Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzykropkidwiekreski

hormonalna terapia zastępcza

Polecane posty

Moje pytania - prośby kieruję do kobiet, które zastosowały HTZ - mają własne doświadczenia, obserwacje, odczucia - czy rzeczywiście warto poddać się temu? - czy zauważyłyście istotne zmiany na korzyść w swoim wyglądzie, samopoczuciu moja lekarz twierdzi, że po kobiecie widać - oczywiście w sensie pozytywnym - która stosuje, która nie. z góry dziękuję!

Gość adrianna s
Ja stosuje już 5 lat,Activelle ,biore tą najmniejszą dawke.Bardzo dobrze sie po tym czuje.A wcześniej stosowałam sojowe, i nic to nie dawało.A co do wyglądu ,to faktycznie skóra sie prawie nie starzeje.Każdy sie pyta co ty robisz ,że tak wyglądasz,a ja na to nic,no bo przecież nie powiem ,wiesz stosuje terapie zastępczą.

Ja stosowałam tylko niecały rok, a było to ładnych parę lat temu! Sama przestałam, bo nawet małe dawki (pół plastra) powodowały plamienia i bóle. Doszłam do wniosku, że nic na siłę! Skoro natura zdecydowała, że w wieku 43 lat mam " przekwitnąć", to niech tam. Nie mam problemów z cerą, nie utyłam i ogólnie nieźle, podobno, się trzymam. Oczywiście na pewno zależy to od predyspozycji, genów itp , ale w moim przypadku HTZ była zbędna!

> żubrówka 43 lata???! to rzeczywiście bardzo wcześnie, ale srał to - rok w te czy w tamte, ja mam 50 i dopiero kilka dni przylepiam, na razie nie widzę, a raczej nie czuję zmian - mnie bardzo niepokoi ogólne osłabienie fizyczne czy to trzeba poprzylepiać jakoś dłużej?

Te plastry, jak każdą terapię, będzie pewnie trzeba stosować przez jakiś czas. Trudno mi coś konkretnego powiedzieć, bo ja miałam chyba szczęście. Chociaż czy to szczęście przekwitnąć w wieku 43 lat, w dodatku niedługo po urodzeniu dziecka? Ale cóż, niezbadane są wyroki..... Mam nadzieję, że dobry ginekolog Ci się trafił!

Gość mami-016
Na pewno nie zaszkodzi. Jestem zdania, że warto próbować różnych produktów a nie poddawać się chorobom, bo tak musi być. Natomiast jeśli szukasz czegoś w tym stylu, to ja bym poleciła inny produkt, który zawiera nieco więcej niezbędnych składników potrzebnych w tym okresie (bo w tym masz tylko witaminy B). A przecież bardzo ważny jest magnez, wapń, cynk, selen, żelazo, a gdzie wit. D3, wit.C, wit. E. Witaminy i minerały - bardzo duże zaporzebowanie na nie w okresie klimakterium. I to co urozmaica ten produkt to uznany obecnie żeń-szeń, skrzyp polny, dzięgiel chiński, korzeń lukrecji, niepokalanek mnisi. To niektóre składniki. I ja bym się skłoniła do takiego suplementu. Albo ten Twój, tylko wzbogacić o zestaw witaminowy, zestaw minerałów i jeszcze poszukać czegoś np. z żeń-szeniem. To o czym piszę, to Menopausal Formula. Pozdrawiam, mami-016@gazeta.pl

Gość gość
Bezpłatne badanie lekarskie na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym! Lekarz medycyny informuje kobiety w wieku powyżej 40 roku życia o możliwości odbycia badania lekarskiego oraz nieinwazyjnego oznaczenia markerów nowotworowych (z grupy nowotworów układu rozrodczego) z oceną ryzyka onkologicznego raka jajnika. Badania prowadzone są w ramach projektu naukowego przy Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Udział w badaniach jest bezpłatny. W badaniach udział wziąć mogą: a) zdrowe kobiety, które przyjmują obecnie hormonalną terapię zastępczą oraz nie chorowały nigdy na schorzenia nowotworowe a w rodzinie (u wstępnych) nie było stwierdzonych nowotworów ginekologicznych. Uwaga: wymagane dostarczenie aktualnych wyników badań USG narządu rodnego oraz badania cytologicznego. b) zdrowe kobiety, które nie stosują i nigdy nie stosowały hormonalnej terapii zastępczej oraz nie chorowały nigdy na schorzenia nowotworowe a w rodzinie (u wstępnych) nie było stwierdzonych nowotworów ginekologicznych. Uwaga: wymagane dostarczenie aktualnych wyników badań USG narządu rodnego oraz badania cytologicznego. Badanie lekarskie oraz oznaczenia markerów mają miejsce w Warszawie. Liczba miejsc jest ściśle ograniczona. Zgłoszeń proszę dokonywać na adres mailowy: badanie.lekarskie@gmail.com

Gość rafciu
Dusigrosz 2016 dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Dusigrosz_2016 François Gautier to skąpy człowiek, który nie ma przyjaciół, ani kobiety. Pewnego dnia życie mężczyzny zmienia się za sprawą dwóch dam: szesnastoletniej Laury, która twierdzi, że jest jego córką oraz pięknej wiolonczelistki.

Gość rafciu
Dusigrosz 2016 dostępny online >http://24filmyonline.pl?u=Dusigrosz_2016 François Gautier to skąpy człowiek, który nie ma przyjaciół, ani kobiety. Pewnego dnia życie mężczyzny zmienia się za sprawą dwóch dam: szesnastoletniej Laury, która twierdzi, że jest jego córką oraz pięknej wiolonczelistki.

Gość rasalgul

Gość gość
Mam 55 lat biorę HTZ - Femoston od 10 lat. Nie mam i nie miałam żadnych skutków ubocznych. Czuję się bardzo dobrze i wszystkie zmiany,które zachodzą po menopauzie są mi obce.Proszę się nie bać HTZ. Wg mnie jest więcej zalet niż wad.

Gość gość
Poczekaj jak odstawisz, objawy menopauzy wrócą ze zdwojoną siłą.