliższych sprawia im największy ból. Jest to dla nich największa męka, z której cieszą się demony i pokazują im wszystkie te sceny: Popatrz, jak twoja matka płacze. Popatrz jak twój ojciec płacze, jak są zrozpaczeni, przepełnieni strachem, jak się obwiniają, jak dyskutują i nawzajem się oskarżają. Popatrz na cierpienia, jakie im zadałeś. Spójrz, jak teraz buntują się przeciw Bogu. Spójrz na swoją rodzinę – wszystko to twoja wina! Te biedne dusze potrzebują przede wszystkim tego, aby ci, którzy pozostali na ziemi, zaczęli lepsze życie, zmienili swoje życie, spełniali dzieła miłości, odwiedzali chorych, aby zamawiali Msze święte za zmarłych oraz sami w nich uczestniczyli. Dusze te miałyby z tego wiele dobrego i czerpałyby pociechę. Dusze, które są w Czyśćcu nic nie mogą już dla siebie zrobić. Nic, zupełnie nic. Ale Bóg może uczynić coś poprzez niezmierzone łaski Ofiary Mszy Świętej. Powinniśmy im tym sposobem pomóc i zamawiać za nie Msze św., sami w nich uczestniczyć i ofiarowywać nasz udział jako dar Ojcu w Niebie przez Najświętszą Maryję Pannę. Przepełniona strachem, zrozumiałam teraz, że dusze te nie mogły mi pomóc. W obliczu tego strachu i paniki ponownie zaczęłam wołać: „Kto się pomylił? To musi być jakiś błąd! Spójrzcie, jestem święta, wszyscy nazywali mnie w moim życiu świętą. Nigdy nie kradłam i nigdy nie zabiłam. Nikomu nie zadałam cierpień. Zanim zbankrutowałam, za darmo leczyłam zęby i często nie żądałam pieniędzy, gdy nie mogli mi zapłacić. Robiłam paczki dla biednych… Co ja tu robię?”. Domagałam się moich „praw”! Ja, która przecież byłam taka dobra, która powinnam trafić prościutko do nieba. „Co tu robię? Chodziłam w każdą niedzielę na Mszę świętą, mimo że podawałam się za ateistkę i nie zważałam na to, co mówił ksiądz. Nigdy nie opuściłam Mszy świętej. Jeśli w całym moim życiu nie było mnie na niej pięć razy, to wszystko, nie więcej. Co ja tutaj zatem robię? Uwolnijcie mnie stąd! Wyciągnijcie mnie stąd!”. Krzyczałam i wrzeszczałam, pokryta tymi ohydnymi stworzeniami, które się mnie uczepiły: „Jestem wyznania rzymsko-katolickiego, jestem praktykującą katoliczką, proszę, uwolnijcie mnie stąd!”.

TYLKO BÓG ROZstrzygnie kto i gdzie trafi, nie strasz tu takimi wpisami.

My sle , że za kare moge odrodzić sie jako mrówka , bo będe musiała pracowac non stop bez wytchnienia i to tez była by czyśćcowa moja duszkowa resocjalizacja.

A moze jakis owad wędrowny, bo wirusem np grypy odzwierzęcej raczej bym nie chciała zostać w nastepnym egzystowaniu. resocjalizacyjno - czyśćcowym...

Gość gloria polo dusze
to sam bóg pokazał jak tam jest faustynie kowalskiej pokazał czym jest piekło i wiele innym ale nik nie chce uwierzyć http://www.youtube.com/watch?v=lFiACNJ6cVc Świadectwo piętnastoletniej dziewczyny Jennifer Perez - Byłam w piekle http://raul1989.wrzuta.pl/audio/8dFFN1zs94a/swiadectwo_pietnastoletniej_dziewczyny_jennifer_perez_-_bylam_w_piekle kasety z egzorcyzmów http://www.youtube.com/watch?v=6kqlM0TNQDQ http://www.duchprawdy.com/gizela.htm http://www.eioba.pl/a86096/boskie_objawienie_piekla_czas_dobiega_konca_kathryn_mary_baxter_cz_1

Ale po mco straszysz? Czy chcesz kogos wpędzić w cierpienie psychiczne? Nie zapominaj , że sa tu tez osoby zestresowane, a Ty masz zabawę wypisujac takie teksty. Zamiast tego zrób lepsza robote i nawracaj dusze, mów o dobroci Boga . A ty co płoszysz ludzi by uciekali gdzies dalej jeszcze niz sa. DOTARŁO DO CIEBIE?

