Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olamnola

pomoże ktoś z rana z niemieckim?

Polecane posty

Gość olamnola

to bardzo ważne bo mnie do matury nie dopuszczą :(

Gość trzeba było wczoraj dupy
nie dawać tylko w ksiązkach siedzieć

Gość zusiaaaaa
co to foce??????

Gość fanka niemieckiego
w czym problem?

Gość Fooooceeee
co to jest fooce po deutschu?

Gość no to napisz o co dokladnie
Ci chodzi

Prawdziwy przyjaciel to taki z którym rozumiem się bez słów. Powinien być cierpliwy i wyrozumiały. Powinien też płakać i śmiać się razem ze mną. W przyjaźni liczy się szczerość i poświęcenie. Prawdziwy przyjaciel to taki który nie zostawi mnie samej, gdy pojawią się problemy. Przyjaźń jest bardzo ważna, gdyż bez niej człowiek jest samotny. Bardzo cenię sobie każdego swojego przyjaciela za wszystko co dla mnie robi. Myślę, że prawdziwy przyjaciel nie musi mieć tych samych zainteresowań i takich samych poglądów, ale musi akceptować różnice między nami. Na prawdziwą przyjaźn powinno się pracować latami, szukać prawdziwych i szczerych uczuć, a nie chwilowych i nietrwałych. Prawdziwego przyjaciele nie można kupić. Prawdziwy przyjaciel to też taki z którym można milczeć kilka godzin i nikt nie odczuwa zakłopotania. Przyjaźń w przeciwieństwie do miłości- nie jest ślepa i trzeba sobie na nią zasłużyć. wiem że to dużo, ale wystarczą mi nawet pojedyncze zdania przetlumaczone. cokolwiek.

Gość skadi
prawdziwego przyjaciela poznajemy po tym, ze zawsze daje o sobie znac, jesli nas potrzebuje, haha

czy ten tekst po polsku to sama ulozylas, czy dostalas go do przetlumaczenia? pytam, bo dobrze wiedziec na ile ma sie dowolnosc zmian w tlumaczeniu (do matury to jeszcze troche daleko, juz teraz was dopuszczaja?)

tekst jest mój, można go oczywiście modyfikować. Chodzi o to, że jestem w klasie matematycznej, zdaje zupełnie inne przedmioty, a mam zagrożenie z niemieckiego. i jest to trochę problem, bo moja mądra szkoła w klasie maturalnej ma wszystkie możliwe lekcje i po prostu nie wyrabiam.