Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Czerwona Smerfetka

Jakie ubranie/buty do samolotu

Polecane posty

Gość Czerwona Smerfetka

I znowu pojawia sie kobiecy dylemat: "co ja ubiore na podróż samolotem..." :) Dziewczyny jeżeli często podróżujecie samolotem to jak sie ubieracie ? Jakie bierzecie buty ? W moim przypadku chodzi o bardzo dlugi lot w porze zimowej ;) Poradzcie coś lub podzielcie sie swoim zestawem ubraniowym :)

Gość Ubierz sie MODNIE I WYGODNIE
:) :) :) :)

Gość ja powiem tak ....
skoro czeka Cię długi lot to przede wszystkim musisz się ubrać wygodnie i najlepiej w rzeczy które się nie gniotą ....jeśli chodzisz w spodniach to będą najlepsze na podróż do tego jakaś bluzeczka na to sweterek rozpinany czy nawet marynarka .....nie wiem w jakich butach chodzisz ale ja wybrałabym na płaskim obcasie

Gość Czerwona Smerfetka
ja powiem tak .... dziekuje za wypowiedz :). Napewno w gre wchodza dzinsy (bardzo wygodnie sie w nich czuje) i buty kozaczki na płaskiej podeszwie (sportowe). Tylko czy nie będzie mi w tych butach za gorąco? :( Z tego co wiem to w samolocie jest zimno w nogi :(

Gość Czerwona Smerfetka
Acha i jeszcze dodam, że w miejscu docelowym jest na dzień dzisiejszy -3 stopnie :(

Gość ja powiem tak ....
ja myślę że kozaczki będą ma miejscu tym bardziej że w miejscu docelowym jest zimno ...a jak Ci będzie za gorąco zawsze możesz je delikatnie zsunąć z nóg ...ja sama ściągałam buty w samolocie i podkurczałam na siedzeniu i wiele osób tak robiło ...tylko zadbaj o miły zapach stóp hehehe miłego i bezpiecznego lotu :D

Gość Czerwona Smerfetka
Hahahahahahaha no jasne, że zadbam o zapach moich stópek :D Nie chce żeby pasażer obok padł :D :D

kozaczki na plaskiej podeszwie sa OK, w razie gdyby bylo ci goraco mozesz je zdjac. dzinsy tez sa wygodne, do tego ubierz sie jak na cebulke, wez jakas bawelniana koszulke i pare sweterkow plus oczywiscie kurtke. warto tez wziasc ze 2 pary skarpetek - jak bedzie ci zimno a w butach niewygodnie, lub jak ci sie spoca stopy. niektorym jest goraco w samolocie mi z kolei zawsze jest zimno, dlatego nawet jak lece go goracej strefy i tak biore dodatkowy sweter i skarpetki do samolotu bo wiem ze zmarzne. lepiej dla ciebie jesli bedziesz miala 2 pary cieplych skarpet zamiast siedziec non stop w kozaczkach, bo po pierwsze to ogranicza krazenie, nogi cierpna i niewygodnie jest sie rozciagac (smieszne ale wazne zeby co jakis czas pocwiczyc troche nogami, bo po kilku godzinach lotu bedzie ciezko chodzic)

najlepiej jeansy, t-shirt i na to sweterek. buty koniecznie plaskie. od biedy moga byc kozaki, zawsze mozna je zdjac. zalezy czy lecisz lotem porannym czy wieczornym. generalnie lot poranny jest zimny bo ludzie z poprzedniego lotu nie nadmuchali jeszcze wiec ja wtedy zawsze biore hustke i sie nia przykrywam do snu. za to lot wieczorny jest juz nadmuchany wiec jest cieplo, czasem nawet duszno w samolocie i wtedy sie rozbieram. w sobote bede miala dwa loty bo nie mam bezposredniego do Polski. laczny czas w samolocie to ok 3,5h + 1h na lotnisku. zakladam jeansy, bluzke z krotkim rekawem bawelniana z marszczeniami, sweterk, niesmiertelna hustka bo lot poranny i buty na futerku ale sa materialowe, wiazane na wstazki wiec w razie czego moge rozwiazac i przewietrzyc ;) wygoda na 1szym miejscu!

Gość WAERTYU
Ja zawsze polewam z paneinek w kozaczkach w samolocie:):)no chyba ze na płaskim:)