Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pola lola 5000

Ojciec mojego ojca mnie dzisiaj wkurzył!

Polecane posty

Syn mojej ciotki przez 21 lat był faworyzowany przez dziadków , mnie kochali ale jego zawsze stawiali na pierwszym miejscu. Właściwie babcia trakowała nas jednakowo, ale dziadek wolał jego. Ma duży dom, nie zapisał go ani mojemu ojcu, ani siostrze mojego taty. Teraz ten dom podzielił między mnie i kuzyna i nawet nie umiem powiedzieć mu że ta sytuacja mi się nie podoba.Poza tym mi się wydaje że ja bardziej pomagam dziadkowi niż mój kuzyn.

Dzisiaj właśnie oznajmił mi te nowine.Myślałam że chybe się wściekne,jednak się powstrzymałam i nic nie powiedziałam na ten temat.

Gość od cokupic
Jezeli chcesz sobie poprawic humor zapraszam cie do rejestracji w serwisie cokupic. ZNajdziesz tam opinie na temat wszystkich produktów jakie mogą tylko byc i sam mozesz je zopiniować! Za każdą opinię dostajesz od 15 do 20punktów! A już od 600pkt możesz za to dostac koszulke, smycze, róże do kąpieli, sluchawki, klawiatture do komputera a dla najlepszych opiniujących nawet telefon! Zapraszam serdecznie do logowania: https://cokupic.pl/zaproszenie/Maestro-M5 Warunkiem jest mieć konto na allegro!

Gość do pola lola 5000
Czy dziadkowie mają obowiązki względem wnucząt? NIE!!!! Dobrze że podzielił was równo , jego dom to jego sprawa!!! Ty go lepiej po rękach całuj że potraktował was jednakowo!!!

Gość sama zarob na swoj dom
tak samo twoj kuzyn powinien zapracowac na wlasne mieszkanie, to jest dobra wola staruszka ze zrobil wam prezent! Wiec nie narzej na niego :O

Przecież nie chodzi oto że ja chce cały dom dla siebie , tylko o to że to ja sprawuje większość opieki nad nim. A on oprócz tego domu ma jeszcze kilka dobrych działek na wsi, które podzielił między mną a kuzynem. I co najmniej mnie się nie wydaje to uczciwe, tym bardziej że kuzyn był w przeciwieństwie do mnie od urodzenia jego oczkiem w głowie.

Gość czego od nas oczekujesz

Gość xse xse
Jakie to ma wymagania :O nie dosc ze polowe domu dostala to jeszcze zada czegos co jej sie nie nalezy :D zamiast dziekowac to jeszcza narzeka

Gość ludzie latami pracuja na takie
dobra jak dom czy nawet kupno głupiej działki a ty to za darmo dostałaś więc powinnaś podziękować a nie jeszcze kręcić nosem!

Gość tretre
Czyli na każdej linii się potwierdza to, że kobietom się nie dogodzi i zawsze im żle będzie ;)

Gość a dlaczego zaraz
Co za sformułowanie. :O Syn mojej ciotki, ojciec mojego ojca... prorodzinna to ty chyba nie jesteś. Moze dziadek to wyczuwa, a od tamtego wnuka chociaż jest daleko dostaje to, czego nie dostaje od ciebie - miłośc. :O

Ja pogodziłabym się że dostałam tylko połowe domu, ale denerwuje mnie co innego że tak samo podzielił dziadki, sugerowałam mu delikatnie żeby dał mi więcej tych działem na wsi to nie przyjął tego do świadomości. Mój kuzyn był od dzieciństwa przez niego faworyzowany, poza tym mój kuzyn jest blisko niego, bo co tydzień odwiedza dziadka.

Gość może odwiedza go tylko co
tydzień bo może nie ma zbyt dużo czasu to dobrze świadczy o nim że znajduje chwile dla własnego dziadka!

Gość nie lubie takich rozkapryszony
ch dziewczyn jak autorka :(

Gość koles niby tego
nie znosze takich lasek jak ty, pola. sama wez sie za siebie, zdobądź zawód i zarób na mieszkanie! dziadek nie ma obowiązku przepisać ci nawet złamanego metra kwadratowego. to jego dobra wola!

koles niby tego - w tym roku koncze studium kosmetyczne, wiec zawod bede już miała. Chodzi mi o co innego czuje się zlekceważona, bo to ja częściej dziadka odwiedzam i bardziej mu pomagam, a on dzieli tak jakby moja i pomoc mojego kuzyna była jednakowa!

Gość powinien nic ci nie dac

Gość koles niby tego
pola, nie mozesz NIC zrobic poza powiedzeniem mu, ze tobie sie taki stan rzeczy nie podoba. niestety NIC wiecej nie mozesz zrobic. to jest jego wola, nie mozesz mu nakazac zmienic decyzji.

Gość kura w majonezie
Dziadek nie musi CI nic DAWAC Jestes jego wnuczka a nie corka i pewnie tamtego wnuka kocha bardziej od Ciebie bo ma do tego swoje powody!

Gość kmserserr
Ciesz się że Twój dziadek dał ci coś zapisał bo nie musiał.Teraz przynajmniej pokazał że traktuje was równo,okazał to w testamencie :D

Gość o.l.i.v.i.a
Nie rozumie problemu. Skoro dziadek faworyzował wnuka to Tobie się więcej należy? Moja babcia zawsze faworyzowała mojego kuzyna dała mu wszystko mnie absolutnie nic i jak się rozchorowała to on się na nią wypiął i babcia mieszka u mnie juz 9 lat i nią się opiekuję bezinteresownie.

Gość dziadek i tak jest dobry że
podzielił równo wnuki,inny dziadek dał by tylko jednemu wnukowi a jeszcze inny żadnemu.Twój dziadek to mądry facet który pilnuje tego by miec przy sobie ciebie i drugiego wnuka.

Gość rozkapryszona pannica........

Gość rozkapryszona pannica........

Gość troche szacunku dla starszych

Gość ja na twoim miejscu
i tak bym się cieszyła, bo ja nie mogę liczyć na żadne takie drogie prezenty jak połowa domu czy działki. Np. mój ojciec wybudował dom-bliźniak. Niby mi mówi że jestem jego jedyną córką, że wszystko co jego to moje, ale to mojemu bratu przepisał połowę nowowybudowanej nieruchomości, a mnie nie przepisał nic. Jak się dowiedziałam na boku to na sugestie matki aby na mnie część przepisał odpowiedział za moimi plecami że nie będzie mu kto miał na starość herbaty podać. Szkoda tylko że nie odniósł tego samego tekstu wobec brata który od lat siedzi za granicą, a któremu przepisał część domu. Dodam że mój ojciec swojej rodzonej matce wcale szklanki wody na starość nie podaje tylko jeździ do niej raz w miesiącu po kasę. A szklankę wody podaje jego matce kto inny

Gość dziel równo
swoim wszystkim dzieciom... moi rodzic emnie i siostre wyposarzyli w mieszkania, nawet starali sie aby metraz byl jak najbardziej zblizony. Wszystko na pół.

Gość autorka ma za dobrze
w dupę i w tym sęk. To księżniczka rozpuszczona i nei doceni niczego. Jest przgrana.