Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna ossoba

juz za kilka tygodni czeka mnie poród

Polecane posty

Gość taka jedna ossoba

Gość taka jedna ossoba
niech napiszą osoby rodzące w uk..jakie są wasze doswiadczenia? bede miała prawdopodobnie cc ...nie ukrywam ze mam niezłego stracha po ilu dniach wypuszczają do domu?

Gość blackley1
Czesc, ja rodze mniej wiecej za 5 tygodni. To moje drugie dxziecko tutaj. Pprzedni porod- pod wzgledem opieki wspominam bardzoi dobrze. Nie wiem jak z cesarka, ale co do naturalnego mozesz wyjsc juz po 6 godzinach. Ja tez mam troche strach, bo nigdy nic nie wiadomo, ale jestem dobrej mysli. Pozdrawiam

Gość czesc blackley
my sie staramy o drugiego dzidziusia? a pierwszy dzidzius to synek czy coreczka i co teraz bedzie? papa ja mam pierwszego synka. papa

Gość blackley1
Mam juz synka- prawie 3 latka, a teraz czekam na dziewczynke :) Bedzie parka.

Gość czesc blackley
zazdroszcze ze udalo sie ucelowac dziewczynke, pewnie sie bardzo cieszysz. a jakos specjalnie staraliscie sie o dziewczynke? ja rozniez chce dziewczynke i nie wiem jak sie do tego naturalnie zabrac zabardzo, czytam w internecie ale glowe mam juz kwadratowo od ilosci rad. odpisz, dzieki papa

Gość ja mam termin za 7 tyg
mieszkam w szkocji - tutaj wypuszczaja zazwyczaj w pierwszej dobie po porodzie jak wszystko jest ok po secarce chyba po 3 dniach ale nie jestem pewna. OCzywiscie jak chcesz zostac dluzej to nikt Ci nie wygoni - ale zazwyczaj lepiej isc do domu i tam wypczywac a nie na sali pelnej obcych kobiet i innych dzieci. wszystkie kolezanki, ktore juz rodzily tutaj sa bardzo zadowolone z opieki poloznych wiec nic sie nie martw bedzie dobrze

Gość backley1
Czesc, no u mnie jest sprawa tego typ, ze sie nie staralismy. Kompletna, nieprzewidziana wpadka. zaskoczenie niesamowite. Niewiele ci pomoge w tej kwestii:) Dla mnie najwazniejsze, zeby dziecko bylo zdrowe, bo mam starszne schizy ostatnio. Juz sie nie moge doczekac porodu, zeby tylko zobaczyc, ze z mala jest wszystko ok. Zniose kazdy bol!!!!!

Gość taka jedna ossoba
a wiecie cos na temat znieczulenia?

Gość Blackley1
Ja mialam epidural- zastrzyk w kregoslup. Masz czucie w nogach, czujesz skorcze, ale nie czujesz bolu. dla mnie najlepszy sposob. Jak bedzie mozliwosc to tez sie tym razem na to nastawiam, choc ponoc przy drugim porodzie nie bardzo chca dawac, bo akcja idzie znacznie szybciej, a niestety epidural troche ja spowalnia. Przy kazdym lozku jest takze aparat z mieszanka gazow- gas and air i to sobie wdychasz przy kazdym skorczu. Na poczatku akcji porodowej mozesz poprosic o zastrzyk rozkurczajacy- nie pamietam nazwy, ale mi to nic nie pomoglo. Te sposoby znieczulenia sa tu bezplatne. Mozesz soie tez kupic Tens Mashine. Taki specjalny pas z elektrodami. Jak czujesz skorcz to poprostu naciskasz guzik i urzadzenie posyla elektrode przez co ma zmniejszyc odczowanie skorczy. Ja chyba sobie to kupie. Mozna ja czasem wypozyczyc w szpitalu.

