Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

emigrantka10

komornik w uk!

Polecane posty

mieszkam w uk od 4 lat.obecnie jestesmy w trudnej sytuacji ponioewż mój mąż nie pracuje,jestem obecnie w 5 miesiącu ciązy i mamy 7 letniego synka.mielismy pewne zaległości związane z consil tax i teraz nachodzi nas komornik w domu byłam w consilu ale powiedzieli że nic nie da się zrobić,i muszę negocjować z komornikiem.(złożylismy apelacje do jobsseker poniewaz mężowi nie został przyznany zasiłek dla bezrobotnych).do komornika nie docierają żadne argumenty.pierwszy raz mam styczność z komornikiem tak więc nawet nie wiem czy mam jakiekolwiek wyjście z tej sytuacji z wyjątkiem zapłacenia oczywiście całej kwoty:-(

Przykro mi, chyba bedziecie musieli splacic. Nie mozecie liczyc na zadna pomoc? Wynegocjujcie z komornikiem zeby odsetki juz nie rosly, a zebyscie mogli splacac dlug w ratach, np £100 miesiecznie. Wiem, ze da sie tak zrobic. Kiedys mialam dlug w banku (ah, ten overdraft), ale umowilam sie z collection departament, ze bede splacala £50 tygodniowo. A dlugu mialam jakies £300. Dacie rade. Wiem, ze teraz trudno jest przez swietami. Pogadajcie z komornikiem.

Gość nie pytaj człowieku
A mieliście wcześniej sprawe w sądzie? Również miałam problem z council tax i zaczęło się od sądu ale obeszło sie bez komornika

Gość z councilem nie wygrasz
pewnie za dlugo czekaliscie zeby poinformowac council ze nie jestescie w stanie splacic dlugu... z komornikiem nie powinno byc problemu zeby splacac w ratach.... jak twoj maz nie moze znalezc pracy to moze sprobowac szukac w ochronie...

oj wygra wygra :) najlepiej jak pujdziecie do najblizszego citizens advice bureau.tam sa darmowi adwokaci,doradza wam i powiedza jak wygladaja sprawy z komornikami.

już bylam dzwonili i nic sie nie dalo zrobić musimy jedynie nazbierac 300 f co najmniej a reszte postarają się załatwić na rozlożenie na raty

niechce mi sie w to wierzyc, mozesz sie odwolywac kobieto , ja mialam zwracac counsilowi 15tys. bo za duzo nam zaplacili i straszyli nas wszystkim, kazywali placic nawet po10funtow, i jednak sprawe wygralam ni8e place nic!!! jesli nie masz pieniedzyu to z czego masz im dac jak nie masz dochodow?idz umow sie na spotkanie z adwokatem!!! przez telefon nic nie zalatwisz.powodzenia

ja przez telefon nic nie zalatwia~łam bylam osobiście w consilu i tam mnie wyslali do komornika,powiedzieli,ze nic nie mog~ą zrobić .więc poszlam do citizens advice bureau i oni zajmuja się naszymi sprawami ,oni z nimi negociowali .no niestety teraz juz wiem ze consil tax jest najwazniejszy i abonament telewizyjny cale szczęscie że mam zap~łacony:-0

Gość gość
Ja znam tylko tę firmę http://www.eurekafinanse.pl/ z nimi miałam doczynienie i z nich jestem zadowolona. To uczciwi ludzie, którzy z pewnością pomogą w trudnej sytuacji.

Gość gość
to wygląda na bardzo skomplikowaną sprawę!

Gość gość1974
Witam serdecznie. Czy orientuje się ktoś czy komornik może zabrać auto, którym dojeżdżam do pracy około 30 km? Nie ma połączenia autobusowego. Auto warte jakieś £1000

Gość gość
Oni raczej nie zajmują starych aut, bo na aukcj dostaną grosze za taki obiekt. Ale jak ci zajmą i odtransportują auto to dojdą bardzo wysokie koszty.

Gość gość
Sprzedaj co masz i zapłać jaknajszybciej dług. Takie długi rosną w zastraszającym tempie i nie będziesz mogła się od nich uwolnić jeżeli nie zapłacisz.

Gość gość
Jak nie zapłacisz i to szybko to cię zniszczą!