toomuchtears 0 Napisano Grudzień 5, 2009 Czy warto zrobic takie badanie hormonu jeśli wynik testosteronu mam w normie? Mam 20 lat i zaburzenia z cyklem, a tradzik od gimnazjum:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka8138 0 Napisano Grudzień 5, 2009 Jeżeli oprócz trądziku zauważyłaś jeszcze inne objawy np. nadmierne owłosienie to mogłabyś zrobić badanie pod tym kątem ale trądzik tak naprawdę miewają młodzi ludzie nawet do 25 roku życia. Chyba cię tym nie pocieszyłam. Wynika to często z pracy hormonów i tym samym nadmiernej produkcji gruczołów skórnych - co mija najczęściej z wiekiem a czasem jest to po prostu powód twojego typu skóry i tu warto by było ją trochę podsuszać preparatami z cynkiem i dbać o częste tonizowanie skóry i nieprzetłuszczanie jej niewłaściwymi kremami. Ważna jest też dieta nisko tłuszczowa (jeżeli w twojej diecie jest za dużo tłuszczu) i pić regularnie odpowiednią ilość wody. Przejdź się do dermatologa i niech obejrzy, może zaleci antybiotyk a może tylko właściwą pielęgnację skóry albo jedno i drugie;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Olka8138 0 Napisano Grudzień 5, 2009 A na zaburzenia cyklu to już ginekolog:) Oprócz tabletek na wyrównanie cyklu są też metody mniej inwazyjne pochodzenia naturalnego (preparaty ziołowe) Możesz mu o tym wspomnieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość She83 Napisano Grudzień 5, 2009 mi na tradzik pomogla herbatka z bratka i maseczki z drozdzy, tylko trzeba byc cierpliwym :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach