Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AJS VENTURA

Szukam pomocy

Polecane posty

Gość AJS VENTURA

Witajcie.Mam pewien problem.Dzis w pracy zaczelo mnie kloc lewe oko.Poprosilam wiec kolezanke aby tam zajzala,ale niestey nic nie znalazla,oko kulo wiec caly dzien;/pomyslaam wiec,ze moze to wina makijazy, wiec po powrocie z pracy,wzielam kapiel, zmylam makijaz, przeplukalam woda,zapuscilam krople,a tu nic :( nie wiem co sie dzieje.Mam ciagle wrazeneie ,ze tam cos jest, cos mnie wciaz kluje;/ zaczynam sie martwic,ze to cos powaznego.Zaznaczam,ze nie nosze szkiel.zRACAM SIE Z PROSBA DO wAS bo moze ktos z was mial podobny przypadek,zaczynam sie starsznie martwic.

Gość AJS VENTURA
Prosze doradzcie cos :( Jutro ide do lekarza,wiec chociaz moglabym sie dowiedziec czegos na szybko.Moze ktos mial podobne dolegliwosci? Z gory dziekuje za pomoc.

Gość avvvia
czy nosisz soczewki? spedzasz duzo czasu przed komputerem? teleizorem? w pomieszczeniu klimatyzowanym?

Gość AJS VENTURA
Nie nosze soczewek,przed komputerem siedze max 2 godziny dziennie po pracy, wieczorkiem,ale pracuje w pomiesczeniu klimatyzowanym.Myslisz,ze to moze byc przyczyna mojej dolegliwosci?a i jeszcze jedno ,gdy zapusczam kropelki kluje jeszcze bardziej;/

Gość AJS VENTURA
Jesli chodzi o ta klime, to w sumie nie jest jakos ostro tam ustawiona ,zeby naparzala jak szalona :)czasem jest wylaczona.ale pracuje w takich pomieszczeniach juz z dwa lata (klima) i nigdy wczesniej nie maialam takiego uczucia.Jesli chopdzi o posiadowke przed komputeram rowniez nie siedze dlugo.Zaczynam sie denerwowac, i wkrecac sobie ze to moze byc jakies oderwanie siatkowki albo jakas jaskra;/

Gość AJS VENTURA
Moze Wam sie to wydawac blache, ale ja jestem przerazona.Naprawde nikt mi nie pomoze? :(

Gość AJS VENTURA
Dziekuje za pomoc.Fajnie,ze jestescie :)

Gość avvvia
jezeli masz uczucie ze cos tam jest to pewnie nic tak groznego jak myslisz. klima moze wywolac np "suche oko" . to moze objawiac sie bolem i uczuciem ciala obcego w oku. ja mam wlasnie bole w gorze oka. tez sobie wkrecalam nie wiadomo co. okazalo sie, ze to zapalenie powiek od wewnatrz. tylko ze ja mam od soczewek.

Gość AJS VENTURA
Powinnam isc do lekrza, czy moze pomprostu zapusczac te kropelki , ktore posiadam i czekac az przejdzie??

Gość gkkgkgkgkkg
powinnaś jechać na okulistykę, na ostry dyżur, tam ci obejrzą dokładnie oko, całkiem możliwie, że masz coś wbite...

Gość avvvia
usiadz, zamknij oko i sproboj zlokalizowac co cie dokladnie boli. oko? powieka? ja np myslalam, ze boli mnie oko. potem jak usiadlam i poswiecilam chwile to faktycznie poczulam, ze to jednak powieka.

Gość AJS VENTURA
Jak wbite :) ?Wlasnie o to chodzi,ze moja kolezanka dzis dokladnie mi,,przeszukala,, to oko i nic zupelnie nie znalazla.Po powrocie do domu moj facet tez ,,przegladal,, ale nic tam nie ma.Nie wiem moze to jest niewodoczne dla oka, ale nie wydaje mi sie,zebymi sie tam cos wbilo :( Jestem przerazona na maxa

Gość avvvia
powinnas isc do lekarza. nie lekcewaz bo to przeciez OKO!!! jezeli bol jest ostry to moze faktycznie cos tam masz. kluje cie caly czas czy chwilami? oko lzawi?

Gość AJS VENTURA
Ok a jesli okaze sie ,ze to powieka to w takim razie co z ta powieka moze byc nie tak~? :(

Gość avvvia
mozesz miec podobnie jak ja jakis stan zapalny. w tedy dadza ci odpowiednie kropelki i kaza kropic. przejdzie. ja walcze dokladnie z "olbrzymiobrodawkowym zapaleniem spojowek".

Gość AJS VENTURA
LZAWI,SWEDZI,i wlasnie o to chodzi ,ze nie potrafe zlokalizowac bolu, nie wiem czy to oko czy powieka ;/ ale zauwazylam,ze dzis przez caly dzien w niektorych momentach przestawalo mnie kloc.Klocie nie jest tak silne, poprostu kloje zwyczajnie,ale norlamnie funkcjonuje

Gość AJS VENTURA
Masz problem z lewym i prawym okiem?

Gość avvvia
to taki stan zapalny, ze powika od srodka przypomina wygladem kostke brukowa - stad nazwa z brodawkami. i wlasnie te zmiany powoduja klucie i uczucie ciala obcego. moze masz cos podobnego, tyle ze nie od soczewek.

Odejdź teraz od kompa, idź spać, przestań męczyć oczy, a jutro do okulisty na kontrolę. Nikt tu nie jest wróżką Cecylią z czarnym kotem, żeby wiedzieć co Ci jest.

Gość avvvia
tylko z prawym. jezeli oko ci zaczelo nagle lzawic, do tego kluje. to moze faktycznie dostala sie tam jakas drobinka.

Gość gkkgkgkgkkg
Przecież możesz tego nie widzieć! Poza tym ciało obce mogło wbić się pod górną powiekę. Na okulistyce, wywiną ci tą powiekę i obejrzą.

Gość AJS VENTURA
Ok, dziekuje za rade i pomoc.Fajnie,ze znalazl sie Ktos kto choc troszke mi doradzil :)Zycze powrotu do zdrowia,a Ty Migoooooota jak Ci nie odpowiada temat to nie musisz sie udzielac, a swoja droga ciekawa jestem jakie ty tematy poruszasz na forum? ,,Moj pierwszy raz,,? albo ,,Moj facet ma malego peniasa-co robic?,, ?