Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna48

A propos nadżerki..

Polecane posty

Gość Anna48

1.Lekarz mi powiedział, że należy ją usunąć jak najszybciej a kolejny powiedział że nie można jej usuwać tylko poczekać na ciążę.. a skąd ja sobie ciążę wytrzasnę?!.. Z tego co mi wiadomo to przy nadżerce trudniej jest zajść w ciążę. Każdy mówi że nadżerka jest bardzo duża ale nie chce mi dać skierowania do szpitala..tylko chcą kasy (że oni mi zabieg zrobią)- prywaciarze jedni.. Co mam zrobić? 2.Czy jak miałyście nadżerkę to czy was bolała? Bo mnie jak jasna cholera..

Gość nikk27
mnie nic nie bolało, poszłam do ginekologa i zrobił mi zbieg- wymrażanie nadżerki. Zabieg prawie bez bolesny trwał parę sekund i po wyjściu z gabinetu od razu mogłam spokojnie iść do domu .Potem 3 tygodniowa rekonwalescencja( niemożna dźwigać i uprawiać sexu ) i kontrole co tydzień lub dwa. Zabieg bezpłatny wykonany w prywatnej klinice w Lublinie która ma podpisany kontrakt z NFZ. Polecam ci poszukanie porządnego ginekologa który stwierdzi jak duża jest nadżerka i zaleci leczenie przy niewielkich wystarczy antybiotyk przy większych wymrażanie lub starsza metoda wypalanie.A jeszcze jedno lekarz musi się na tym znać bo jak ci zostaną blizny i zrosty to może być problem z zajściem w ciąże.I powinnaś mieć wykonaną cytologię jedno badanie raz do roku jest bezpłatne, lekarz powinien cię poinformować czy ci już przysługuje bezpłatne. pozdrowienia nikk27