Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi69

ZACZELAM 1.12.2009 Z WAGA 67,5 KG. CEL 52 KG

Polecane posty

Gość Mimi69

Zaczelam swoje odchudzanie wczoraj, 1.12. Wczoraj rano , tj.01.12 weszlam na wage i oniemialam - 67,5 kg... Nie chce stosowac zadnych diet-cud, ale trzymac sie kilku zasad i wazyc sie raz w tygodniu - nastepne wazenie 7.12... Bede opisywac co jadam codziennie. Moje zalozenia to: rezygnowac ze slodyczy, ciast (od czasu do czasu pozwolic sobie na jakies lody lub kawalek czekolady), zrezygnowac z pieczywa, makaronow, ziemniakow ( od czasu do czasu ciemny ryz i ciemne razowe pieczywo), jadac wiecej salatek, warzyw i nie laczyc bialek z weglowodanami. Przede wszystkim jadac mniej - trzy razy dziennie, a miedzy posilkami pic wode, herbate zielona, czerwona i rano kawe z mlekiem, oczywiscie wszystko bez cukru. Bez szalenstw, ale zaczac troche cwiczyc, aby choc troche sie rozruszac. Wazyc sie raz w tygodniu. Wczoraj zjadlam/ S: kawa, duzy ( 400 ml) sliwkowy jogurt Activii O: salatka z kurczaka, boczku i warzyw K: 3 croissanty (moj grzech, to bylo moje pozegnanie...)

Dołączam! Obecnie ważę 63 kg a chciałabym 50-52. Tak więc cele i punkty startowe mamy bardzo podobne:) Dietować zaczęłam od poniedziałku, zgodnie z planem: - 5 regularnych posiłków, - więcej warzyw (przynajmniej w 4 posiłkach na 5), - ograniczenie węglowodanów (nie do minimum, ale mimo wszystko), - zero alkoholu, - aerobik/siłownia minimum 3 razy w tygodniu, no i zamierzam to kontynuować przez najbliższe kilka miesięcy:) Za słodyczami nie przepadam, jednak słabościami, które mnie gubią, są czerwone wino zagryzane serami i pizza... Ale jak na razie jestem na tyle zmotywowana, że (może z malutkim żalem) jestem skłonna na kilka miesięcy zrezygnować z tych przyjemności. Będę tu zaglądać, ważyć się co tydzień, może coś doradzę, może coś podpowiem, może sama dostanę jakąś cenną wskazówkę:) Pozdrawiam:)

ja zaczelam od 30 listopada,a le mysle ze przymiecie mnie do swego grona?? mam 158 cm i waze 64 kg. chce 10 kg schudnac

Gość Mimi69
No to się ciesze ze jest nas wiecej... Dzis rano była kawa z mlekiem, sok z grejpfruta (jednodniowy) i 10 dkg sera koziego. Obiad (ok.13.30) - bedzie salatka z grilowanego kurczaka, z boczkiem, serem i warzywami. Kolacja- ser biały ( Piatnica)z zielenina. Ile macie dziewczyny wzrostu? Ja - 164 cm

Dziewczyny ile macie wzrostu? Ja tez chciałabym schudnąc. Mam 160 cm i ważę 61 kg. Jestem załamana. ja narazie jadłam tylko śniadanie mianowicie: chlebek z dzemem i kakao.

Widzę, że wszystkie jesteśmy podobnego wzrostu - ja mam 163 cm. Dzisiaj zjedzone: 1. mała grahamka, odrobina twarożku, 4 plastry chudej wędliny, pomidor 2. jogurt light, cztery pomidorki koktajlowe 3. 20 dkg piersi z kurczaka usmażone na 1/2 łyżki oliwy z 25 dkg mrożonej mieszanki warzywnej i garścią makaronu razowego 4. plaster melona 5. szklanka białka, talerz zupy grzybowej z mrożonki na 1/4 kostki rosołowej. Jak na razie czuję się bardzo dobrze, jeszcze żadne pokusy mnie nie dopadły;) A jak wam idzie?

Gość biedna studencina
powiem wam ze wybralyscie chyba kiepski moment na odchudzanie, chyba ze diete zakonczycie przed 24 grudnia, ale wszystko legnie w gruzach ja zaczynam 1 stycznia :D haha

Gość dedusia a
zaczynam razem z wami , tylko że moja waga wyjściowa jest troche wieksza o waszej , a mianowicie , 75kg , wzrost 167

biedna studencina ------> bardzo miło, że się o nas tak troszczysz, ale dieta dla mnie nie jest chwilową fanaberią. Dieta to sposób odżywiania na całe życie. Uwierz mi, wiele imprez i świąt można przetrwać na diecie bez niweczenia efektów wcześniejszej pracy. Wystarczy odrobina podstawowej wiedzy o żywieniu. Chyba, że ktoś zwyczajnie sam siebie oszukuje - wtedy nie będzie to miało znaczenia, czy to wigilia, czy sylwester, czy imieniny wujka, sąsiada - każda okazja, żeby nie kontrolować tego, co się zjada i wypija, będzie dobra. Zatem powodzenia życzę od nowego roku:)

hej. jak tam u Was dieta idzie?? ja dzis zjadlam na sniadanie trzy male kanapki z chelebm razowym i bialym serkiem i szczypiorkeim. na obiad talerz zupy, a na kolacje dwie kanapki z ogorkiem i szkalnka mleka po kolacji. w trakcie lekcji zjadlam jedno jabłko i jakoś głodu nie czuje jak narazie. trzymam dziecwzyny za Was kciuki;*

moje postanowienie podczas odchudzania- 1 zrezygnowalam z bialego chleba 2 zrezygnowalam z ziemniaków 3 zrezygnowałam z wedliny i miesa 4 zrezygnowałam zsłodyczy 5 nie pije gazowanych soków 6 pije tylko wode mineralna gazowana i zielona herbate 7 staram sie ćwiczyc mozliwe ze o czym zapomnialam:)

