Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klarka____

WCZESNIAK po szpitalu - prosze wejdzcie

Polecane posty

Gość klarka____

Moje dziecko urodzilo sie 4 tygodni przed terminem z bardzo niska masa. Lezalo w szpitalu 2 miesiace. Od piatku jest w domu. I obserwuje, ze jest bardzo uwsteczniony w porownaniu do rowiesnikow. Czy pobyt w szpitalu tak wplynal? Czy moze jest jakies uposledzone? Badania usg mozgu wychodza dobrze. Czy ma szanse na normalny rozwoj? czy nadgoni?

Gość trawoltaaa
badz cierpliwa,mysle ze szybko to nadgoni

Gość moja coreczka urodzila sie
6 tygodni przed czasem, dzis jest taka jak inne dzieci nadrobi wszystko Twoj maluszek nie martw sie(moja corcia ma juz 4 latka)

Gość BeJjBi
Witaj, nie jestem żadnycm lekarzem, ani znawcą, jednak myslę, że i to , że Maluszek urodził się wcześniej i to, że był tyle czasu w szpitalu wpłynęło na Jego stan psychiczny. Każdy zdrowy człowiek, jakoś odcina się od świata, kiedy zostaje gdzieś sam, w obcym miejscu.. Myślę, że musisz dać troszeczkę czasu swojej kruszynce, a przede wszystkim dużo ciepła i miłości.. Nie panikuj:)

Gość Nie możesz porównywać go
z dwu miesięcznymi dziećmi urodzonymi o czasie. Pamiętaj że mimo wszystko to wcześniak. Możesz go ewentualnie porównać z miesięcznymi dziećmi bo tyle by miał jak by urodził się w terminie( o ile dobrze zrozumiałam)

Gość BeJjBi
No własnie, rację ma osoba wyżej. Przeciez Maluch urodził się o miesiąc za szybko, więc musiał dokończyć swój rozwój juz na tym świecie :) Także myslę, że nie ma się co przejmować, wiem że się martwisz, ale wszystko będzie dobrze :)

Gość franka to duzego
dzidziolka urodzilas

Gość klarka____
ale rozumiem ze poza wczesniactwem szpital przyczynil sie pewnie tez do tego.... to jest moje 3 dziecko, 2 poprzednich nie miala zadnych problemow, a wiem, ze na tym etapie juz sie usmiechal, pialy itp... natomiast z tym maluchem ciezko mi zlapac kontakt...

urodziłam kolosa :) jak bym donosiła to pewnie by mnie cieli. a u jakich lekarzy już byłaś?? czy wszystkich lekarzy dzidzia "zaliczyła" w szpitalu??? bardzo ważny jest neurolog i usg ciemiączka, ortopeda, okulista, kardiolog

Gość klarka____
wszystko bylo i jest okey... do neurologa idziemy na kontrole poszpitalna, ale samo usg przezciemiaczkowe nie wykazuje zmian...

czy wiesz jak jak z ilością żelaza??? wcześniaki mają problem z niedokrwistością (anemią) i mól miał przetaczane płytki krwi i od urodzenia do dziś dostaje żelazo

Gość klarka____
tak, ma problemy, dostaje hemofer... :-O uciekam na razie dziekuje za odzew.... :-)