Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna mlynarza

34 tyg to myslicie ze to juz blisko porodu?

Polecane posty

Gość dziewczyna mlynarza

ja akurat w tym tygodniu ciazy urodzilam

Gość no juz lisko
jeszcze teoretycznie 6 tygodni :P hehe

Gość dziewczyna mlynarza
:) tak poprostu pytam ogolnie,bo z jednej strony wydaje mi sie ze to jeszcze troche czasu a z drugiej mysl o tym mnie przeraza :)

to Ci napisalam ja akurat w 34 tyg ciazu urodzilam:) ale BLIZNIAKI:p wiec teoretycznie jesli ciazaa jest ebz zastrzezen masz jeszcze czas

Gość Różnie to bywaa
ale nie nastawiaj się na przedwczesny poród! Ja miałam skurcze od 36 tyg i myślałam ze już blisko - niestety dziś jestem 7dni po terminie i mojej dzidzi wcale nie spieszy sie na ten świat !

Gość dziewczyna mlynarza
roznie to bywa :) wiec ty to juz całkiem tuz tuz,nie stresujesz sie?

Gość Różnie to bywaa
Stres był w połowie ciąży :) nieprzespane noce bo ciągle myślałam o porodzie o tym jak sobie dam radę tym bardziej ze jestem w uk i tylko z chłopakiem ale od kilku tygodni stres minął napewno będzie dobrze - musi być :) a porodu nie mogę sie najbardziej na świecie doczekać, wkońcu to pierwsze spotaknie z naszym malenstwem :) mam wyznaczony termin na wtorek godz. 8rano jeśli do tego czasu bobasek sam nie zdecyduje pokazać się na tym swiecie :) a Ty się stresujesz porodem dziewczyno młynarza ?

Gość dziewczyna mlynarza
oj i to bardzo :) choc to nie moj pierwszy porod tez jestem w uk ale mam wybor co do porodu i chyba zdecyduje sie na cc a ty myslisz nad epiduralem? i zycze ci szczesliwego rozwiazania :) bez stresowego i szybkiego

Gość roznie to bywa
chyba tez bym wolala urodzic przez cc ! a jesli bede rodzic naturalnie to chyba zdecyduje si ena epidural pozniewa moja ciaza bedzie o 10 dni przenoszoa i w dodatku mam cukrzyce ciazowa no i gdybym mogka wybierac to zdecydowalabym sie na cc! ale niestety takiego wyboru nie mam :(

Gość dziewczyna młynarza
wiesz...w kazdym szpitalu jest chyba inaczej ,ja kiedy zapytalam o cc powiedzieli ze oni napierają na porod pn ale jak sie upre na cc to mi zrobia noi sie uparłam ;P chyba ze wczesniej zaczne rodzic.. i tez mam cukrzyce ciazową musze sie kłuc 4 razy dziennie i mam juz chyab 9 usg :) co dwa tygodnie chodze na wizyte do szpitala.. nawet w polsce tyle badan nie miałam co tutaj,wiec nie moge narzekac moze i ty zapytaj o cc...moze akurat ci zrobią? a jesli nie ,to wez epidural podobno bardzo pomaga i tak sie nie cierpi..

Gość roznie to bywa
no ja na opieke tez nie moge narzekac ale nie mialam az tylke razy robionego usg! od momentu kiedy wykryli cukrzyca zrobili mi 3 razy usg no i podobno wszystko w normie w 36 tyg. ciazy dziecko wazylo 2700 ciekawa jestem ile teraz moze wazyc:) wiesz tak mysle ze jesli nei zaczne rodzic do wtorku to bede upierac siena cc bo strasznie boje sie wywolywanego porodu ! sama mysle mnie przeraza !! no chyba ze porod zacznie sie sam bez sztucznej pomocy to wolalabym naturalnie !

Gość dziewczyna młynarza
rozumiem cie bo tez bym nie chciała wywolywac porodu..cos wiem na ten temat :P moj mały juz w 32 tyg wazył 2500 ,cały czas mi mówią ze jest duzy z tąd to badanie co 2 tyg bo jak przekroczy wage na dany tydzien to podadzą mi jakies leki ..a to wszystko podobno od tej cukrzycy ciazowej :( ale jak narazie jest dobrze i oby tak zostało nie zazdroszcze ci stresa masz napewno :)

Gość zaniepokojona hmm
do tej pory si enie stersowalam bo ciagle mialam nadzieje ze urodze sama bez pomocy a tu jednak widze ze bez niej si enie obejdzie! dzis juz sobota i dalej nic nei wskazuje na porod a we wtorek mam byc o 8 rano w szpitalu-porazka :/ bede blagac o cc moze ich ublagam