Gość powiem Ci tyle
ta tens machine mozna wypozyczyc w kazdym bootsie czy innej aptece jeszcze zanim pojdziesz do szpitala. wiec nie ma problemu ale oczywiscie nie mozna jej uzywac jesli zaplanowalas porod w wodzie

Gość takasobietam
a czy to urządzonko coś daje? czy któraś z Was próbowała albo słyszała pozytywne opinie ja już jestem po terminie ale odchodze od zmysłów i nie wiem z czego skorzystać tzn z jakiego znieczulenia i czy w ogóle będę korzystać,bo nigdy nic nie wiadomo jaki będzie poród.....ale warto wiedzieć wszystko na wypadek wyboru. A jak wspominacie morfinę,bo tu często podają morfinę.

Gość ttja juz rodzilam w JUkejP
hej dziewczyny odpowiadamn na ten temat bo ja rodzilam w UK i bardzo milo wspominam. Rodzilam normalnie nie w wodzie. Obsluga mila fachowa uwazam ze b dobrze sie mna zajeli. co jeszcze aha ten gas and air jest super trzeba sie nim zaciagac jak fajka naprawde pomaga. Niebojcie sie ja tez sie balam , kolezanki mnie nastraszyly ze tu nie umieja sie zajac ale ciesze sie ze rodzilam w jukej

Gość a w ktorym tyg
robi sie birth plan mam wizyte w 34 tyg czy juz moge zapytac o niego?

Gość ja zdawalam ale
birth plan masz dolaczony do tej niebieskiej ksiazki ciazowej - poszukaj sobie i wypelnij. jak nie masz, w co watpie to mozesz poprosic polozna zeby Ci dala wzor do wypelnienia

Gość takasobietam
a ja już jestem szczesliwa mama od 7 grudnia-mam sliczna coreczke :-) birth planu w ogóle nie miałam jako znieczulenie miałam tylko gas-ale daje odlot:-) nie powiem,ze jest bardzo dobry jako znieczulenie,ale cos tam daje-wieczne zawroty głowy-jak po 5 fajkach pod rzad i to troszke pozwala wyluzowac no i oczywiscie zaproponowano mi paracetamo i cocodamol=szkoda sie truc, opieka-the best, pozdrawiam przyszle mamy

Gość blackley1
Taka sobietam-serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A jak dlugo twal porod? Ja zaczynam powoli swirowac.

Gość takasobietam
na długość porodu nie mamy wpływu,niestety:-( na samej porodówce byłam 3 godziny

Hej,odpowiadam na temat,bo 3 m-ce temu rodzilam w Lewisham, Londyn. Sama zalozylam podobny topic przed samym porodem, balam sie straaaasznie,bo szpital ma srednia opinie i okazalo sie,ze niepotrzebnie panikowalam! To byl moj drugi porod,pierwszy raz rodzilam w Polsce i musze przyznac,ze zaopiekowano sie mna lepiej w Anglii. Mialam wywolywany porod,za pierwszym i drugim razem. W Polsce nikt mi nie mowil co,jak i dlaczego... Bylam mloda,niedoswiadczona i kazda informacja byla dla mnie cenna. Tutaj,w Anglii, mowili mi o wszystkim, wyjasniali,po 10 razy pytali czy mam jakies pytania...Co do znieczulenia, pielegniarki same pytaly czy chcialabym tabletke(na samym poczatku), pozniej zastrzyk(kiedy naprawde bolalo). Nikt sie ze mna nie cackal,ale czulam sie bezpiecznie i naprawde milo wspominam pobyt w szpitalu! Glowa do gory,mam nadzieje,ze wszystko pojdzie gladko i trafisz na tak samo wspaniale polozne jak ja!

Gość a czy proponowali ci
epidural? i jak dlugo rodziłas?

Nie zdazyli zaproponowac epiduralu:) Zreszta zastrzyk tez dostalam w ostatniej chwili i zadzialal jak juz bylo po wszystkim.Rodzilam 3 godz. W porownaniu z pierwszym porodem,drugi byl baardzo lekki,ja sama bylam zaskoczona kiedy poprosili mnie o przejscie do sali porodowej, mowiac,'the baby will be here very soon':) Nie bede Ci oczywiscie wmawiac,ze nie bolalo o w ogole bylo fantastycznie- bolalo i byl moment,kiedy modlilam sie,zeby coreczka byla juz ze mna,ale wszystko poszlo bardzo szybko!