Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dilja

Tabletki antykoncepcyjne po raz pierwszy.

Polecane posty

Gość Dilja

Zaczelam brac tabletki we wrzesniu... ale przerwalam ten proceder po 15 dniach, bo czulam sie fatalnie, plakalam bez powodu, bolala mnie glowa, mdlosci... pelna gama skutkow ubocznych po prostu. Jednak pech chcial, ze zaraz po odstawieniu poznalam faceta, no i teraz znow wrocilam do tabletek. Odpukac w niemalowane, poki co (8dzien) zadnych mdlosci i lamentow nie ma... jest za to inny problem. Boli mnie podbrzusze i moj okres nadal sie nie skonczyl... tzn. nie jest to typowa miesiaczka, tylko plamienie. Nie wiem co mam zrobic... tzn. czy to jest 'normalny' efekt uboczny? Do lekarza nie moge isc w tym momencie, wizyte mam pod koniec grudnia... (akurat jak powinnam zrobic przerwe w tabletkach)... Bede wdzieczna za porade. Cala moja sytuacje komplikuje fakt, ze chce rozpoczac wspolzycie w piatek i teraz sie waham... czy moze nie lepiej byloby poczekac...?

Gość Dilja
tabletki to DIane 35.

Gość emma-28
a ile masz lat ? po diane tak bywa to lek hormonalny a nie antykoncepcyjny

Gość nie bierz tego dalej
tylko idź do ginekologa. Chyba możesz zaczekać z seksem? Diane to tak jak ktoś pisał bardziej lek hormonalny niż antykoncepcyjny i powinno się go brać nie dłużej niż kilka miesięcy bo niszczy wątrobę i układ krążenia. Ja brałam 6 miesięcy, w czasie brania wszystko było w porządku, problemy zdrowotne i to dość poważne zaczęły się po odstawieniu.

skoro od nowa zaczelas brac to znowu przez 3 miesiace mozesz miec skutki uboczne. ja mialam plamienie przez pierwszy miesiac, ciagle ale przy drugim opakowaniu przeszlo. poczekaj, cierpliwosci :) ps. wiem jak to z ginekologami i wizytami wyglada ;)

Gość Dilja
;-) Taaaak, zeby sie umowic to po prostu porazka, a juz nie wspomne o fakcie, ze nie mieszkam w Polsce, a nie chce sie dogadywac z wloskim lekarzem. Mam w sumie ten listek do skonczenia i zaczne nastepny, ale mam nadzieje, ze jak pojde do lekarki pod koniec grudnia to zamieni mi na inne tabletki. Mimo tradziku wolalabym jednak zakonczyc przygode z Diane... Ma ktos jakies zle doswiadczenia z plastrami? Bo teraz to nad takim rozwiazaniem sie zastanawiam. Bardzo dziekuje za odpowiedzi ;-)