Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam jeszcze dzieci

Ile wzrostu ma dziecko w wieku 2 lata i 4 mc?

Polecane posty

Córka mojej kuzynki ma 2 lata i 4 mc, jestem jej matką chrzestną. Chciałabym kupić jej na gwiazdkę, oprócz zabawki, jakieś ciuszki. Niestety, widuję dziewczynkę bardzo rzadko, bo mieszkam bardzo daleko i nie wiem ile ona może mieć wzrostu. Może mogłybyście podać, ile orientacyjnie mierzy takie dziecko i jaki rozmiar ubranka kupic.

Gość takie mam mam
ja mojej kupuje na 92/98

Gość na 104 najlepiej

Dzięki, kupię na 104, będzie bezpieczniej, bo jak sie okaże za duze, to podrośnie

Gość ocet
zapytaj lepiej rodzicow dziecka,bo mozesz zle trafic,jedno dziecko(3letnie) wazy 11 kg a jego rowiesnik 34,700 kg (wzrost ten sam maja) .takze sama widzisz.

Hehe, Ala nie należy do grubasków. Jak się urodziła, ważyła 2 kg. Ostatnio widziałam ją w wakacje i była chudzinką.

Na 104 to mój 3 latek jest jeszcze za duży. Ale rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja bym kupiła 92-98 :)

Gość ja bym zam zapytala mame
najlepiej zapytaj mame dziecka moja corka lada dzien konczy 2 lata a juz nosi rozmiar 104 i z tego co widze wsrod kolezanek to wlasnie wiekszosc dwulatkow wyrasta juz ze 98 albo kup cos wiekszego co bedzie mozna nosic na wiosne chyba ze chcesz kupic sukienke to z takich ubran nie wyrasta sie tak szybko

Ale walnęłam głupote :D Miało być, że mój 3 latek jest jeszcze za mały na ciuchy w rozm. 104 :)

Gość takie mam mam
moja ma 2 lata i 8 miesięcy i 98 są w większości na nią za duże. Kupuje jej 92. Rozmiar rozmiarowi nie równy i dzieci też są różne. Ja bym kupiła na 98 bo to będzie tak w sam raz mi się wydaje.

moj mały nosi rozmiar 104 spodnie rajstopy bluzki na 98 czasme 104 ale on jest wysoki jak na wiek

Gość malwinkaaaa
rozmiar rozmarowi nie rowny i dwulatek dwulatkowi - moj nosi teraz 92 idealnie na styk, ale kupuje mu juz 98. ale widze w szatni w zlobku kurteczki 104. wiec zalezy czy dziewczynka z tych drobniejszych czy lepiej odżywionych.

W takim razie kupie na 98. Zauważyłam, ze na ciuszkach dla dzieci do 2 roku zycia jest podany przedział wiekowy, np. 6mcy, 12, 18 mcy. Natomiast dla dzieci powyzej 2 lat, to juz tylko centymetry.

Gość na 104 najlepiej
Ja stawiam na 104. Mpozesz kupic jakascienka kurteczke, bedzie na wiosne. Lepiej za duze niz za male. Moja 3 latka nosi wlasnie rozmiar 110, 116.

Gość Moj syn
Moj syn ma rok i 4m-ce i nosi rozmiar 92-98. Spodnie 92, bluzki roznie. Pamietaj, ze lepiej wieksze niz za male maja byc. Pamietam jak moja corcia dostala w wakacje sukienke od chrzestnej, mala tak bardzo sie cieszyla... ale... Juz na pierwszy rzut oka bylo widac, ze za mala, ale jak wytlumaczyc dziecku ze nie moze przymierzyc, bo sukieneczke jest juz za mala na nia? Przeciez przed chwila ja dostala:( Skonczylo sie placzem, bo podczas przymiarki sukienka zaczela pekac w szwach... A wiec lepiej wieksze:) A najprosciej zapytac rodzicow:)

Gość AAAAAAAA1111AAAAAAAAAAAAAAAAAA
moja córka 98 nosila jak miala rok i 2-3 m-ce 2 latka 104 3 latka 110 teraz ma 4 latka i nosi 116 kup na 104 lub poprostu zadzwoni zapytaj o rozmiar bo szkoda zeby było za małe