Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niskie cisnienie..

Niskie cisnienie krwi.

Polecane posty

Gość Niskie cisnienie..

Jaka wartosc "niskiego" cisnienia powinna zaniepokoic?

Gość ala ma koty dwa
chyba jak się żle będziesz czuła,to powinno Cię zaniepokoic,lepsze to niz ciśnienie za wysokie sama mam niskie i nie utrudnia mi to życia (a jak bylam w ciązy to lekarz się mnie pytałam przy każdej wizycie,czy żyję,bo miałam 90/50)

Gość Niskie cisnienie..
no ja dzis mialam 80/50 i puls 84

Gość klara8
Ja zwykle mam 90/60 i jesli takie cisnienie jest dla ciebie dobre to nie ma potrzeby regulowac go lekami. Mozna napic sie np. mala kawke ,ale niskdorazniaca.I mysle ze to pomoze.

Gość klewj404430-4
lepiej pic duzo mineralnej bo dziala lepiej niz kawa, moja mama tak sobie pomagała przy niskim cisneniu kawa to dostała takiego udaru ze miesiac w spiaczce o zycie wlaczyla.

Gość ja mogę wypić pięć kaw
i i tak moje ciśnienie to najwyżej 90/60. źle się z tym czuję. ciągle mi słabo, głowa mnie boli i ogólnie jestem taka sflaczała. a lekarz radzi mi na to strzelić sobie kawkę. no kuźwa, konował zasrany.

Gość Niskie cisnienie..
Dzieki za porady. Wczoraj zmierzylam sobie cisnienie z czystej ciekawosci ale teraz bede sprawdzac czesciej czy taka "uroda' mojego cisnienia ma charakter staly czy to tylko jednorazowe. Z objawow co u siebie zauwazylam to to ze bardzo czesto mi zimno i czuje sie senna ale moze to sie wiaze rowniez ze strefa klimatyczna w ktorej mieszkam (prawie jak na syberii) ;) Kawe bardzo rzadko pijam ale wczoraj sobie zrobilam ;)

Gość dariusz99
Do mierzenia cisnienia polecam cisnieniomierz Senior Sanity

Gość gość
Od paru miesięcy kontroluję sobie ciśnienie głównie dlatego, że żona to na mnie wymogła, ale ma rację, to muszę jej przyznać. Automat kupowaliśmy nowy polski SmartCardio – szybki, nie przekłamuje z bardzo fajnym jasnym wyświetlaczem.

Gość gość
Bardzo sobie chwalimy z mężem aparat Senior Sanity, nie psuje się nic a już go jakoś rok używamy.

Gość gość
Oryginalny na pewno jest Smart cardio, nie ma tutaj klasycznego złączenia przez rurkę, ale mankiet ma bezpośrednie łącze z urządzeniem, co mi akurat pasuje.

Gość gość
Mierzymy u nas w domu ciśnienie aparatem Senior, mieszkam w domu wielopokoleniowym także najczęściej z automatu korzysta dziadek, ale mi się też od czasu do czasu zdarzy.

Gość kingarr
Raczej dobre doswiadczenia mam z automatem Senior Sanity, dlugo baterie trzymaja, pamięta coś ponad sto wyników, dluga gwarancja bo nawet na pięć latek.

Gość gość
Dobrą trwąłość ma Senior już go chyba z 3 rok używamy i jakiś większych śladów zużycia nie widzę

Gość gość
Nasz Senior jest dobrym ciśnieniomierzem, zwłaszcza pamięć wyników jest duża, bo aż 120 pomiarów jest w stanie zapisać, z tego co się orientuję to inne modele zazwyczaj pamiętają do 30-50 tu.

Gość gość
Sanity ma w sprzedaży bardzo praktyczny model Senior, wszystko tu jest powiększone – klawisze, wyświetlacz, także faktycznie osobie starszej łatwiej jest sobie poradzić z takim wynalazkiem niż jak wszystko jest w wersji mini.

Gość gość
Dla dziadków zamawiałam Senior jakoś w styczniu i cały czas mierzy im bezproblemowo. Dobra polska marka.

Gość gość
Przyłączam się do pozytywów na temat ciśnieniomierza Senior. Dobrze że jest zasilacz odpada problem baterii...

Gość gość
Senior jest o tyle fajny że wyjątkowo poręczny i przejrzysty, przypięcie mankietu trwa chwilę, rękaw dobrze leży nie przekręca się na ramieniu.

Gość gość
Córka nam zamówiła w internecie też model Senior i jak na razie mam o nim dobre zdanie. Działa szybko mierzy precyzyjnie, mankiet dobrze układa się na ręce nie skręca się nie ześlizguje. Poza tym wyświetlacz jest bardzo wygodny duży nie trzeba się specjalnie wpatrywać żeby zobaczyć wynik.

Gość gość
Jak ładuje się ten cisnieniomierz senior? widze , że dużo osób poleca i chyba wymienię stary właśnie na ten