Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komputronik

Komputer, proszę o radę- kto się zna?

Polecane posty

Gość komputronik

Mam goracą prośbę : W Biedronce jest w gazetce zestaw komputerowy za 1999 zł. Proszę mi doradzic czy jest to dobry sprzęt? Czy warto go kupić za tą cenę?? Czy w ogóle warto go kupić? Dodam że mam 10 letni komputer i strasznie wolno chodzi i ma mało pamięci, a ten byłby mi potrzebny do napisania pracy mgr i internetu. Doradzcie.

Gość ja bym w życiu takiego
badziewia ni kupiła... lepiej poszukaj jakiegoś pleasingowego markowego sprzętu... za 500zł kupisz lepszy zestaw! ja sama takiego uzywam i jestem 1000x bardziej zadowolona niż z nowych skłądaków na które wydawałąm kiedyś majątek!

Gość komputronik
za 500 złotych? Ciekawe gdzie? Podaj sklep.

Gość tak mysle
za tyle to juz kupisz laptopa:-)...nie firmowke jakas porzadna ale cos kupisz... takiego to nawet palcem nie dotykac...i jeszcze w biedronce....

Gość mozesz zrobic tak
porownac cene tego zestawu z zestawem zlozonym w sklepach internetowych z czesci o takich samych parametrach

Gość komputronik
nie chcę laptopa. Tyle się pisze na forum że biedronka ma takie super produkty i co? Wszyscy kłamią?

Gość neeeettt5r5
może wytrzyma aż napiszesz pracę mgr :) ale jak już chces kupować komputer to nie lepiej porządnego laptopa, za drugie tyle będziesz miał fajniutkiego laptopa którego zabierzesz wszędzie ze sobą, a te zestawy z biedronki to badziewie, nigdy nie klupuj sprzętu elektronicznego ani roweru w supermarkecie bo to badziewie

Gość poleasingowy będzie słabszy
ale ten składak jest jakiś dziwny Tzn nie wygląda źle , ale monitor to chyba gateway.

Gość ja bym w markecie sprzetu
koputerowego nie kupowala. W zadnym markecie

Gość poszukaj na allegro
tam pełno tego, najlepiej znajdź firmę w swojej okolicy, zeby móc osobiście wybrać sprzęt.... podam ni przykłąd kupiłąm 3 lata temu nowego laptopa cudo za 3tys zł - z marketu mulił, psuł się, odpalał pół godziny, bateria nie trzymała wi fi gubiło zasięg... teraz wymieniłam na na poleasingowego z intel centrino za 700zł i suuuper - nie wiem jak dałam się na takiego dziada naciągnąć, a i jeszcze mam rok gwarancji i serwis w tej firmie, a nie gdzieś na Słowacji jak w przypadku tego z marketu.

Gość komputronik
nasz informatyk obejżał parametry tego kompa i stwierdził że całkiem ok. Więc nie rozumiem niektórych wypowiedzi? Dlaczego szajs?

Gość KOMPUTER JEST
bardzo dobry polecami ci go naprawde nie słuchaj tych iinnych debili

Gość ggfffgtg
on może mieć ok parametry ale w środku to badziewie jakich mało, jakby twój informatyk(o ile zna się od wewnątrz na budowie kompa) zobaczył komputer od środka to by już ci go odradził

Gość poszukaj na allegro
a i co z tego, że na papierze konfiguracja wygląda cud miód - jak w praktyce badziewne części złożone do kupy marnie współpracują?

Bo za ta cene zlozysz sporo lepszego. Ta karta graficzna to z kosmosu jakas. Pozatym w supermarketach robia szwingle, w wielu komputerach sa czesci po paru reklamacjach. Lepiej isc do jakiegos informatyka i poprosic zeby Ci zlozyl sprzet za taka i taka cene.