Jestem załamana, wiec zaczynam działac. Dziś zjadłam: 2 kromki chleba z żółtym serem plus herbata, na uczelni: czekolada plus drożdzówka z makiem, obiad: żurek i jednym jajkiem z chlebem, pół pomarańczy. To tyle, mam nadzieję, że dziś nie będę jadła już nic więcej. Pozdrawiam Was wszystkie! :)

Menu na dziś: 1. dwie kanapki z chleba razowego z twarożkiem i wędzonym łososiem, pomidor, 2. jogurt light, trzy pomidorki cherry 3. dwa jajka, dwie kromki chleba razowego, trzy ogórki konserwowe, pomidor, kilka oliwek 4. plaster melona 5. 30 dkg pieczonego łososia i barszcz ukraiński z mrożonki, który właśnie konsumuję:) Mimi69 - co z Tobą? Chyba nie zamierzasz się poddać...?:)

Hejka jeśli moge to też będę do was zaglądać też stawiam na zdrowe odżywianie częściej a mniej :) mam 168cm i 66kg :) moge do Was ?

hej;-) ja tez chętnie się przyłącze jeśli pozowlicie;-) Mom głównym postanowienie w diecie jest jesc jak najmniej węglowodanów. Tylko kurcze nie wiem jak sie do tego zabrac....

dzis zjadlam na sniadanie- trzy kromki chleba razowego z maslem i papryką. na obiad talerz zupy a na kolacje trzy kromki chleba razowego z ogorkiem. w trakcie dnia zjadlam dwie sztuki kiwi i serek owocowy

Gość a ja kocham to
hejka moge i ja??????????? jakies 8 kg do zrzucenia wzrost 160 waga nie wiem okzae sie rano jak na nia stane mysle ze ok 60

Gość malpajaja
Hej dziewczyny ja tez chce sie przyłączyć, ja równiez zaczełam 1 grudnia z waga wyjsciowa 70 kg przy zwroście 176cm, Moje wyrzeczenia to słodycze, ziemniaki, wędlina, białe pieczywo, napoje gazowane. Jestem z siebie dumna bo jest to 4 dzień a ja daje sobie świetnie rade;) Moim celem jest zrzucenie 11kg;), może mi się uda. A potsawa do zwalczenia jest celulit na udach bo patrzeć na siebie nie moge;(

Gość malpajaja
Nie dlatego ze z nia cos nie tak, ja poprostu nie przepadam za mięsem;)

Witam! Mogę się przyłączyć? Szukałam topiku gdzie znajdę dziewczyny o podobnym wzroście i wadze i znalazłam :) mam 158 cm i 58 kg, cel: 10 kg mniej. Dziś zaczynam, mam nadzieję że razem nam się uda :) pozdrawiam

Wprawdzie nie jestem u siebie, ale sądzę, że im nas więcej, tym weselej;) Ja zaliczyłam z rana dwie godziny aerobiku, jutro zamierzam wybrać się na kolejne dwie. A jak wam mija weekend?

Witajcie:) Jeśli można, to chętnie dołączę do grona. Mam 170cm i dziś na wadze rano było 60,1 Bardzo chce schudnąć przynajmniej do 56kg, jak będzie mniej to jeszcze lepiej.

rozwieliitka ----> przecież masz świetną wagę! A jaki rozmiar ubrań nosisz (jeśli wolno wiedzieć:) )? Może warto skupić się już tylko na modelowaniu sylwetki ćwiczeniami? Pozdrawiam

Lehadima, noszę rożnie, na serio,zawsze mam góre większą (nawet 42 a dół, oj raz ledwo wejde w 40, wczoraj znów mierzyłam spodnie 38 i wszystkie spadły. Ogólnie wszystko mam na brzuchu ze tak powiem, bo 70cm w tali to mam jak wciagne brzuch:) W biuscie około 100cm (stanik 75 C-D), zaś biodra 92cm. Ja wiem ze według wszelakich standardów ważę ok, ale mam bardzo szczupłe nogi-i tak jak u kobiet tłuszczyk odkłada sie w biodrach, udach tak u mnie w brzuchu-wiec dobija mnie wylewający sie tłuszcz ze spodni i boczne wałki. Najlepiej czuje sie z wagą około 57-56kg. bo kiedyś ważyłam 54 i nie podobało mi sie-ze biuscik ze tak powiem zanikł;)

O, to widzę, że jestes typowym jabłuszkiem:) Ja mam dokładnie odwrotny problem - wszystko mi idzie w tyłek i nogi, więc dół zawsze noszę rozmiar większy, niż górę - a chciałabym to wreszcie wyrównać;). Myślałaś może o jakichś ćwiczeniach? Z własnego doświadczenia wiem, że mogą znacznie skuteczniej pomóc, niż sama dieta.

To miło, bo już zaczynałam mieć wrażenie, że ten topik za chwilę umrze śmiercią naturalną;) W ramach samomotywacji pochwalę się radośnie wszem i wobec, że moja waga rano pokazała równiótkie 62.0 kg. A wam moje drogie, jak upłynął pierwszy tydzień zmagań?:)

No ja też od tygodnia się mocno pilnuję, a waga ani drgnie;( A tak również robię brzuski, tylko u mnie jest tak w organizmie, że gdy tylko zaczynam mocniej ćwiczyć, to momentalnie mięśnie idą w ruch, i czesto na wadze wychodzi więcej:(