Nie nawrócisz nikogo syrasząc go piekłem i wszytskim najgorszym. No, chyba , ze chcesz sie zabawic kosztem innych, to wtedy gratuluje udało ci sie. Ale nie ze mną.

Gość w k l e jczysc
iec , pieklo i niebo sa realnymi miejscami.Niestety duzo ludzi dzis nie wierzy w ich istnienie.To jest niezaprzeczalny sukces szatana.Ludzie przestali wierzyc w jego istnienie a wiec on moze spokojnie robic swoje-czyli szkodzic ludziom by ich wtracono do piekla.... Wiele osob w przeszlosci i w terazniejszosci mialo moznosc zobaczenia i piekla i czyscca i nieba.Ze wspomne swieta Malgorzate Alaqoque,Dzieci z Lourdes,Faustyna Kowalska,Rozalia Celakowna czy Gloria Polo. Bog dal im moznosc zobaczenia tych realiow aby mogli swiadczyc o nich przed nami o nich i przypomniec nam nauczanie Kosciola Katolickiego.Niebo,pieklo i czysciec sa jak najbardziej realnymi przyszlosciami dotyczacymi kazdego czlowieka.

Gość fdsfd
nie trafiają , bo piekła niema

A Wy zaczynacie swoja prace misyjna od straszenia? Nie tędy droga . By nawracać trzeba ludziom powiedizeć by nie bali sie Boga, a wy co na starcie straszycie. To tak jak by małemu dizecku powiedizeć, że życie to straszna męka i nie warto iśc dalej bo tak czy owak tortura zyciowa ...

Spadam do realiów, robic żarełko sniadaniowe. Cholesterolu przybedzie ...no!

Gość nie ma żadnego piekła
to ludzki wymysł tak jak papuasi z Nowej Ginei mieli swoje wierzenia i swoich Bogów tak chrześcianie wymyslili se piekło, a właściwie to za nich wymyslono aby byli posłuszni

:) oglądałam kiedyś taki film "Między niebem a piekłem" z Robinem Williamsem.nie pamiętam dokładnie o jak to się stalo,ale w każdym razie jego postać ummiera i trafia do nieba,a jego żona tak go kochała,ze chce się zabić zeby z nim być(a tam samobócy trafiali do piekła) i bała się ze się nie spotkają. albo odwrotnie?ona umiera,a on chce się zabic...nie pamiętam dokładnie...ale polecam!bardzo fajny film!:)

o tak to było: Jest to kolorowa historia miłości dwojga ludzi którzy po śmierci zostają rozdzieleni.On trafia do raju,ona popełniając samobójstwo trafia do piekła.On nie mogąc znieść jej utraty postanawia wyruszyć do piekła by ponownie połączyć się razem.:)

Gość qweqwe
A co jeśli życie na Ziemi to piekło tudzież czyściec? Co jeśli prawdziwe życie wiodą dusze gdzieś w innym świecie a my na ziemi jesteśmy potępieńcami zesłanymi tu bo zrobiliśmy coś złego w tym innym świecie gdzie dusze wiodą życie? Może samobójstwo to nagroda dla tych którzy odkupili swoje winy i mogą już opuścić ziemie i wrócić do tego innego świata?

