Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mała_myszka_

Duphaston a starania o dziecko

Polecane posty

Hej, biorę od 2 cykli duphaston, żeby wyregulować cykle i zaciążyć. Mam w związku z tym pytanie. Czy któraś z Was też to brała w czasie starań? Po jakim czasie zaszłyście w ciążę?

Gość ytilllllpppppppp
duphaston zażywa się z różnych powodów (jak napisane jest w ulotce). Nie ma co porównywac się do innych, każda z nas inaczej reaguje.

Gość ellllllllaaa
ja brałam 4 cykle i zaciążyłam.Wcześniej starałam sie ponad rok.A Ty ile się strasz?mialas jakies badania?bo ja byłam przebadana i mąż też.

Staramy się od roku. Nie badaliśmy się jeszcze - najpierw mój gin polecił wyregulowanie cyklu, bo miłam straszne różnice w długości - 28-45 dni.

Gość ellllllllaaa
I wyregulowały Ci się te cykle teraz?a jeszcze powiedz ile czasu dał Ci ginekolog na zaciążenie?Bo mi powiedzial ze jak po 5 miesiacach brania Duphaston nie pomoże to bedzie wspomagał owulacje.

Gość monia-katowiceee
Ja się staram 1.5 roku i coś czuję ze trzeba sie wziaść za leczenie.

Czy mi się wyregulował? To chyba za wcześnie żeby coś powiedzieć, teraz kończy mi się 2 cykl z duphastonem i czekam na okres. Zobaczymy jak to będzie. Jak na razie, to co miesiąc tak w połowie cyklu mam wizyty u mojego gina. Nic nie mówił kiedy zaczniemy jakieś badania, leczenie, pewnie za 2-3 miesiące jeśli się nic nie wydarzy.

Gość ellllllllaaa
a masz monitoring cyklu u swoje gina?bo to bardzo wazne żeby widział czy pęcherzyki dojrzewają i pękają.No i trzeba wyluzowac-wiem ,że to trudne , jak ja się starałam to wszystkie kolezanki i znajome z pracy zachodziły, a mi się płakac chcialo-jak zaczęlam myśleć o czymś innym to się udało.

Monitorowanego nie mam. poprostu gin sprawdzał mi i mówił, że teraz jest pęcherzyk i mamy z mężem działać. TYlko jak na razie, to z tych starań nic nie wynika.

Gość ellllllllaaa
może testów owulacyjnych spróbujesz-ja jak zaciązyłam to z nich korzytałam.Człowiek chwyta się wszystkiego.......

Gość dsfc dsf
a moze meza przebadac???

Gość ewuśka6543
Ja też biorę drugi cykl duphaston i jutro robię test.A komu się juz udało zaciązyć??

Gość maa_myszka_
Ja zaczęłam 3 cykl starań. Właśnie kończy mi się okres, więc w święta będą starania. Pewnie przed świętami też :) Ale w sumie to na spokojnie ten cykl, bo sylwester, potem ślub znjomych, więc apowiadają się imprezy na których chce się napić alkoholu.

Gość Oliwia9999
Ja od roku nie mogę zaciążyc.Też biore Duphaston od 2 miesiecy.Mała Myszka udało Ci się już zaciążyc?Masz jakeis skutki uboczne po tym leku?Ile gin dał ci czasu na zaciążenie?a co później?jakeiś badania?Pozdrawiam

Lekarz jak na razie nic nie mówi jak długo mam brać. Jak na razie, to nie zaciążyłam. A to już 4 cykl starań. Aktualnie czekam na @. Zobczymy jak będzie, ale nie liczę na nic.

Gość Oliwia9999
ja juz rok sie staram i juz mnie szlag trafia bo wszystkim dookoła się udaję.Mam 28 lat a tu takie problemy.Najwyzej trzeba bedzie pomyslec o invitro w najgorszym przypadku.Myszka a Ciebie to nie dołuje że narazie nic nie wychodzi?

Gość yyyyummy 26
brałam duphaston przez 3 miesiące bez rezultatu - przytyłam po nim 5 kg, jestem na clo już 6 miesiąc i pewnie tez będzie klapa; staramy się 19 miesięcy; wszystkie badania perfekcyjne, za miesiąc czeka mnie laparoskopia; mam nadzieje ze w końcu coś wykaże,

Obecnie biorę duphaston po wcześniejszym monitoringu. Staramy się od 1.5 roku.... We wrześniu pierwszy raz go brałam i zobaczyłam cudowne II krechy niestety była to ciąża biochemiczna ! Powodzenia dziewczyny !

Dziewczyny, mam dziś 30 dnień cylku, duphaston skończyłam brać w czwartek 31.12, więc minął już troszkę ponad tydzień a okresu nie mam. Myślicie, że się udało? Jak długo u Was trwała przerwa od ostatniej tabletki do okresu? Jutro chyba będę robić test rano.

Gość Opinia...
Ja dopiero drugi cykl będę brała duphaston (za ok tydzień zacznę). Po pierwszym zaraz po odstawieniu miałam plamienia przez 3 dni, po czym od 4ego zaczął mi się okres. A Ty nie powinnaś zrobić testu zaraz po zakończeniu ostatniej tabletki? Bo mi lekarz tak kazał zrobić, po czym jak będą 2 kreski, to kontynuować branie...

Gość po pierwszym cyklu
nam się udało

Gość ktoos
dziewczyny mam pytanie - pani ginekolog przepisała mi kiedyś duphaston, żeby okres mi się pojawił. pamiętam że miałam brac go 10 dni i jakby mi sie nie pojawił to ciąża. teraz zrezygnowałam z plastrów, i mam dostać pierwszy okres po tym cyklu bez plastra. kochalam sie z chlopakiem bez zabezczpieczenia najpierw a pozniej z prezerwatywą i dostane szału, bo jutro wypada mi termin (28dzien) ale przed stosowaniem plastrow mialam miesiaczki bardzo nieregularne. pamietacie moze ile mam brac tych tabletek? bo kurde zawieruszyłam gdzies ulotke ://