Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerwa miedzy palcam 90

mam cos zrobic na obiad

Polecane posty

Gość przerwa miedzy palcam 90

nie wiem co? za bardzo nie umiem gotowac :O z mies jest kurczak, watróbka , piersi i tzos jeszcze chyba ale nie wiem nie umiem rozpoznac a moze tzos jarskiego ? bo mieso łątwo zepsuc poleccie tzos kazali mi tzos zrobic bo sie wkurzyli za wczoraj plis dziewczynki

Gość
nie zaczerniło mnie :o

Gość
ladaco Ty tez sie pewnie nie znasz , bo tzały czas na kafeteri siedzisz jak ja :classic_cool:

zrob kotlety z piersi kurczaka, a jak to za trudne to we jakiekolwiek mieso,pokroj w kawalki,usmaz na patelni.potem dodaj do tego pokrojone w kostke warzywa i smaz lub dus.podlej bulionem,dodaj koncentratu pomidorowego.podaj to do ryzu lub bialej kaszy

Gość
bulionem czyli że ..? warzywa to jakie..? mniej wiecej? mam pory , pomidory, marchewki, ziemniaki, ogórki, kapuste sałate cebule czosneki chyba wszystko nada sie ? bo przerwaznie sa gotowe "warzywa na patelnie" to tam sa jakies vrokuły i grzybki mung

Gość bez ziemniakow ogorkow kapusty
i salaty

Gość
ale mieso jest zamrozone , to jak ? w ile sie odmraza ? czy w mikrofali moge ? to mój pierwszy raz , Aferakt to jak Ci sie chce i masz czas to proosze :*

Gość Karminowa Panna
ktos wyzej dobrze Ci polecił. Pokrój piersi w kawalki, kostke mniej wiecej 2cm na 2 cm czy jak wolisz, dopraw vegeta, czy jakas przyptawa do miesa, wez warzywa mrozone jakas mieszanke w ktorej masz cebule, papryke, fasole, cukinie czy inne. najpierw podsmaz piersi, wyjmij i na swiezym tłuszczu (nie za duzo tego tluszczu) podsmaz warzywa (mozesz dolac odrobine wody i przykryc pokrywką zeby sie poddusiły), dopraw je solą, pieprzem czy vegeta, dodaj piersi zeby sie "przegryzly", podawaj z ryzem lub makaronem typu swidry lub wstązki. Albo: piersi w kwadraty, cebula w plastry dosc grube, papryka w kawalki, boczek wedzony w kawalki nadziewasz na patyki, sypiesz przyprawe i do piekarnika i masz szaszłyki. Lub: Wątróbkę oszysc z błon, umyj, pokrój w plastry i zbij młotkiem, cebule pokrój w plastry, na patelnie daj tluszcz i samz wszystko poki wątróbka nie bedzie miekka. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Wazne zeby przed smazeniem nie doprawiac wątróbki bo bedzie twarda.

Gość
no to bedzie prawei bez niczegoXD bo ja czosnku nie znosze ale tzo z tym miesem? ja niewiem XD wszystkie sie urobi ?

Gość albo jajecznice
:D

nie rozmrazaj miesa w mikrofali bo na wpól Ci sie ugotuje. Nalej do jakiejs miski cieplej wody i włoz to mieso i co jakis czas sprawdzaj czy sie rozmraża i dolewaj troche cieplej wody.

jeski masz mikrofalowke z funkcja rozmrazania to jak najbardziej rozmroz w twn sposob.bo jak je zostawisz zeby sie samo rozmrozilo to bedzie to bardzo dlugo trwalo. ja wrzucam je do cieplej wody w foliowym woreczku.ale mikrofala bedzie najlepsza. i apmietaj najpierw zawsze smazymy mieso, potem warzywa w kolejnosci od najtwardszych do najmiekszych,jesli masz pieczarki to tez mozesz dodac,ale na samym koncu.aha i pomidory czy koncentrat pomidorowy dodaje sie jak reszta jest juz miekka bo w kwasnym sie nie ugotuje.uwazaj zeby nie przesolic,mi sie to ostatnio ciagle zdarza:D

Gość
bożeno ja nitz nie umiem 😭 nawet naleśników 😭 :O:O no ale to mniejszy problem znajde tzos w necie mam jeszcze ledwo ponad godzine :classic_cool:😭 myślmy z miesem bym zjadłąm,ale chyba nie zdaze und nie umiem

Gość przerwa taka stara a taka
głupia jestes

Gość
dzieki Aferakt i innym wciagnietym w moją nieporadnosc :classic_cool: 🌼 loXD napisz tzo Ty umiesz ? to ja pewnie tez bede :classic_cool: :> z czym mozna zjesc nalesniki ?

Kobieto! Ogarnij sie zamiast jęczeć. Wez mieso pokroj dopraw usmaz. Wez warzywa jakie masz w domu, poktoj, usmaz osol popieprz. Ugotuj ryż, lub makaron i tyle. Wybacz, ale nei użalaj sie juz nad sobą tylko weż sie za siebie.

Gość z serem tez mozna
albo z kurczakiem i warzywami ale filet latwiej jest zrobic z ryzem

Gość
no najprosciej z dzemem, ale tzo to za obiad :O:O a te warzywa które wczesniej sie gotuje to mam wczesniej ugotowac?

Gość nie zdazysz z filetam
w godzine jesli sa zamrozone

Gość lilabeza
jak na pierwszy raz to umyj piersi z kurczaka rozbij tluczkiem na kotlety przypraw vegeta i jakas przyprawa do kurczaka i panieruj najpierw w mace pozniej w roztrzepanym jajku pozniej w bulce tartej i smaz na goracym tluszczu. Ugotuj do tego ziemniaki albo zrob frytki i surowke. Kapuste jesli to nie pekinska zetrzyj na grubej tarce posól zetrzyj do tego marchewke i dodaj majonez. Obiad szybki i prosty a wszyscy sie najedza. Godzina to bardzo malo jak na pierwsze gotowanie i nie ma co sie bawic z warzywami jesli nie masz pojecia o gotowaniu bo moze wyjsc porazka.