Gość komputronik
Aha, jeszcze jedno: komp musi miec bardzo mocny procesor i nagrywarkę Bu Rej, bo zamierzam kopiować duże ilości filmów HDE, którymi potem bedzie handlował mój chłopak

Nie słuchaj tych, którzy piszą, że za 500zł kupisz lepszy sprzęt i tych, którzy doradzają laptopa (jeśli faktycznie chcesz zestaw). Nie słuchaj też pierdół typu "nie kupuj sprzętu elektronicznego w markecie", liczy się firma. Na takich forach ludzie często wypowiadają się, choć w ogóle się na danym temacie nie znają. Odnośnie pytania: Ten komputer ma dobry procesor, wystarczającą ilość RAM-u i pojemny dysk twardy. Ma słabą kartę graficzną (ale jak nie grasz w gry to jest to nieistotne dla Ciebie) i zapewne niefirmowy zasilacz. Nie wiadomo jak z gwarancją - czy faktycznie w razie usterki nie będzie problemów z naprawą. Monitor jak monitor - wystarczający do domowego użytku. Generalnie jednak jeśli chcesz kupić nowy komputer i wydać 1500-200zł, to udaj się po prostu do sklepu komputerowego. Komputronik - szeroki wybór, niestety drogi. Pro Line - mniejszy wybór (ale dla laika to mało istotne), niskie ceny.

nigdy nie kupuje się komputerów z marketu bo one zazwyczaj są tak poskładane że pewne części są bardzo mocne (do reklamy) a reszta jest bardzo słaba... lepiej coś samemu poskładać

Gość poszukaj na allegro
co to znaczy mocny procesor? ja np pracuję na 4 xseonach - to są profesjonalne procesory do serwerów i grafiki i za swojego kompa 3 letniego zapłąciłąm coś 1300zł - do tego nagrywarkę możesz sobie nową załatwić.... obrabiam 42 linie w real timie - o ile wiesz co to znaczy :P żaden komp z marketu tego nie zrobi.... wczesniej zatakiego samego zapłąciłam tylko skłądaka 8 tys i dużo gorzej chodził- ale oczywiście wybór nalezy do ciebie :P

Gość komputronik
to powyżej to nie ja-podszywacz jakiś :P

Gość lepszego to za tą cenę
się nie da , ale pewniejszego tak Ja bym brał coś z DDR3 z AMD CPU AMD x2 245 RAM 2GB DDR3 1066/1333 kingston Płyta Gigabyte 770-UD3P lub ASUS M4A77TD Grafika (dowolnie bo to do internetu lepiej z HDMI i z DX10) Dysk Seagate,WD (seria Black),Samsung (seria HJ) 320-500GB obudowa , dobry zasilacz , można też taki mniejszy w takiej obudowie: http://www.ibox.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=300&Itemid=326 tylko wtedy płyty na AMD785 bo muszą być microATX.

Gość a dlaczego AMD
?

Gość amd dla tego
iż płyty są tanie w porównaniu do Core i5 i7, za chwilę DDR3 stanieją i te pamięci opłaca się kupować , zwyczajnie są nowe. Tani zestaw na AMD można mieć za 500-600zł (plyta + procesor) za intela trzeba dać 1000zł za core i5

Gość ludzie myślą że
w mediamarkt lub sklepie komputerowym to niby wszystko ok? To takie same sprzęty- wszystkie kompy są produkowana w Chinach a na allegro to dopiero kupowanie kota w worku.

Gość komputronik
czyli jak? Komputer przychodzi z Chin i w sklepie komputerowym go rozkręcają i modernizują? Komu się chce???

ASUS P5KPL-AM + INTEL E3200 2x2.40GHz + 2GB DDR2 445 zł OBUDOWA ATX z ZASILACZEM 450W CHIEFTEC 200 zł HDD CAVIAR 640GB WD6400AAKS SATA 210 zł Nagrywarka wewn. BLU-RAY LiteOn DH-2B1S-15C 420 zł --------------------------------------------------------- 1275 zł

Gość komputronik
nic z tego nie rozumiem, jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o komputery Proszę mi napisać : monitor..... komputer.... procesor.... itd.... :D sorry ale nie rozumiem poprzedniej wypowiedzi