Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ala

Bardzo prosze o interpretacie wynikow tarczycy

Polecane posty

Gość mama ala

TSH 1,71 a norma to 0,27 do 4,20 ft4 18,81 a norma to 12,00 do 22.00 ft3 5,53 a norma to 2,8 do 7.1 Anty TPO 23.7 a norma mniej niz 34 a Anty Tg bedzie jutro czy te wyniki sa ok??

Na litość boską, masz obok normy więc o co chodzi? Przeciez Twoje wyniki mieszczą się w podanych zakresach:/

Gość mama ala
wiem ze sie mieszcza, ale podobno normy normami, a wylicza sie jakos procentowo te wyniki , niektorzy maja niby w normaqch a okazuje sie ze biora lek na tarczyce

masz jak najbardziej dobre wyniki - sa niemalze w srodku normy - nie masz sie czym martwic

Gość mama ala
OK, DZIEKI- ale na usg wyszlo ze tarczyca jest bardzo mala i nie wiem dlaczego skoro wyniki sa ok

Gość mama ala
a jak myslicie, skoro wyniki sa w porzadku to pomimo malej tarczycy chyba nie jest co snie tak???

Gość nie umiem poradzić
Wiesz ja też mam bardzo mała tarczyce, tyle ze ja mam wrodzona niedoczynność... Najlepiej lekarz powinien ocenić Twoje wyniki. A wcześniej miałaś zawsze w porządku tarczyce? Robiłaś kiedyś badania, przed ciąża?

Gość mama ala
to wyniki mojego brata 22 letniego, pol roku temu robil badania z krwi na tarczyce i tez byly dobre

Gość nie umiem poradzić
Nie wiem czy jest możliwe, aby zdrowa tarczyca mogła być mała. Jest coś takiego jak choroba Hashimoto http://www.endokrynologia.net/content/hashimoto-ci%C4%85g-dalszy A Twój brat miał jakieś objawy, źle sie czuł, że badał tarczycę ?

Gość mama ala
nie mial typowych objawow, badanie robil profilaktycznie ........wiem ze jest taka choroba jak hashimoto, ale na usg wyszlo tylko ze jest mała tarczyca, zadnego zapalenia nie ma, tarczyca jest jednorodna,bez zadnych zmian, jedynie mała, ...nbo i przeciez wyniki z krwi sa dobre a przy hashi chyba wyniki z krwi nie bylyby takie jak on ma?

Gość mama ala
dziekuję , poczytam :)

Gość nie umiem poradzić
Proszę :) widze, że na koniec tematu piszą coś o małej tarczycy