Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 78

prawidłowe odżywianie

Polecane posty

Gość kasia 78

Czy prawidłowo odżywiam swoją 7 - 8 miesięczną córkę karmioną piersią. Znam nowy schemat żywieniowy niemowląt karmionych piersią, ale trochę go zmodyfikowałam i nie wiem czy dziecko dostaje odpowiednią ilość gramową pożywienia. Czy mam coś zwiększyć, lub wyelminować z tego jadłospisu. 7.30 Pierś i 130 - 160 g jogurtu owocowego dla niemowląt od 6 miesiąca 10.00 Pierś 12.00 - 13.00 Pierś + zupka lub przecier warzywny z mięsem. Co drugi dzień pół żółtka i 2 razy w tygodniu zupka z łososiem 15.00 Pierś 16.30 - 17.00 Pierś + przecier owocowy 100 - 130g 19.30 - 20.00 Pierś + kaszka ryżowa lub pszenna z owocami lub bez owoców - 150 - 200 g 24.00 Pierś 3.00 Pierś 5.00 - 6.00 Pierś Dodam, że córka nie chce przyjmować żadnych soczków ani wody do picia. Czy sama pierś ugasi jej pragnienie. Czy muszę coś na siłę wprowadzić do picia. Dziękuję za wskazówki o odpowiedzi. Pozdrawiam.K. Ratajska

Gość Powinnas juz
probowac dawac jej wode.Nie podawaj herbatek,bo to sam cukier a w torebeczkach najczesciej jest za duzo mocnych ziół(o ile to ziolami mozna nazwac). Dziecko karmione piersią zaspokaja swoje pragnienie do 6 miesiaca.Po pół roku trzeba zaczas wprowadzac stałe posiłki i picie.