Gość dziewczyna młynarza
nie martw sie juz niedługo bedziesz miała dzidziusia :) napisz koniecznie wrazenia..bede ciekawa jak wspominasz poród mysl pozytywnie a wszystko bedzie dobrze

Gość ja tez niedlugo rodze
Hej, ja rodze za 4 tygodnie, tez w UK. To moje drugie dziecko, poprzednio tez rodzilam w UK i moge naprawde polecic epidural. ps ja juz tez sie nie moge doczekac, mam nadzieje ze nie przenosze az tyle;)

Gość Różnie to bywa
Napewno napisze jak było :) mam nadzieję ze nie będzie aż tak bardzo zle ! pocieszam sie tym ze w każdej chwili mogą podać mi epidural ! Moje koleżanki też rodziły w uk i też ze znieczuleniem i nie narzekały :)

Gość Różnie to bywa
A tak z ciekawości zapytam gdzie mueszkacie w uk ? Ja w londynie.

Gość dziewczyna młynarza
ja mieszkam 2 godziny od londynu w lincolnshire

Gość Różnie to bywa
Liczylam na zbieg okoliczności :) i miałam nadzieję ze rodzilas w tym szpitalu w którym ja będę rodzić hi hi ! A znasz już płeć dzidziusia ? Ja mam mieć córeczkę i nie mam pojęcia jak dać jej na imię! Podoba mi sie Laura, Olimpia, Estera mojemu facetowi Inesa - według mnie okropne !

Gość dziewczyna młynarza
:) u mnie bedzie synus i tez nie mam pomysłu co do imienia mam nadzieje ze jak sie urodzi to mnie olsni :P a na kiedy dokladnie masz termin?

Gość dziewczyna młynarza
mialas? :P

Gość Różnie to bywa
termin miałam na 27 listopada i powiem szczerze ze byłam świecie przekonana ze urodzę jeszcze przed terminem :P a tu taki zonk heh a ty na kiedy masz termin ?

Gość Różnie to bywa
To bedsiesz miala snusia-super! A pierwsze dziecko jakiej plci ? Ja jak bym miała mieć synka to dała bym mu na ime Adrianek :) może pomyślimy jak wszystko będzie ok o drugim bobasku :P

Gość ja tez niedlugo rodze
czesc dziewczyny Ja tez niestety nie z Londynu. Jaa mam juz synka, a teraz ma byc coreczka. Mam dokladnie taki sam problem jak wy z imieniem. Podoba mi sie Bianka, Claudia, Alicja lub Laura, ale mezowi nic nie pasuje i ciagle nie mozemy sie zdecydowac. Ja mam termin na 6 stycznia.

Gość Różnie to bywa
no to gratulue parki :) u mnie chyba zostanie Laura jeśli moj tak będzie wydxiwial hehe wsumie wszystkim się podoba :) Jak Znosisz ciążę ? Pozdrawiam

Gość roznie to bywa
hej kobietki ! bylam w spzitalu bo mialam jakies dziwne plamienia i bolal mnie strasznie brzuch ! zrobili ktg i kazali wrocic do domu bo wszystko bylo ok ! w drodze powrotnej dostatalam skurczy no i tak od 14tej mnie mecza ! do spzitala mam dopiero przyjechaj jak beda co 3 minuty i bol bedzie nie doznisienia albo jak wody odejda ! takze jestem blisko ! trzymajcie kciuki napisze ze szpitala bo mam neta w kom !

Gość dziewczyna młynarza
jej jak sie ciesze ze wkoncu cie wzieło :) trzymam kciuki!!!! i koniecznie daj znac dzis tez jak jechalismy do znajomych zadzwonił kolega mojego K i prosił zeby przekazał w pracy ze dzis sie nie pojawi bo jego dziewczyna zaczeła rodzic (miesiac przed terminem) i są na porodówce,po 3 godz zadzwonił ze urodziła sie córka i dodał ze to niesamowite uczucie jak sie dziecko rodzi :) daj znac bo bede ciekawa jak ci poszło...:)

hej dziewczyn. ja tez z UK tyle ze ze Szkocji, Termin mam na polowe stycznia i mam nadzieje, ze nie przenosza za bardzo. Ale z tego co widze to wszystkie moje kolezanki rodza po terminie... ale mama wiezie mi herbatke z lisci malin wiec mam nadzieje, ze jakby co to mi przyspieszy skorcze. trzymajcie sie a do kiedy pracowalyscie? ja jutro ide ostatni dzien i strasznie sie ciesze :) a potem urlop na dluuugo :)