Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorot420

Clostilbegyt!!!! komu pomogl

Polecane posty

Gość dorot420

moja gin przepisala mi Clostilbegyt na owulacje bo okazalo sie ze jej nie mam.czy komus pomogl ten lek bo mi juz powoli rece opadaja!i zaczynam sie poddawac:((((

Gość a powiedz mi
na jakiej podstawie, twój lekarz stwierdził brak owulacji ? Miałaś monitoring cyklu (przynajmniej 3) żeby to stwierdzić. Jeśli nie miałaś, to nie dawaj sobie tego wcisnąć. Ja brałam prawie rok, bo lekarz po jednym badaniu stwierdził bark owulacji. A okazało się, że ja ją mam i mogłam się przestymulować przez te leki. Poza tym one mają wpływ na endometrium. Niepotrzebnie brane mogą zaszkodzić. Mi zaszkodziły.

Gość następna specjalistka
od 7 boleści - a skąd wiesz, że miałabyś owulację, skoro brałaś CLO????????

Gość chcialabym tylko zrzucic 3 kg
ja mam, zazywam na razie 2 cykle, dzis mam 28 dc cyklu i wiem ze okres dostane. Wszystkei znaki na ziemi na to wskazują. ale po tym cyklu robie przerwe, przynjamniej do kwietnia, maja.Musze przestac tyle o tym myslec, odblowkowac sie psychicznie.

Gość ja brałam z dobrym skutkiem
ni prawie dobrym, bo 2 razy zaszłam w ciążę i 2 razy poroniłam, ale prawda jest taka, że bez clo w ogóle nie miałam owulacji, a teraz przynajmniej jest nadzieja, bo pęcherzyki w końcu się pojawiły i są odpowiedniej wielkości :))

do powidz mi -- jak moglas brac rok, clo mozna brac tylko 6 cykli i tzreba zrobic przerwe, ja mam ladne endometrium po nim, pecherzyk ladnie peka, tylko niestety to nie wystarcza.

i przede wszystkim trzba chodzic na monitoring przy braniu clo, lekarz wtedy dopiero widzi czy dawka jest za duzo, czy ok. Ja zazywam od 5 dc do 10 po 1 tabletce.

ja niestety biorę setkę (czyli 2 tabletki) już bo po 50 słabe pęcherzyki były i biorę od 5 do 9 dnia cyklu

Hej ja biore 2 cykl. W pierwszym pojawil sie 1 pecherzyk. No, ale nie zaszlam... Teraz na usg pojawily sie 2 pecherzyki juz w 12dc ponad 2cm mialy. Moze sie udalo... Czekam do 18grudnia... Aha i jak znow nie zaciaze, to odstawiam CLO zobaczyc czy jajniki juz same produkuja bez wspomagaczy :)

ja tes odstawiam ale na monitoring chodzic nie bede, moze kupie sobie testy owulacyjne.

tylko, że jak odstawiasz clo, to może być tak, że jeszcze przez kilka m-cy jest owulacja, bo ten lek tak działa, także chyba musiałabyś poobserwować kilka cykli .

Ta, ale dopkoi nie zaciaze bede chodzic do gienia na USG. Co do testow, robilam je jak nie wiedzialam ze owulacji nie mam i co pokozywaly 2 kreski, sluz byl, bole podbrzusza i wsio. Co do czego to wyszlo, ze pecherzyki nie dojrzewaja rosly do ok0,6 i wsio. Wiec tylko wydalam kase...

nowaTu a ile sie juz starasz?

A wiec od 19 miesiecy bez zabezpieczenia w sierpni tego roku poszlam do gienia no i od tej pory duphaston USG, a teraz CLO

w grudniu mija rok, odkad kocham sie bez zabezpieczenia, ale tak powaznie od kweitania bo wtedy poszlma do lekarza i okazalo sie ze mam wysoka prl, prl szybko mi spadla, od października zaczelam przygode z clo. Jka na razie bez owocnie.

No to tez juz troche masz za soba. Zapraszam cie na topik Starania o dziecko autorka Natalia-Balia czy jakos tak. malo jzu nas zostalo wiec anpewno sie wciagniesz. Gadamy tam o wsyztskim... :)

dzieki za zaprposzenie, moze sie pojawie, jestem juz na jednym takim topicu ale tez sie powoli wykrusza.