Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monroemonroe

OOBE - ktoś doświadczył?

Polecane posty

Gość monroemonroe

Jak w temacie :) Jeśli tak to jak to przebiegło? Staraliście się przeżyć to świadomie czy po prostu spotkało was to nagle, nieoczekiwanie?

Gość monroemonroe
mi sie to często zdarza szczególnie wtedy gdy się masturbuje i szczytuje

Gość jhjhjjjhjh
a co to???

Gość monroemonroe
No właśnie, ja prawie ale myślałam, że umieram i się wróciłam (po przeczytaniu Monroe wiem, że już byłam w dokładnie w trakcie opuszczania ciała...). tu leja >> spotkałeś tam kogoś?

Gość monroemonroe
jhjhjjjhjh >> OOBE według encyklopedii Wikipedia: OOBE (lub OBE) (ang. out of body experience) - dosłownie: doświadczenie poza ciałem. Objawia się wrażeniem czasowego opuszczenia i egzystowania niezależnie od swego fizycznego ciała. W OOBE ma się wrażenie poruszania się, dokonywania obserwacji i komunikowania z innymi istotami inteligentnymi podczas gdy ciało osoby podlegającej temu wrażeniu jest rozluźnione lub śpi.

Gość monroemonroe
Ja jestem niemal pewna, że ktoś mnie wyciągał "tam". Z tego co czytałam, możliwe jest by osoba która jest w trakcie OOBE wyciągała inną. Próbowałam po tym sama ale nie wyszło :o Żałuję jak diabli, bo podobno jak już raz się doświadczy zupełnie idzie z górki... choć z drugiej strony boję się trochę, już nie samego OOBE w sobie ale tego, że ktoś mnie tam zapraszał. Łatwo ci było wrócić?

Gość monroemonroe
Tzn niby piszą, że dzieje się to natychmiast "na myśl" ale ja się musiałam nieźle "naszarpać" i tu też mam wątpliwości :(

Gość OOBE czy aktywacja
Windowsa XP? :P

Gość monroemonroe
Czyli jak być powinno :) Zawsze to jakaś otucha, może trudniej wyjść ze stanu przejściowego niż jak się już "zupełnie wyjdzie z siebie"... Jeszcze jedno pytanie mam :) Czy pamiętasz co się działo przed samym wyjściem z ciała? Czy pamiętasz od momentu jak byłeś w tym pomieszczeniu?

Gość ja doświadczyłam snu świadomeg
i często mi sie to zdarza. Ciekawe czy to jakoś ułatwia oobe- bo bardzo chciałabym spróbować, ale nie mam pojęcia jak zaczać

Gość monroemonroe
tu leja >> a jesteś zupełnie pewny, że to nie był świadomy sen jednak? Możesz np. zweryfikować miejsce? To nie złośliwość :) ja doświadczam... >> Monroe podaje technikę, którą wymyślono i dopracowano w jego instytucie, gdzie badane jest OOBE. PRzyznam jednak szczerze, że ja próbowałm intuicyjnie i efekty przyszły bardzo szybko. Już za pierwszym razem doszłam do wibracji...i nic poza tym, a to dziwne bo do tego miejsca niby dość łatwo. On poza tym poleca w trakcie afirmacje dotyczące zapamiętania podróży, a dokładniej tylko pozytywnych wydarzeń :)