Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to fair...

szpitale wystawiaja rachunki pijakom

Polecane posty

Gość czy to fair...

http://www.sfora.pl/Polamales-sie-po-pijanemu-Zaplacisz-za-leczenie-a11908 Ja rozumiem, jest w tym sens. Bo czemu placic za luja jak sie nachlal i polamal. Ale rozne sas przypadki. Idzie ktos prawidlowo przez pasy, potraci go kierowca (trzezwy) a ten co szedl wracal powiedzmy z imprezy i jest po 2 piwach. I co?? Obciaza go kosztami?? Albo jest czlowiek w domu, na imieninach u cioci i dostanie zawalu. Tez go obciaza? :O

Gość nawet i w tym jest sen
jest to pewnego rodzaju promowanie dobrych nawyków, a jak wiadomo, alkohol jakiś szczególnie prozdrowotny nie jest :O

Gość nawet i w tym jest sen
"Fakturę wystawiamy od 0,5 - mówi dyrektor Marek Nowak." czyli po tym jednym czy dwóch piwach chyba niebardzo każą ci płacić.

Gość czy to fair...
Ale alkohol jest dla ludzi... To taki sam wymysl jak nie refundowac leczenia raka palaczom. Skoro wiadomo, ze nie zawsze palacz na raka zachoruje, a czaasem czlowiek nie stosujacy zadnych uzywek tak. Wiele innych rzeczy jest niezdrowych. Jedzenie soli na przyklad. Moze ludzi, ktorzy za duzo soli spozywaja tez jakos batem pogonic? Aaa, tak - tego sie nie wyegzekwuje, latwiej zbadac poziom alkoholu we krwii...

Gość to czy jest 05 promila
zalezy od roznych czynnikow. Zalozmy, ze wypije 3. jak robie to raz na ruski rok i akurat wtedy jakis luj na mnie na pasach wjedzie? Juz kiedys wjechal, tyle ze nic nie pilam wczesniej. Ale jakby... to co?

Gość mam mieszane uczucia///

Gość STOP PIJAKOM
PIJAK PIJAKOWI nie rowny!! jest ten co CHLA codziennie i jest ten co wypije np na imieninach czy jakiejs wiekszej imprezie!!!! jest pijak co smierdzi i sra pod siebie w szpitalu bo sparwy sobie nie zdaje z tego co robi bo jest taki zachlany! wiec jesli tyczy sie takich pijakow co raz na kilka lat trzezwieje to PIERWSZE CO to najpierw na wytrzezwialke, potem na odwyk a potem mozna mu leki refundowac inczej NIE! jak go stac na wodke i mozliwosc zapominania ze jest sie w lozku a nie na kiblu to za leki moze tez placic!!!!

Gość no tak ale to bedzie wtedy
zalezao od subiektywnej oceny lekarza. A tak byc nie moze. Trzeba rozgraniczyc jakos i wg mnie promile bylyby ok. Tylko, ze wtedy dochodziloby do takich sytuacji jak ta z potraceniem na pasach...