Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rddfre

psychologia i socjologia

Polecane posty

Gość rddfre

Zawsze chciałem studiować psychologie. Jednak jestem osobą raczej nieśmiałą, która nie lubi wypowiadać się publicznie, średnio lubi swój głos..., ma problemy mówienia głośno. Jestem również osobą niepełnosprawną ruchowo. Może jednak lepiej socjologia?. Sam nie wiem...

Gość super zonk
nie przesadzaj, też jestem nieśmiała i studiuję psychologię. a właściwie to byłam nieśmiała, bo dzięki przymusowi integracji z grupą, publicznego mówienia na warsztatach czy chociażby wypowiadania krótkich zdanek do ćwiczeniowca zrobiłam się bardziej pewna siebie i teraz wiszą mi takie pierdoły jak mój głos, opinia o mnie, czy inne mało istotne rzeczy. gratisowo byłam aspołecznym introwertykiem, w tej kwestii też się wiele zmieniło :P wszystko się da, predyspozycje do pracy psychologa trzeba mieć, ale je to zazwyczaj życie prostuje albo jeszcze bardziej wichruje, także jak chcesz próbować, bo tak wyobrażasz sobie siebie za pięć lat to się nie zastanawiaj. a przecież nikt cię nie zmusza do wypowiadania się, u mnie jest możliwość odmówienia bez żadnych konsekwencji, w końcu masz prawo nie chcieć w czymś uczestniczyć (no chyba, że to ćwiczenia, tam aktywność jest oczywista i obowiązkowa :P)

Gość rddfre
podbijam