Gość złe dobre złe dobre NUDZICIE
samobójstwo to tylko jedna z opcji na przykład: jesteś nieuleczalnie chora, cierpisz, nie masz szans na drowie a lekarze mówią że jeszcze kilka lat cierpień przed tobą...wtedy możesz wybrać skrócenie kadencji, co w tym złego? :) albo znudziło cię życie, albo nie akceptujesz tego kim jesteś, chcesz zakończyć swą nędzna wegetację... masz wolna wole, amobójstwo to jedna z dostępnych człowiekowi opcji

Gość gloria polo dusze
Matka Boża: Dusze w Czyśćcu cierpią tak bardzo. Wy nie pojmujecie tego, bo na ziemi nie ma takiego cierpienia, z którym by można porównać cierpienia czyśćcowe. Dla nich tam czas nie istnieje. A wasze modlitwy to jakby ocean spadający na ogień. Rozważajcie to często i pamiętajcie zawsze o duszach czyśćcowych, zwłaszcza w dniach, w których się radujecie. One bez przerwy modlą się za was, ale same za siebie nie mogą się modlić. Pan Jezus objawił Świętej Gertrudzie Wielkiej, że jednorazowe odmówienie tej modlitwy, uwalnia 1000 (tysiąc) dusz z czyśćca. Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci najdrogocenniejszą Krew Boskiego Syna Twego, Pana naszego, Jezusa Chrystusa w połączeniu ze wszystkimi Mszami Świętymi na całym świecie dzisiaj odprawianymi, za dusze w czyśćcu cierpiące, za umierających, za grzeszników na świecie, za grzeszników w kościele powszechnym, za grzeszników w mojej rodzinie, a także w moim domu. Amen.

Gość gloria polo dusze
Pan Jezus do s.Józefy Menendez: Jakże pragnę, by wszyscy uwierzyli, że nie jestem Bogiem, który wciąż karze za każdy błąd, za jedną myśl lub intencję niedobrą! Zaprawdę nie znacie Mnie! Milsze Mi jest serce pokorne, powracające ufnie do Mnie choćby tysiąc razy, niż więcej zajęte sobą, by nie upaść, niż by kochać Mnie. Sądy ludzkie potępiają i brzydzą się wadami osób i trudnymi charakterami. Ja na nie czekam z miłością. Przebaczam im i oczyszczam, przywracając im Moją łaskę. Powróćcie więc, podnieście się i uwierzcie. Wielu wierzy we Mnie, ale mało wierzy w moją Miłość..., a wśród tych, którzy wierzą w moją Miłość, zbyt mało liczy na moje Miłosierdzie. Wielu zna Mnie jako Boga, ale mało zawierza się Mi jako Ojcu... Pan Jezus do Benigny Konsolaty Ferrero: „Ufność jest kluczem otwierającym skarby Mojego Miłosierdzia. Jestem Bogiem wszelkiego Miłosierdzia i niczego tak nie pragnę, jak być tylko Miłosiernym! Drzwi Mojego Miłosierdzia stoją otworem...drzwi Mej Sprawiedliwości są zamknięte na klucz i otwieram je tylko temu, który Mnie do tego zmusza. Sam nie otworzyłbym ich nigdy. W jednej chwili mogę naprawić całą przeszłość duszy, gdyby tylko zechciała Mnie uznać za Boga, to jest, gdy nie ogranicza Mej dobroci swą nieufnością; gdy nie zacieśnia Mego Miłosierdzia swymi smutkami; gdy nie mierzy Mej Miłości swoją miłością. (...) Jestem cały Miłością. Największą przykrością, którą Mi można wyrządzać, jest wątpienie w Moją dobroć... Jeżeli jestem dobry dla wszystkich, to szczególnie dla tych, którzy Mi ufają. Patrzeć na ludzi nieszczęśliwych, smutnych, uginających się pod ciężarem życia, móc wydźwignąć ich z tej nędzy, mieć wszystko, czego potrzebują, chcieć dać im to wszystko, a tymczasem widzieć, jak Mnie odpychają, jak się odsuwają, to przeszywa Mi serce. Nie powinien bym kochać ludzi tak, jak ich kocham, nie powinien bym był za nich umierać. „Gdybyś wiedział – mówi Jezus – jak to boleśnie kochać tak gorąco i nie być kochanym...Szukam zawsze serc, które Mnie kochają, a jednak tak łatwo Mnie opuszczają, szukając szczęścia tam, gdzie go nie ma. (...) Sprzedaj twoją nędzę Mojemu Miłosierdziu, sprzedaj Mi ją, zapłacę ci Miłością. (...) Gdy dusza żałuje i opłakuje całym sercem swe grzechy... nie mogę powstrzymać Mej radości...wybiegam na spotkanie...to Moje największe zadowolenie, i z dusz, które wyciągam z najgłębszych otchłani błota, czynię najpiękniejsze arcydzieła. Jej najcięższe i najwstrętniejsze winy stają się kamieniami węgielnymi w gmachu jej doskonałości. Kocham tak bardzo grzeszników... To rzecz pewna, że sto grzechów rani Mnie więcej niż jeden. Ale jeśli ten jeden jest grzechem nieufności we Mnie, to rani Serce Moje więcej niż sto innych. Jestem cały Miłością i największą krzywdą, zadaną Memu Sercu, byłoby wątpić w dobroć Moją. Moje Serce nie tylko współczuje, ale nawet więcej się raduje, im więcej ma zleczyć, byle tam nie było złej woli...! Wojna, ta (II) nie jest karą, bo za grzechy świata tego bólu byłoby jeszcze za

