Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idiotkaaaaaaa pomozcie

Zab po leczeniu kanalowym sie rusza i prawie chce wypasc, boli!!

Polecane posty

Wiec byl kanalaowo leczony jakis rok temu. Zostawil dentysta tylko te boczne czesci, srdek byl zalakowany, ale ten material wypald jakis rok temu. Nie mialam kasy na korone to nie poszlam,TERAZ ta jedna lupina wewnetrzna sie rusza i prawie wypada, co robic, wyrwac? Jezu jak to boli. Czy jeszcze jezeli pojde do dentysty mam szanse zalozyc korone i czy on to spiluje jak to sie tak rusza? Czy wyrwac to sama i potem sie martwic. bo to boli. pleasee

Gość to bedzie tak
idz do dentysty i nic sama nie wyrywaj, bo jeszcze gorszego syfu sobie narobisz

no dobra, ale ta strona od wewnatrz juz prawie wypada i ja jej chce pomoc, tylko jak? zarsonie sie i bedzie okej, jak bede miec kase to sie tym zajme, to zab jest z tylu nic nie widac

Gość ja tez mialam

Gość ja tez mialam
ząb leczony kanałowo (jedynkę) i jak mi się też zaczął ruszać poszłam do dentysty i dała mi jakieś wzmocnienie do korzenia i założyła na to koronę. Także radzę ci iść, niby tylni ząb ale zawsze swój.

naprawde? da sie na do zalozyc korone? o jezu dzieki trocher mnie podbudowalas bo juz sie zalamalam i chcialam go wyrawac na wlasna reke. Bo to sie tak rusza ze szok jakby mialo juz wypasc za chwileczke.

Gość ja tez mialam
ja musiałam mieć na jedynkę koronę bo nie dość że się ruszał to jeszcze zrobił się siny. Wiem, że dentystka mi mówiła że musi go wzmocnić i dawała mi coś do korzenia. Także idź i zapytaj, a jak tak wyrwiesz sama i korzeń ci zostanie? To dopiero byś miała problem.