Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania X...

Czop śluzowy

Polecane posty

Gość Ania X...

Dziewczyny, pomóżcie :) Odchodzenie czopa śluzowego-czy to coś "wielkiego", czy tego śluzu jest niedużo? Jestem 7dni po terminie, i dzisiaj na wkładce zobaczyłam śluz podbarwiony krwią, ale nie było tego wiele. Czy to moze być to? Jak długo po odejściu się jeszcze turlałyście?

nurtuje mnie to samo... mi cos odchodzi, duuuzo wydzieliny ale jest raczej mlecznobiała taka jak budyn, nie jest z krwią.. ja mysle że u ciebie to predzej jest ten czop niz u mnie..;-(

Gość Ania X...
Darianko, widziałam te tematy-ale pogadać chciałam ;) Jak Ci tak bardzo ten temat przeszkadza, to mam radę-nie wchodź, będziesz zdrowsza ;)

no ja bym tez otym pogadała.. to czekanie jest najgorsze...tez bym wkółko o tym gadała i szukała jakichkolwiek objawów że to juz sie zaczyna...;-(

Gość szosty dzen po terminie
hej! a ja wczoraj zauwazaylam na wkladce tez taki brazowawy zbity sluz i tez sie zastanawiam czy to czop ale mysle ze tak i potem mialam przez chwile uplawy koloru brazowego no i czekam az moje malenstwo zechce pokazac sie na swiecie :) i tez ciekawa jestem jak dlugo po odejsciu czopa moze zaczac sie porod ?

Gdyby mi tak bardzo przeszkadzał to nie szukałambym Ci tylu linków, nie sądzisz ? :D:D:D:D:D:D:D:D

Gość Ania X...
Ja nie mam potrzeby gadania o tym non-stop, ale jak coś mnie niepokoi to wolę zapytać. Za kilka godzin mam wizytę u mojego ginekologa, więc On zapewne nie podeśle mi linków do podobnych pytań :P, tylko rozwieje wątpliwości, ale póki co wolę zapytać choćby na kafe. Orinko, na kiedy termin?

Gość Ania X...
Darianko, ale jakbyś chciała pomóc, a nie tylko się zirytować, to nie użyłabyś stu pytajników ;)

oj fajnie sie macie...też bym chciała zobaczyc cos takiego na wkładce...;-( termin na 8 grudnia...ale cos czuje ze przenosze...

Gość Ania X...
Ups... Zaczynają mnie pobolewać krzyże...To podobno dość silny argument ;)

Aleś drażliwa :D:D:D Chyba Ci rzeczywiście już odszedł ten czop i lada chwila urodzisz :) Kwestia znaków zapytania nie jest wyznacznikiem mojego poirytowania :D PS. Życzę błyskawicznego i w miarę bezbolesnego porodu :D

no no;-) ja bym sie szykowała bo za chwile moze sie zacząć dziać;-) może zamiast do ginekologa pojedziesz już prosto na porodówke?;-)

Gość szosty dzien po terminie
wiec mysle Aniu x ze u ciebie to tez rczej byl czop a teraz tylko zostaje cierpiliwie czekac :) Ania x masz juz wyznaczony termin na ewentualne wywolanie porodu ? ja mam na 8 grudnia i szczerze powiem ze boje sie ptwornie wywolywanego porodu ! mam nadzieje ze do tego czasu urodze :)

Gość Ania X...
Darianko, jestem oazą spokoju, uwierz mi :) Po prostu, dawno temu, w podstawówce jeszcze mnie uczono, że użycie więcej niż jednego pytajnika/wykrzyknika jest wyrazem poirytowania :) Orinko, no moze w końcu się zacznie. Ale pewnie jeszcze nie, jak znam swoje szczęście, nie mam żadnych przepowiadających skurczów, ani innych objawów. USG pokazuje termin na przyszły tydzień, więc też tym trochę się sugeruję.

Gość Ania X...
Nie mam wyznaczonego, dzisiaj pogadam z lekarzem, ile mam tak się w niepewności turlać :) Podobno wywoływanie to nic przyjemnego...Zobaczymy na USG, jeśli z łożyskiem i dzieckiem wszystko ok, to pewnie jeszcze pochodzę. 8 grudnia to wtorek, tak? W sumie fajnie mieć dokładną datę wyznaczoną :)

mi wg miesiaczki wychodzi 8 grudnia, a wg usg 11, wiec jest mała rozbieznosc ale moj gin sugeruje sie własnie bardziej ta pierwsza...no ale u mnie tez cisza... jesyne co sie dzieje to ten sluz czy jak to tam nazwac...a tak nic zero skurczy przepowiadajcych... no moze jedynie jeszcze to ze wciaz sprzatam, nie wiem co mi tak sie uznało...;-) jak tylko cos mam na głowie od razu musze to zrobic bo nie daje mi to spokoju..;-) ale mi sie wydaje że juz cos sie u ciebie zaczyna dziac;-)

Gość Ania X...
No ja z USG mam sporą rozbieżność, bo na 10 grudnia, więc dwa tygodnie. Zobaczymy, co lekarz powie, podobno podbarwiony krwią czop może odchodzić na 48godzin przed porodem-ale to takie gdybanie jak wszystko inne :) Dwudziesty pierwszy wiek, i żeby nie potrafili dokładnej daty porodu przewidzieć... :D

no dokładnie;-) tez mnie to dziwi;-) ale moze jakbysmy poszly gdzies prywatnie na lepsze usg bo nie wiem jak ty ale moj gin ma jakies stare pudło to moze by było dokładnie... chociaz dzidzia i tak wyjdzie kiedy bedzie sie jej podobało;-) ja mysle że u ciebie poród tuż tuż... wszedzie pisze ze jezeli jest podbarwiony krwia to porod tuz tuz;-)

Gość Ania X...
Ja genetyczne USG robiłam na porządnych sprzętach, i dwa razy się termin zgadzał. Na rupieciu u lekarza(chociaż tez prywatnie ;) ) też termin podobny-dziecko od początku mniejsze o 2 tygodnie :)

U mnie było tak:we wtorek zauważyłam śluz z krwią na bieliźnie,z czasem było go troszkę więcej a w piątek w południe odeszły mi wody.Urodziłam przed 22

a ja walsnei dostalam skurczy :))))))) mam nadzieje ze to nie falszywy alarm :) trzymajcie kciuki

niestety skurcze ustaly byly dosyc mocne ale nie regularne a teraz od jakis 2 godz cisza tazke pewnie poczekam sobie jeszcze:(