Gość gloria polo dusze
mało. Wojna ostatnia to kara Miłosierdzia, mająca za cel zbawić mnóstwo dusz, które bez wojny stoczyłyby się w przepaść potępienia, jako też skrócić czas grzechu i tak ulżyć wiecznej męce, którzy by w każdym razie ściągnęli na siebie karę piekła”. Pan Jezus: „...Powróć do Mnie, przestań błąkać się bez celu po pustyni, szukaj Mnie, Moje dziecko... Powróć do Mnie, nawet w swej nędzy i w swojej winie. Przyjmuję cię takiego, jaki jesteś, i mówię ci, że ci już wybaczyłem... To Ja, Jezus, twój Zbawiciel, przychodzę do ciebie dzisiaj. Przychodzę boso i jak żebrak proszę o powrót miłości. Szukam twojego serca, nie odrzucaj Mnie... Dniem i nocą wyciągam do ciebie Moje Ręce”.

Gość gloria polo dusze
Pan Jezus: Chcę wam ukazać, jaka broń obezwładnia szatana najbardziej i najmocniej: wasza pewność, że jesteście kochani przeze Mnie i otoczeni Moim Miłosierdziem. Odwołanie się do Mojego Miłosierdzia unieszkodliwia waszego wroga (szatana), ponieważ on wie, że to jest prawda. Chciałby tylko zachwiać waszą pewność, wykazując wam waszą słabość, wasze braki i uwypuklając wasze wady przed waszymi oczyma. To też jest prawda (że je macie), ale gdzież jest znak równania między waszą nędzą a moim Miłosierdziem? Pamiętajcie, że on jest waszym oskarżycielem przede Mną i ponad to nic nie może. Jesteście obmyci Moją Krwią, przebywacie wewnątrz Mojego Serca, a nie poza Nim, i nic was z tego usunąć nie zdoła, bo nawet gdybyście to teraz sami zrobili w pełni zdecydowania woli, Ja będę wam pamiętał to, że kiedyś kochaliście Mnie i służyliście Mi. Dlatego myśląc logicznie – nie możecie się bać, a wszelkie wasze lęki są wam narzucone (przewrotnie) i nie mają żadnych podstaw. Modlitwa w pokusie (o odwrócenie złych myśli) O Panie Mój, Jezu Chryste, odwróć te grzeszne i złe myśli ode mnie, abym Cię nimi nie chłostał, cierniem nie koronował, nie krzyżował i nie rozdzierał na nowo Twoich Ran. Amen. Słowa Pana Jezusa o Komunii Świętej s.78 Jedna, jedyna Komunia Święta ma większą wartość niż wszystkie bogactwa świata, nigdy nie pojmiesz, co sprawia w duszy jedna Komunia Święta i jakie przynosi nieskończone skarby łaski. (...) To jest jedna z największych łask, że możesz Mnie codziennie przyjmować w Komunii Świętej i uczestniczyć we Mszy Świętej (...) Duszy ludzkiej, która przyjmie Mnie do serca w Komunii Świętej, nie da się porównać z żadną wartością ziemską. Aniołowie nigdy nie mieli tego szczęścia... Moje Serce usycha z tęsknoty, żeby zamieszkać u ludzi...ale oni nie chcą, nawet dzieci czują jakąś odrazę do Mojego Pokarmu...Ludzie umrą pod względem duchowym, ale Ja ich znowu wzbudzę przez kary.

