Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powtarzaja jak papugi

a co Wam chodzi z tymi pasjami, zainteresowaniami?

Polecane posty

Gość Przecież ....
Jeden inteligentny się trafił i już go przepędziły .. :O

"Wielu facetów tak ma że wyszukują sobie jakąś dziedzinę w której się rozwijają. Większość pism specjalistycznych od "wiadomości wędkarskich" po "elektronikę praktyczną" kupują faceci. Dla nas posiadanie "swojej" dziedziny jest naturalne." tylko czy to jest pasja?... ja sobie namiętnie kupuję gazetki o robótkach ręcznych. od czasu do czasu wydziergam jakiś sweterek czy jakąś inną pierdołę. znam się na przerabianiu wzorów, moge rozrysować schemat ze wzoru itd. ogólnie mówiąc wiem o co chodzi w robótkach ręcznych, umiem w tym temacie wiele zrobić sama. ale czy mozna to nazwac PASJĄ? - no niekoniecznie. co najwyżej jakimś tam hobby. tak samo jest z męskim wędkarstwem czy elektroniką, czy samochodami. poza tym - damskie i męskie hobby/zainteresowania/pasje są odmienne. tak jak mężczyzna moze uwazac że skoro kobieta lubi gotowac/szyć/dziergac swetry/malowac paznokcie to w sumie nie ma zainteresowan bo co to są za zainteresowania, ot życie po prostu - o tyle kobieta nie musi uwazac męskiego grzebania śrubokrętem za pasję. moze stąd te stwierdzenia że ktoś "nie ma pasji". PS. moj kolega twierdzi ze pasjonuje sie samochodami. jego "pasja" polega na tym ze siedza z kumplami w którymś garazu, wlasciciel garazu grzebie w swoim samochodzie, a reszta pije piwo i od czasu do czasu rzuca tekst w stylu "a weź mu kiedyś silnik podkręc, ale bedzie dawał, hehehehe"... to to dopiero pasja... :D

Gość do wszystkich z PASJONOWANYCH
kiedys Wojewodzki powiedzial " czlowiek bez pasji to jak inwalida drugiego stopnia " hymmm dosc rygorystyczne moim zdaniem ja mam wielu znajomych co maja wszechstronne zainteresowania nie skupiaj sie nad jedna ukochana kwestia ii sa swietni i inteligentni, moj byly facet mial pasje ( gral na komputerze) do tego stopnia ze musialam od niego odejsc moze to brzmi absurdalnie ale jego pasja doprowadzila go do otylosci i samotnosci taaakze z tymi pasjami to roznie bywa, mozna miec zainteresowania ale gdzies musi byc rownowaga jak we wszystkim, wszystko moze czlowieka zgubic....

Gość coz... pasja to tylko
jedna z dróg do szczęśliwego życia, jaką można obrać. a tych dróg są setki. byle by były "prawe"

Gość obserwowana obserwatorka
Jakiś czas temu przyglądałam się tej krótkiej dyskusji, dziś mi się o niej przypomniało, pomyslałam zajrzę sobie:) i co? dyskusja umarła. A czemu? bo kilka lasek najechało na mężczyzn, którzy cenili kobiety z pasjami. A co dziwne, w temacie było pytanie do panów. Wiec po co pytacie skoro same wiecie lepiej? Myśle że topik wart jest podniesienia

Gość a ja zauwazylam
takie pytania zadaja ludzie na czacie, ci ktorzy tam codzien przesiadują, to standard...jak masz na imie, ile lat, skad jestes i jakie masz hobby....hehe kiedy spotkam takiego goscia, od razu mowie, ze caly wolny czas spedzam na czacie....i konczy sie rozmowa, hihihi

Gość pałka zapałka dwa kije
bo pasja jest wazna. wiecie dlaczego nie moglem wytrzymac z moja eks? dlatego ze bylem dla niej 'calym jej swiatem'. i to mnie przytloczylo. tak byc nie moze! kobieta musi miec swoje zycie! swoje pasje i zainteresowania i byc tajemnicza odrobine. to nie znaczy ze ma umawiac sie z innymi i spac z nimi, ale musi miec choc troche wlasnego zycia. kapujecie dziewcyzny?

tez mnie denerwują pytania o pasje. nie mam zadnej. i od razu wtedy wychodze na pustą. na pasje trzeba miec czas i pieniadze. majac pasje trzeba sie rozwijac a nie stac w miejscu. i to ze ktos nie ma pasji w tej chwili to nie znaczy ze jest pusty. moze jej nie odkryl jeszcze. wiec trzeba skreslac ta osobe?

Gość grejs nie skreślać osoby
nie o to chodzi. Spójrz na temat. O co chodzi Wam...? Stąd są i wypowiedzi. Nie zgodzę sie, że koniecznie trzeba mieć pieniądze. Ile osób o czyms marzy i odkłada na jeden wyjazd, jeden cel latami. Ważne by miec taki cel. Cel - ale inny niz dom, pieniądze, rodzina. A co do czasu - jeśli się chce, zawsze wygospodaruje sie chwilkę. Nie Ty jedna masz zajęcia, wiele kobiet pracuje, ma dzieci, zajmuje sie domem a jednak znajduje czas dla siebie. Tylko- czas dla siebie tzn. maseczka i pedicure, czy zgłębianie zainteresowań? bo czas dla siebie można różnie rozumować. Raz w tygodniu zrezygnować z czegoś na rzecz jakiejś dziedziny, lub poprostu rzadziej siedzieć na kafe :) O...i zobacz ile czasu udało się zaoszczędzić :)