Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MARAKUJA 29

czy jak zgłaszam zmiany w taxsach to wstrzymuja

Polecane posty

Gość takasobietam
niepowinni.ja często dzwonię do nich i podaję informację,ale jeszcze nigdy mi nie wstrzymali.

Gość zalezy jakie zmiany

Dokladnie,zalezy co zglaszasz. Ja 2 m-ce temu zglosilam,ze wprowadzil sie do mnie moj facet i wstrzymali od razu. Oczywiscie przyslali nowa aplikacje i kiedy ja odeslalam, wszystkie zalegle platnosci zostaly wyrownane. Trwalo to jakies 3 tyg. Jesli natomiast zglaszalam wczesniej np.to,ze przestalam placic za zlobek synka, nanosili zmiany i zmieniali platnosc.

Gość gbsdfzxxczzzzzzzzzz
A CZEMU O ZLOBKU ZGLOSILAS? CO DO MIESIACA ZGLOSILAS CZY NP Z 4 MIESIACE MOZNA DLUZEJ SOBIE POBIERAC ZWROT OD PANSTWA? SPRAWDZAJA TO JAKOS? RYZYKUJE SIE TYLKO ZE TRZEBA BEDZIE ZWROCIC CO SIE OTRZYMALO CZY TEZ JAKAS KARE NP 5 TYS?

Bo za zlobek placilam 500 funtow i zwracali mi okolo 70% tej kwoty. Wiem,ze nalezy to zglosic do okolo 2 tyg. 4 m-ce to nieco za dlugo,szczerze mowiac. Nie znam osobiscie nikogo,kto nie poinformowal o zmianach i musial oddawac kase,ale ja nerwowo nie wytrzymalabym...

Gość do gbsdfzxxczz
przeciez musisz podac date kiedy dziecko przestalo do zlobka uczeszczac masz na to 2 tygodnie czasami sprawdzaja (obcokrajowcom czesciej niz anglikom) i wtedy trzeba zwrocic pieniadze oraz moga byc wstrzymane inne benefity - do wyjasnienia ja bym nie ryzykowala ale rob jak uwazasz

Gość rodzi sie o wiele lepiej
ja znam kilka osob ktore oszukiwaly i musialy oddac wszystko co dostaly - mimo ze np zmienily prace w czasie roku i na poczatku mogly spokojnie pobierac bedefit. Ale jak ktos oszukuje to sie z nim nie cackaja i nie wyliczaja ile musi iddac a ile moze zatrzymac bo mu sie nalezalo. a najbardziej rozbrajaja mnie laski ktore mieszkaja z facetami bez slubu a zglaszaja sie jako samotne matki i ciagna kase od kraju, ktora im sie nie nalezy...

Ja nie potepiam ani nie oceniam,ale tez nie zamierzam zalowac osob,ktore 'wpadna'-kazdy ma swoj rozum. Tak jak pisalam,ja zglaszalam kazda zmiane,bo najzwyczajniej w swiecie balam sie wpadki. Z chytrosci i pazernosci na kase mozna sobie niezlego gnoju narobic.