Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gffffffffffffffffffffffffff

jestem początkującą wegetarianką i mam pytanie

Polecane posty

Gość gffffffffffffffffffffffffff

ponieważ nie mogę pić mleka,mam nietolerancję laktozy to czym najlepiej uzupełniać dietę,żeby mimo braku mleka i mięsa nie mieć poważnych niedoborów w organiźmie ?? czy tak się w ogóle da?? czy jak nie pije mleka to nie moge być wegetarianką?? ale ja nie chce jeść mięsa!! :( nie mogę

Gość mleko i tak nie jest zdrowe
szczegolnie UHT, jedz duzo innych nabialow(sery,kefiry,jogurty itp),oprocz tego duzo ryb,soi,soczewicy,owocow,warzyw

Gość kleoska
Mleko kupowane w sklepach jest rafinowane dlatego bardzo dobrze że go nie pijesz :) w tym mleku znajdują sie białka które ciężko przyswoić dla naszego organizmu i tylko go przeciążają. Dlatego każdemu radziła bym zrezygnować z mleka. Najwięcej białka jest w jajkach i kaszach i jest to tzw. dobre białko, a także w wielu warzywach i owocach (najlepiej jeść je nie przetworzone gdyż nie tracą wtedy wartości odżywczych). W mięsie także znajduje sie "ciężkie" białko i wskazane jest jego rzadkie spożywanie i to tylko tego domowej roboty. Badania wykazuja że ludzie żywiący sie zdrowa żywnoscią (bez białej mąki, mięsa i mleka) i uprawiają jakieś sporty nie chorują na choroby cywilizacyjne. Pozdrawiam, technolog żywności ;)

Gość brawo kleoska
mogłaś dodać, że słonie, najsilniejsze zwierzęta świata są roślinożerne i, że np. Einstein był wegeterianinem a stworzył podwaliny do bomby atomowej. Mogłaś dodać również, że sama dieta i to wegetariańska to za mało żeby zdrowo żyć, że dodatkowo należy spełnić inne warunki, takie oto: 2.wysiłek fizyczny ale rekreacyjny na poziomie potu 3.higiena 4.pozytywne nastawienie psychiczne Rozwinięcie ww. zagadnień pod hasłem: "Vademecum zdrowia- jak żyć żeby żyć"

Gość aaagnie
radziłabym Ci przejsc sie do dietetyka, który by ułozyl Ci tak diete, aby niczego Ci nie brakowało

Ja radzę zrobić dietę w tym stylu: 1Na początek-chleb albo bułka z masłem i dżemem i jeszcze pomidorem. 2.Jajko z kartoflami i szpinakiem. 3.sa łatka owocowa z bananów,pomarańczy,