Gość gloria polo dusze
Skoro grzech popełnisz s. 136 Św. Gertruda mawiała do Chrystusa Pana: Naucz mnie, Nauczycielu najlepszy, jak mam się oczyszczać ze zmaz grzechowych, w jakie bym mogła wpaść? – Na co jej Chrystus odpowiedział: „Ani na chwilę nigdy nie pozostawaj w grzechu, lecz gdy uczujesz, żeś upadła, zaraz zmów z serdecznym nabożeństwem: O jedyne zbawienie moje, Chryste Jezu, spraw, aby przez zbawienną śmierć Twoją zgładzone były grzechy moje. Amen”. Modlitwa o uniknięcie Czyśćca s.301 Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Najświętsze Serce Boskiego Syna Twojego, Jezusa Chrystusa i Niepokalane Serce Jego Matki, Najświętszej Maryi Panny, z całą Ich Miłością i nieskończonymi cierpieniami, i zasługami, na zadośćuczynienie za grzechy moje dzisiaj popełnione i w ciągu całego mojego życia. Chwała Ojcu... Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Najświętsze Serce Boskiego Syna Twojego, Jezusa Chrystusa i Niepokalane Serce Jego Matki, Najświętszej Maryi Panny, z całą Ich Miłością i nieskończonymi cierpieniami i zasługami, na naprawienie tego dobra, które źle spełniłem dzisiaj i w całym moim życiu. Chwała Ojcu... Ojcze Przedwieczny, ofiaruję Ci Najświętsze Serce Boskiego Syna Twojego, Jezusa Chrystusa i Niepokalane Serce Jego Matki, Najświętszej Maryi Panny, z całą Ich Miłością i nieskończonymi cierpieniami i zasługami, na uzupełnienie tego dobra, które źle spełniłem dzisiaj i w całym moim życiu. Chwała Ojcu... Pewna zakonnica od sióstr klarysek ukazała się po śmierci swej przełożonej, która za nią się modliła, mówiąc: „Poszłam prosto do Nieba dzięki tej modlitwie

Gość gloria polo dusze
EUCHARYSTYCZNE SERCE JEZUSA s. 87 - Przymnóż mi wiary i miłości. - Gorejące Miłością, rozpal serca nasze Twoją Miłością. - Stworzycielu świata, który trzymasz świat w Swej dłoni, nie wypuszczaj nas ze Swej Opieki. - Boski Lekarzu, któryś poniósł śmierć na Krzyżu, ulecz nasze rany grzechowe. - Zwierciadło Światła wiecznego, pozwól nam oglądać Ciebie w wieczności. - Spraw, aby przez pamięć o Twej gorzkiej Męce dana mi była skrucha serdeczna i odpuszczenie grzechów. - Okaż się miłosierny w godzinę mej śmierci i zgaś we mnie całkowicie żar światowych żądz. - Dobroci serc – przez Twoją Najdroższą Krew, przybądź nam w godzinę śmierci. - Wierzę Tobie, ufam Tobie, kocham Ciebie. Uwaga! Kto te wezwania odmówi w ciągu 33 dni, uwolniony będzie od kary i winy, choćby tysiąc lat miał być karany. Te wezwania można ofiarować za grzeszników, aby zbliżyli się do Pana Jezusa.