Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 26brunecia26

Szukam przepisu na fajny sernik

Polecane posty

Gość 26brunecia26

Czesc :) mam 26l i dzien wolnego dzisiaj :) cos mnie kusi na sernik ale przepisy ktore mam to hmm... te serniki nigdy nie byly takie wymarzone. Jesli ktos z Was ma przepis sprawdzony na naprawde wilgotny pyszny sernik to bede wdzieczna :))) chetnie takze na inne mokre wilgotne ciasta tez ;) Pozdrawiam :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 26brunecia26
Campari34 .... DZIEKUJE :))))))))))) o to chodzilo :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 26brunecia26
órwana z chonki - Dzieki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a nie ma za co w ogóle bardzo fajna jest ta strona wielkie żarcie można naprawdę fajne przepisy znaleść

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 26brunecia26
Campari34 wlasnie tak ja przegladam i jest super... musze sie troche wykazac bo przychodzi do mnie rodzina z ktora dobrze na zdjeciu najlepiej gdzies z boku zeby sie latwo odciąć :/ :)))))))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najbardziej wilgotny jaki znam coś jak serek daniu ,przepyszny Sernik na herbatnikach Kategorie: Serniki. Składniki: 6 paczek herbatników duże 1 kg sera białego zmielony/w wiaderku także dobry ja biorę ten z biedronki 2 budynie waniliowe 1 szklanka mleka cukier waniliowy 4 szt jajek 1 szklanka cukru 1 kostka margaryny Margarynę wraz z cukrem rozgotować w rondelku. Mleko i budyń rozdrobnić w oddzielnym naczyniu. Do rondelka z margaryną i cukrem wrzucić wszystkie pozostałe składniki (ser, jajka, cukier waniliowy) - gotować. Wlać do masy budyń - potrzymać na ogniu przez chwilkę. Wlewać do tortownicy (warstwa herbatników, troszkę masy serowej i tak na przemian). Ostudzić i wstawić do lodówki.Ja kładę herbatniki tylko na spód i na górę .polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pelusia
Serniczek... a wiec tak... - 3 szklanki mąki, - 25 dkg margaryny, - 1 i 1/2 szklanki cukru, - 1/2 szklanki cukru pudru, - 5 jajek (do ciasta) - 5 zółtek (do sera) - skórka z limonki, - łyżeczka proszku do pieczenia, - 3 serki mascarpone (albo philadlphia) mozna tez dodac zwykly twarog ale te sa delikatniejsze (tak zeby bylo w sumie ze 60 dag) - herbatniki smakowe (digestive, ale moga byc inne, czkoladowe, orzechowe, imbiorowe) - figi (jesli ktos lubi, albo brzoskweinie z puszki) Mąka + proszek + 1/2 szklanki cukru + margaryna+żółtka=ciasto. Najpierw ucieram żółtka z tych 5 jajek z cukrem, potem dodaje margaryne (masło) i potem proszek z mąką. 2/3 ciasta wyłożyć na blachę, (jeżeli jest kruche układać po kawałku). Podpiekam troche w piekarniku (180stopni) na delikatny złotawy kolor, ale nie do końca. Pozostałe 1/3 podzielić na 2 części. Włożyć obie części do zamrażalnika na pół godziny. Serki połączyć z 5-cioma żółtkami ubitymi na biała pianę z połową szklanki cukru pudru i skórką z limonki.Na ułożone na blasze ciasto ułożyć połowe masy serowej i na nią wyłożyć herbatniki. następnie przykryć drugą połową masy serowej. Jeśli chcecie możecie ułożyć na serze figi albo brzoskwinie. Schłodzone białe ciasto zetrzeć na tarce na ser. Następnie z białek i 1 szklanki cukru (ja daję tylko 3/4 szklanki)ubić pianę, którą nakładamy na ciasto. Pianę żeby nie spadła ubijam tak. Do białek dodaję szczyptę soli, miksuje 2 minuty, wyciskam sok z limonki (łyżeczkę) i ubijam kolejne 2 minuty. Dodaje po trochu cukru i miksuje jeszcze ze 30 sekund. Później trzecią część ciasta ścieram na tarce na pianę. Piec od 45 do 50 min w 180 stopniach. Nie przypalić. Smacznego!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 26brunecia26
Bardzo bardzo Wam dziekuje za te przepisy :) Zaraz bede sie bawic w kucharke za dyche ;) i obowiazkowo karpatka ;) Zycze Was wszystkim milego dnia i jeszcze raz - Dziekuje! Pa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 26brunecia26
Campari34 spadlas mi z nieba z tymi przepisami :)))) tak sie jeszcze zastanawiam bo jak zyl moj ojciec robil swojskie wedzone frankfuterki bardzo dobre ale przepis gdzies wsiakl. Wiem ze tam chwilami nawet po 8kg miesa wchodzilo. no i czy ktos wie jak to zrobic, jak to wedzic jakim drzewem i jak dlugo??? bylam mala jak ojciec to robil i po czesci chcialabym sie tego tez nauczyc :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×